bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt OKI B 431dn

Goedkope inkt voor de OKI B 431dn bestellen en laten thuisbezorgen? Door middel van onze inktvergelijker check je de bekendste aanbieders en aanbiedingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Online bekijk je vlug goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt geschikt voor de B 431dn in oktober 2021. Verder check je op deze pagina tips om te besparen op de printkosten, specificaties over klooncartridges en storingen en foutcodes.

 • Inkttoners worden al aangeboden vanaf €40,50.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de B 431dn: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit huismerkproducten of originele inkt van Oki.
 • Budget inkt is veel voordeliger en bevat een grotere inhoud inkt. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Een uitstekend artikel is de OKI 44574702 toner zwart.
 • Let op: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Spring direct naar: Bekijk de goedkoopste inkt voor OKI B 431dn | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt past in de B 431dn? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamOki
PrinterserieB
Model431dn
Soort printerLaser
Vaak bestelde tonerOKI 44574702 toner zwart
Verkoopprijs €€ = €€€

Goedkoopste OKI B 431dn printerinkt bestellen (oktober 2021)

Printen is soms niet erg voordelig. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je ongeveer tussen de 1 en 6 eurocent en eentje met kleuren al snel €0,10 of nog meer voor een print. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste OKI B 431dn toners bespaar je eenvoudig veel geld. De lokale computerwinkel bezoeken om daar inkt aan te schaffen is in de regel erg duur. Er is veel geld te besparen als je het online koopt. Dit komt naar voren uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit is vooral het geval voor Oki originele merkcartridges en merktoners. In onderstaand overzicht tref je gerenommeerde webwinkelswaar je op een betrouwbare manier gemakkelijk inkt voor jouw printer kunt vinden. Per aanbieder beschrijven we of ze budget inkt of juist merk-inkt verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de B 431dn? In onderstaande opsomming kan je aan de slag met verschillende adviezen zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Neem imitatie inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en bespaart al snel 55%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Bij het printen kan je kiezen voor opties als minimale kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Century Gothic en Brush Script.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het net als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt kan in een B 431dn?

Zie je een berichtje dat dat het inktniveau laag is? Goed om te weten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn niet altijd nauwkeurig. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en vervang pas op het moment dat de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one OKI B 431dn betreft een laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Kijk allereerst welke kleur je moet vervangen. Hierna vergelijk je welk soort model jij nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op tonernummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Voor jouw printer is dat 431dn uit de serie B van Oki.
 3. Lees de handleiding door; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij een aantal online aanbieders als Go4inkt en Mediamarkt.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Dit is scherper geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer gegevens hierover tref je verderop.

TypeKleurInfo
OKI B 431dn CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Groenblauw en RAL 5002.
OKI B 431dn MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Heidepaars en RAL 3007.
OKI B 431dn YellowGeelGele inkt voor onder andere Honinggeel of RAL 1036.
OKI B 431dn Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met kleuren inkttoners voor de B 431dn.

Erkende toners voor een B 431dn.
Onze expert heeft de volgende gekozen die werken met deze printer.

 1. OKI 43979102 toner zwart
 2. OKI 43979002 drum zwart


Voordelige OKI B 431dn toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Begin dan met het stappenplan om de toner te plaatsen. Hierna zetten we adviezen met een concrete uitleg.

Uitleg toners B 431dn vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  De PC geeft aan welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege toner uit het aparaat halen

  Open de klep van de printer en haal de oude patronen uit het device. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Verwijder het transparante zegel zoals geïnstrueerd in de instructies.

 4. Nieuwe toner plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Indien je alle stappen uitgevoerd hebt verdwijnt de foutcode. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-OKI B 431dn

Beste OKI B 431dn huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw B 431dn? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt twee opties: originele inkt van Oki of huismerk toners. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, bevat vaak meer inkt en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele inktpatronen.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn oorspronkelijke merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit navullen gebeurt vaak door speciale bedrijven en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Namaak inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dit bij originele inktpatronen er nog wel eens aan schort. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit van een afdruk is vrijwel hetzelfde als officiële inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk toner
Misschien toont de printer een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Oki hoopt dat jij hun eigen toners installeert. Een foutmelding kan je gewoon negeren. Blijft de printer foutcodes geven? Je leest onderstaand een aantal quick fixes.

 1. Bekijk of je de geschikte imitatie toner hebt geplaatst.Bekijk het modelnummer op de verpakking en ga na of deze rijmt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Loop nog eens na of de inkttoner goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je soms eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Wanneer dat is gelukt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Bekijk of je het kapje helemaal hebt verwijderd.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Oki.
 8. Reinig de printkop.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe is dat op te lossen?
Een deel van de printers weigeren zwart-wit te printen wanneer 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat is erg vervelend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor enkel zwart-wit afdrukken. Is dit geen optie? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege OKI B 431dn toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de B 431dn?
Een aanzienlijk aantal modellen hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Zo komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Zo nu en dan uw Oki toners stofvrij maken met een doekje wordt ook geadviseerd. Je apparaat zal een melding tonen wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook in de slaapstand zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de OKI B 431dn navullen?
Er bestaan unieke navulbare producten in de handel. Dit zijn concreet navulbare toners / cartridges die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. In veel gevallen kan je dit ook laten uitvoeren door computerwinkels die daar de juiste materialen voor hebben. Deze specialisten faciliteren aantrekkelijke huismerk artikelen en verstrekken geen originele Oki toner-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de B 431dn?
Printers en scanners aansluiten en installeren kost gelukkig niet veel tijd. Doorgaans detecteert jouw Mac of windows computer een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Vergeet echter niet de meegeleverde printersoftware. Dat kun je downloaden op de download- en supportpagina van Oki. De meest actuele printer drivers die werken met de B 431dn staan vermeld op de website van Oki. Op deze plek check je voorts relevante specificaties als handleidingen, reinigingstips en hulp bij netwerkproblemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de B 431dn?
Een printerstoring is ergerlijk en komt altijd op een verkeerd moment. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke foutmeldingen zijn op te zoeken via de informatiefolders van de fabrikant. Irritante OKI B 431dn storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, printkop fout, geen wifi, geen inkt, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet printen.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De beste Oki all-in-one printers werken met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit heeft als voordeel dat ze ook werken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De B 431dn WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Evengoed kan je ook printen en scannen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Hoe handig is een printer abonnement?
Tegenwoordig zijn er steeds meer leveranciers die speciale inkt-abonnementen aanbieden. De fabrikant stuurt je om de paar weken, om de paar maand of op het moment dat het inktniveau laag is een volle goedkope toner. Door hiervan gebruik te maken kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je de garantie dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er zijn verschillende toner abonnementen. Van eenvoudig (50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie