bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark X74

Goedkoop en snel inkt voor de Lexmark X74 bestellen en gratis laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker check je de bekendste online verkooppunten en kortingsacties voor cartridges en toners voor elke printer. Zodoende koop je vandaag nog goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en zwarte (key) inkt die compatibel zijn met de x 74 in december 2022. Eveneens ontdek je op onze site printer bespaartips, info inzake namaak inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €18,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de x 74: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Er zijn grofweg 2 opties: imitatie inkt of originele inkt van Lexmark.
 • Huismerk inkt is aanzienlijk voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Je bespaart tot wel 60%.
 • Een vaak gebruikt inktproduct is de Lexmark 16/17 + Lexmark 26/27.
 • Tip van de expert: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Thema’s: Overzicht goedkoopste inkt voor Lexmark X74 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt past in de x 74? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt opties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkLexmark
Printerseriex
Model74
Type printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeLexmark 16/17 + Lexmark 26/27
Prijsindicatie €€ = €€€

Goedkoopste Lexmark X74 printerinkt bestellen (december 2022)

Printen is best kostbaar. Een A4-tje met tekst kost je ongeveer een paar cent en een full-color doorgaans €0,10 of nog meer per a4. Middels de goedkoopste Lexmark X74 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen voor nieuwe inkt is in de regel aan de prijs. Er is veel geld te besparen als je kiest voor een online speler. Dit blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor Lexmark originele merktoners en merkcartridges. In de lijst hieronder vergelijk je erkende webshopswaar je op een betrouwbare manier binnen enkele minuten de juiste inkt kan bestellen. Per verkooppunt noteren we of ze huismerk inkt of ook originele a-merk producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de x 74? In onderstaande opsomming check je een aantal handige trucs zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Kies voor klooninkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is relatief duur.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld eco-modus. De print zal iets minder donker zijn, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont Sans en Calibri.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het net als je deze niet gebruikt. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt past in de x 74?

Krijg je een seintje dat de inkt vervangen moet worden? Tip: Deze meldingen zijn niet altijd nauwkeurig. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en verwissel deze direct zodra de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Lexmark X74 heet in de volksmond een inkjetprinter. De printer gebruikt cartridges. Begin met het bekijken welke kleur je moet vervangen. Aansluitend bekijk je welk type je nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op het printermodel. Voor jouw printer is dat 74 uit de serie x van Lexmark.
 3. Doorzoek de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij verschillende shops zoals Officesavers en Mediamarkt.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn goedkoper en ook volledig gevuld. Meer gegevens hierover lees je verderop.

TypeKleurInfo
Lexmark X74 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Lichtblauw of RAL 5004.
Lexmark X74 MagentaRozeRoze inkt voor met name Briljantrood of RAL 3022.
Lexmark X74 YellowGeelGele inkt voor Licht ivoorkleurig of RAL 1020.
Lexmark X74 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de x 74.

Werkende cartridges voor in een x 74.
Wij hebben de volgende gevonden die passen in deze printer.

 1. Lexmark 32 + Lexmark 33
 2. Lexmark 32 Zwart
 3. Lexmark 33 Kleur


Voordelige Lexmark X74 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te vervangen. Hieronder vind je een kort informatieblok met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges x 74 vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De PC laat een popup zien welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude cartridge uit de printer halen

  Open de printerkast en haal de oude patronen uit het device. Dump ze niet in de container. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het label zoals aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge herinstalleren

  Plaats het patroon in de lege houder. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Indien je dit op de juiste manier hebt gedaan zal de storingscode verdwijnen. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-Lexmark X74

Beste Lexmark X74 huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw x 74? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft 25% meer ml inhoud en doet het net zo goed als inkt van het merk zelf.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit proces gebeurt bij derde partijen en zijn fors goedkoper. Klooninkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de grote merken soms niet zo is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De afdruk is nagenoeg hetzelfde i.v.m. originele inkt. 

Oplossingen op problemen met het installeren van een huismerk cartridge
In enkele gevallen krijg je een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Lexmark liever heeft dat jij hun originele cartridges plaatst .Deze storing kan je doorgaans wegdrukken. Werkt dit niet? Wij plaatsen onderstaand nog een aantal tips.

 1. Controleer of je de goede namaak cartridge hebt liggen. Noteer het modelnummer en kijk of deze in lijn is met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je vaak eerst een testprintje doen met de merkinkt. Als je dat gedaan hebt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Controleer nog eens of je het plakkertje los hebt gemaakt.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Lexmark.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Veel printers werken niet met zwart-wit zodra 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dat is erg vervelend. Er zijn echter wel simpele hacks. Begin met het instellen van de printer op alleen zwart. Geen succes? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege Lexmark X74 cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de x 74?
Een groot deel van de apparaten hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Zo komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Regelmatig de Lexmark cartridges er even in en uit halen is ook een goed idee. De software vertelt je wanneer het tijd is om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Lexmark X74 bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare producten die je kunt kopen. Dit zijn concreet inktpatronen met een ARC chip die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Meestal kan je het hervullen ook uitbesteden aan ondernemers die hier faciliteiten voor hebben. Deze specialisten faciliteren betaalbare huismerken en dus niet originele Lexmark cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de x 74?
Jouw all-in-one printer aansluiten en installeren is sinds enkele jaren kinderspel. Meestal detecteert een Mac of windows PC de aangesloten printer vanzelf al. Je kunt uiteraard gebruik maken van de bijbehorende printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via het downloadcentrum van Lexmark. De meest actuele printer drivers die werken met de x 74 zijn te downloaden op de website van Lexmark. Daar biedt de leverancier ook uitgebreide info zoals instructies, de juiste instellingen en hulp bij technische problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de x 74?
Een printerstoring is irritant en komt nooit gelegen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke error-codes zijn op te vragen op de download- en supportpagina en via supportmedewerkers. Irritante Lexmark X74 storingen zijn; vastgelopen papier, printkop fout, reiniging, geen inkt, geen wifi, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, wil niet printen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De nieuwste Lexmark printersystemen werken met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dit heeft als voordeel dat je overal in huis kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De x 74 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Eveneens kan er worden geprint via de app op je telefoon of tablet.

Hoe handig is een printer abonnement?
Vandaag de dag zien we steeds meer merken en aanbieders waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Je ontvangt dan maandelijks, om de paar maand of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde goedkope cartridge. Met deze dienst beschik je altijd over voldoende inkt en weet je zeker dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (15 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (honderden prints per maand).

Plaats een reactie