bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Panasonic KX-FL

Goedkope inkt voor de Panasonic KX-FL bestellen en laten bezorgen aan huis? Door middel van onze inktvergelijker bekijk je de betrouwbaarste webshops en kortingsacties voor toners en cartridges voor elke printer. Zodoende bekijk je gemakkelijk goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en natuurlijk zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een kx-fl laser in maart 2023. Daarnaast doorzoek je via onze experts handige printer tips, adviezen inzake klooninkt en technische specificaties.

 • Inkttoners worden al aangeboden vanaf €44,75.
 • Je hebt diverse kleuren voor de kx-fl laser: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: een huismerk of originele inkt van Panasonic.
 • Kloon inkt is voordeliger geprijsd en wordt bovendien geheel gevuld. Dit levert een besparing op van wel 60%.
 • Een prima item is de Panasonic KX-FAT88X toner zwart.
 • Advies: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Populaire thema’s: Vind de goedkoopste inkt voor Panasonic KX-FL | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt is geschikt voor de kx-fl laser? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt bestellen | Bekijk de veelgestelde vragen

MerkPanasonic
Seriekx-fl
Modelnummerlaser
Soort printerLaser
Vaak gekozen tonerPanasonic KX-FAT88X toner zwart
Verkoopprijs €€ = €€€

Goedkoopste Panasonic KX-FL printerinkt kopen (maart 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je ongeveer een paar cent en in kleur doorgaans €0,08 – €0,11 per printje. Door het kopen van de goedkoopste Panasonic KX-FL toners kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om inkt in te kopen is in de regel onverstandig. Je kunt veel geld besparen als je kiest voor een online speler. Dit komt naar voren uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit speelt met name bij Panasonic originele merkcartridges en merktoners. In het bijgesloten overzicht vind je gerenommeerde shops waar je zonder problemen eenvoudig jouw patronen kunt kopen. Per leverancier tonen we of ze navulbare inkt of ook merkinkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Voordelig printen met de kx-fl laser? In onderstaande opsomming check je belangrijke tips & tricks die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Kies voor klooninkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en je bespaart op deze manier al gauw 55%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals minimale kwaliteit. De kwaliteit is iets minder, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Probeer lettertypes zoals Ryman Eco en Times New Roman.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het stroomnet als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt heb ik nodig voor de kx-fl laser?

Krijg je een notificatie dat de inktvoorraad op is? Tip: Deze meldingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vervang pas wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Panasonic KX-FL noemen we ook wel een laserprinter. Deze gebruikt toners. Check eerst welke kleur aan vervanging toe is. Vervolgens wil je weten welke inkt geschikt is. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Google op het specifieke printernummer. Zoals laser uit de serie kx-fl van Panasonic.
 3. Neem een handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij de bekende webshops zoals replacedirect en Vikingdirect.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn scherp geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Meer details daarover lees je verderop.

TypeKleurInfo
Panasonic KX-FL CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Lichtblauw of RAL 5008.
Panasonic KX-FL MagentaRozeRoze inkt voor met name Signaalviolet en RAL 3004.
Panasonic KX-FL YellowGeelGele inkt voor met name Saffraangeel of RAL 1000.
Panasonic KX-FL Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met diverse inkttoners voor de kx-fl laser.

Relevante toners voor in een kx-fl laser.
We hebben diverse gevonden die toe te passen zijn op je printer.

 1. Panasonic DQ-TU15E toner zwart


Voordelige Panasonic KX-FL toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan kan je beginnen met de toner te wisselen. Hierna zetten we een handig stappenplan met een concrete uitleg.

Uitleg toners kx-fl laser vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  De PC laat een popup zien welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude toner verwijderen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi het nooit zomaar weg maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe toner uit het plastic. Verwijder het plasticje zoals dit wordt aangegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe inkttoner in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als alles juist geplaatst is toont de printer het juiste inktniveau. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Panasonic KX-FL

Beste Panasonic KX-FL huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw kx-fl laser? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van Panasonic of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft 25% meer ml inhoud en doet het net zo goed als originele inkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn originele merkpatronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit proces gebeurt bij betrouwbare leveranciers en de prijs is erg concurrerend. Deze B-merk inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de grote merken soms niet zo is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De printkwaliteit is vergelijkbaar met originele inkt. 

Oplossingen op problemen met het printen met een huismerk toner
Misschien krijg je een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Panasonic wil dat jij als consument hun merktoners gebruikt. Dit soort waarschuwing kan je doorgaans wegdrukken. Nog niet opgelost? Je leest hieronder nog een aantal tips.

 1. Achterhaal of je de geschikte namaak toner hebt gekocht.Noteer het modelnummer en check of deze in lijn is met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Loop nog eens na of de inkttoner goed is geplaatst.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je misschien eerst een testprintje doen met de merkinkt. Vervolgens is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Kijk of je het ontluchtingslabel hebt weggedaan.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Panasonic.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat kan ik doen?
Een deel van de printers werken niet met zwart-wit in het geval dat 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dat is erg vervelend. Er is wel een oplossing zodat je niet onnodig dure kleureninkt hoeft te kopen. Begin met het instellen van de printer op zwart en wit printen. Is dit geen optie? Plak ondoorzichtige plakband op de volumelezer van de lege Panasonic KX-FL toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de kx-fl laser?
Veel modellen hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Zo komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Zo nu en dan uw Panasonic toners schoonmaken met een doekje kan ook helpen. Het systeem zal een melding tonen wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Panasonic KX-FL navullen?
Op de markt zijn navulbare artikelen voor handen. We bedoelen dan navulbare toners / cartridges die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Meestal kan je dit ook laten uitvoeren door bedrijven die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze bedrijven werken met betaalbare huismerken of dure originele Panasonic toner-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de kx-fl laser?
Jouw all-in-one printer installeren en klaar maken voor gebruik kost gelukkig niet veel tijd. Vaak detecteert een Mac of windows computer de printer direct na het aansluiten. Belangrijk is wel de bijbehorende printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de bijgeleverde CD van Panasonic. De printer drivers die geschikt zijn voor de kx-fl laser staan op de website van Panasonic. Op de downloadpagina bekijk je bovendien bijkomende assistentie als handleidingen, tips voor reinigen en oplossingen voor foutmeldingen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een kx-fl laser?
Een printerstoring is irritant en kan zorgen voor de nodige stress. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke error-codes kun je achterhalen via de informatiefolders van de leverancier. Veel voorkomende Panasonic KX-FL storingen zijn; reiniging, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, vastgelopen papier, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, langzaam, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De huidige Panasonic (multifunctionele) printers beschikken over draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dit houdt in dat je het apparaat ook kunt benaderen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De kx-fl laser WiFi printer is dan via internet te benaderen. Bovendien kunnen er ook prints gemaakt worden via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Er bestaan opvallend veel aanbieders die een inkt-abonnement aanbieden. Een winkel of fabrikant stuurt dan 4 wekelijks, om de zoveel maanden of wanneer de inkt bijna op is een gevulde goedkope toner. Met deze dienst zit je nooit met een leeg inktpatroon en heb je de garantie dat de printer altijd bruikbaar is. Er zijn verschillende toner abonnementen. Van eenvoudig (25 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (250-1000 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Panasonic KX-FL401G
 • Panasonic KX-FL421G
 • Panasonic KX-FL501
 • Panasonic KX-FL511
 • Panasonic KX-FL512
 • Panasonic KX-FL513
 • Panasonic KX-FL521
 • Panasonic KX-FL540
 • Panasonic KX-FL541
 • Panasonic KX-FL543
 • Panasonic KX-FL611
 • Plaats een reactie