bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Panasonic KX-FL541

Goedkope inkt voor de Panasonic KX-FL541 bestellen en laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker vergelijk je de goedkoopste winkels en kortingsacties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Middels onze tools check je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en key (zwarte) inkt die past in je kx-fl 541 in oktober 2021. Eveneens ontdek je via onze specialisten slimme bespaartips, adviezen m.b.t. klooncartridges & storingen en foutcodes.

 • Inkttoners bestel je al vanaf €47,00.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de kx-fl 541: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit het huismerk of originele inkt van Panasonic.
 • Kloon inkt is (veel) goedkoper en bevat een grotere inhoud inkt. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Een prima artikel is de Panasonic KX-FA83X toner zwart.
 • Advies: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Onderwerpen: Bestel de goedkoopste inkt voor de Panasonic KX-FL541 | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik hebben voor de kx-fl 541? | Uitleg + info over inkt vervangen | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Veelgestelde vragen

MerknaamPanasonic
Printerseriekx-fl
Modelnummer541
Categorie printerLaser
Vaak bestelde tonerPanasonic KX-FA83X toner zwart
Gemiddelde kosten €€€

Goedkoopste Panasonic KX-FL541 printerinkt kopen (oktober 2021)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost al snel €0,06 en met kleur al snel €0,10 voor een afdruk. Door het kopen van de goedkoopste Panasonic KX-FL541 toners bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor een inktpatroon is in de regel aan de prijs. Een lagere prijs kun je bereiken als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat blijkt uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij Panasonic originele merkcartridges en merktoners. In het overzicht hieronder bekijk je gerenommeerde shops waar je gebruiksvriendelijk direct inkt kunt bestellen. Per verkoper tonen we of ze navulbare inkt en/of originele producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Nog goedkoper printen met de kx-fl 541? Hieronder kan je aan de slag met nuttige slimmigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor huismerk inkt. De kwaliteit is uitstekend en dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie beperkte kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Century Gothic en Brush Script.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van de stroom als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt moet ik hebben voor de kx-fl 541?

Ontvang je een seintje dat de inkt op is? Goed om te weten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad kloppen nooit helemaal. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en ververs deze op het moment dat de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Panasonic KX-FL541 betreft een laserprinter. Het maakt gebruik van toners. Onderzoek als eerste welke kleur je moet vervangen. Aansluitend vergelijk je welk product past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer / fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Zoals 541 uit de serie kx-fl van Panasonic.
 3. Doorzoek de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij diverse webwinkels als Easy-ink en Mediamarkt.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Deze zijn scherp geprijsd en beschikken over meer printvermogen. Meer info lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Panasonic KX-FL541 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Groenblauw en RAL 5012.
Panasonic KX-FL541 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Zuiverrood en RAL 4004.
Panasonic KX-FL541 YellowGeelGele inkt voor tinten als Meloengeel en RAL 1027.
Panasonic KX-FL541 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verkrijgbare inkttoners voor de kx-fl 541.

Relevante toners voor de kx-fl 541.
Onze expert heeft de volgende geselecteerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. Panasonic KX-FA83X toner zwart


Voordelige Panasonic KX-FL541 toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Start dan het proces om de toner te verversen. Hieronder is er een handig stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg toners kx-fl 541 vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De software op de PC vertelt je met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude toner verwisselen

  Open de printerkast en haal de oude patronen uit het device. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit het verpakkingsmateriaal. Haal het ontluchtingslabel er af zoals aangegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe inkttoner herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de printer.

 5. Installatieproces

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Als je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt verdwijnt de foutcode. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Panasonic KX-FL541

Beste Panasonic KX-FL541 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw kx-fl 541? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van Panasonic of huismerk toners. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft meer inhoud en heeft bijna dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn in principe gerecyclede originele patronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij gespecialiseerde organisaties en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Deze B-merk inkt is tot het maximale niveau vol, terwijl dat bij officiële merkproducten niet altijd aan de orde is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De kwaliteit is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van originele inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het gebruiken van een huismerk toner
Wellicht komt er een bericht met een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Panasonic hoopt dat jij hun eigen toners gebruikt. Dit type storing kan je gewoon wegklikken. Loop je alsnog tegen problemen aan? Je checkt in de bijgaande opsomming nog een aantal tips.

 1. Achterhaal of je de juiste huismerk toner hebt. Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze overeenstemt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Start de printer opnieuw. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Loop nog eens na of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je dikwijls eerst een testprintje doen met de merkinkt. Wanneer dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Controleer of je het kapje hebt weggedaan.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Panasonic.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

FAQ met veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Veel printers werken niet met zwart-wit zodra 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Behoorlijk irritant. Er bestaan meerdere lifehacks. Start met het kiezen voor alleen zwart. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stukje tape op de inhoudsindicator van de lege Panasonic KX-FL541 toner.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de kx-fl 541?
Het gros van de modellen hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Op deze manier blijft de print kwaliteit goed. Regelmatig de Panasonic toners schoonmaken met een doekje is ook een goed idee. Het systeem geeft aan wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de Panasonic KX-FL541 hervullen?
Er zijn speciale navulbare inktpatronen voor handen. Dat zijn hervulbare cartridges / toners waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Daarnaast kan je het hervullen ook uitbesteden aan computerwinkels die hier faciliteiten voor hebben. Deze shops verstrekken laag geprijsde huismerken of kostbare originele Panasonic toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de kx-fl 541?
Een printer voorzien van nieuwe software is niet heel complex meer. Gewoonlijk herkent een Mac of windows PC de aangesloten printer vanzelf al. Denk wel aan de actuele printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op het informatieportaal van Panasonic. De printer drivers die geschikt zijn voor de kx-fl 541 kun je altijd raadplegen op de website van Panasonic. In het downloadcentrum bekijk je ook extra ondersteuning zoals een gebruiksaanwijzing, de juiste instellingen en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de kx-fl 541?
Een printerstoring is vervelend en kan voor veel problemen zorgen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Deze error-codes kun je achterhalen op de support-pagina en via supportmedewerkers. Irritante Panasonic KX-FL541 storingen zijn; geen wifi, reiniging, printkop fout, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, wil niet printen, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, langzaam.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De actuele Panasonic (multifunctionele) printers werken met Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit houdt in dat je het apparaat ook kunt benaderen zonder kabel aan de PC of laptop. De kx-fl 541 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Tevens kan je ook een afdruk maken met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Op dit moment zien we steeds meer printermerken die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Ze sturen dan om de paar weken, per kwartaal of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een volle voordelige toner. Zodoende zit je nooit zonder inkt en kun jij ervan op aan dat de printer altijd bruikbaar is. Er bestaan meerdere toner abonnementen. Van eenvoudig (50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (500 prints per maand).

Plaats een reactie