bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Ricoh Aficio SP

Online inkt voor de Ricoh Aficio SP bestellen en laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker ontdek je de bekendste leveranciers en aanbiedingen voor printerinkt voor alle printers. Hierdoor koop je direct goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en zwarte (key) inkt die bedoeld zijn voor de aficio-sp laser in maart 2023. Evenzeer check je op inktaanbieding.nl bespaartips, info omtrent voordelen + nadelen van huismerk & problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners zijn te bestellen v.a €49,25.
 • Je hebt diverse kleuren voor de aficio-sp laser: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit klooninkt of originele inkt van Ricoh.
 • Navulbare inkt is lager geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Dit geeft een besparing van wel 65%.
 • Een bekend inktpatroon is de Ricoh type SP-100LE toner zwart.
 • Aanrader: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Spring direct naar: Bestel de goedkoopste inkt voor de Ricoh Aficio SP | 6 tips om te besparen op de printkosten | Wat is geschikte inkt voor de aficio-sp laser? | Uitleg + info over inkt vervangen | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | FAQ met veelgestelde vragen

MerkRicoh
Serieaficio-sp
Modelnummerlaser
Categorie printerLaser
Populaire tonerRicoh type SP-100LE toner zwart
Verkoopprijs

Goedkoopste Ricoh Aficio SP printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost gemiddeld €0,06 en in kleur al snel €0,10 – €0,12 per print. Door middel van de goedkoopste Ricoh Aficio SP toners kan je jaarlijks veel geld besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om daar inkt aan te schaffen is in de regel nogal prijzig. Het is qua prijs gunstiger als je bij een webwinkel koopt. Dat weten we van de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor Ricoh originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder vergelijk je de meest populaire webwinkelswaar je gebruiksvriendelijk direct de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per verkooppunt noteren we of ze alternatieve inkt of juist merk-inkt aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Nog voordeliger printen met de aficio-sp laser? In het volgende schema bieden we een aantal handige tricks om nog voordeliger te printen.

 • Bestel altijd budget inkt. De kwaliteit is uitstekend en bespaart al snel 50%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie snel-modus. De print zal iets minder donker zijn, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont en Baskerville Old Face.
 • Print dubbelzijdig. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het stroomnet als er geen afdruktaken zijn. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt is geschikt voor de aficio-sp laser?

Zie je een notificatie dat dat het inktpatroon leeg is? Goed om te weten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn niet altijd nauwkeurig. Wacht dus altijd even af met vervangen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en start pas met het vervangen wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Ricoh Aficio SP heet in de volksmond een laserprinter. Hiervoor koop je toners. Bekijk altijd welke kleur aan vervanging toe is. Aansluitend wil je weten welke inkt geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Het beste kun je kijken naar het tonernummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op printernaam. Bijvoorbeeld laser uit de serie aficio-sp van het merk Ricoh.
 3. Check de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij veel online leveranciers als Officesavers en Printabout.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Doorgaans gunstig geprijsd en ook volledig gevuld. Meer info bieden we verderop.

TypeKleurInfo
Ricoh Aficio SP CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Saffierblauw en RAL 5024.
Ricoh Aficio SP MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Zalmrood en RAL 3026.
Ricoh Aficio SP YellowGeelGele inkt voor onder andere Kerriegeel en RAL 1002.
Ricoh Aficio SP Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met beschikbare inkttoners voor de aficio-sp laser.

Toepasbare toners die passen in de aficio-sp laser.
We hebben diverse ontdekt die werken met deze printer.

 1. Ricoh type MP C300 / C400 / C401 Voordeelbundel
 2. Ricoh type MP C300 / C400/ C401 Yellow
 3. Ricoh type MP C300 / C400 / C401 Black
 4. Ricoh type MP C300 / C400 / C401 Magenta
 5. Ricoh type MP C300 / C400 / C401 Cyan


Voordelige Ricoh Aficio SP toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Begin dan met het stappenplan om de toner te verwisselen. Onderstaand is er een overzicht waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners aficio-sp laser vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  Je PC / Mac laat een popup zien welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude toner verwijderen

  Zet de printerklep open en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi ze niet weg maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner uit het plastic. Haal het ontluchtingslabel er af zoals weergegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inkttoner plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de printerkap.

 5. Laatste controle fase

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat je de stappen juist uitgevoerd hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Ricoh Aficio SP

Beste Ricoh Aficio SP huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw aficio-sp laser? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Ricoh of huismerk toners. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, bevat vaak meer inkt en doet het net zo goed als originele inktpatronen.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn de officiele merkproducten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit wordt geregeld door speciale bedrijven en ze zijn doorgaans voordeliger. Deze B-merk inkt is tot het maximale niveau vol, terwijl dat bij officiële merkproducten niet perse het geval is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De printkwaliteit is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van officiële inkt. 

Issues bij het plaatsen van huismerk toner
In sommige gevallen krijg je een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Ricoh het liefste ziet dat jij hun originele toners plaatst .Een waarschuwing kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Is dat niet mogelijk? Je checkt op deze pagina enkele praktische adviezen.

 1. Kijk allereerst of je de geschikte namaak toner in huis hebt. Schrijf het modelnummer op en controleer of deze in lijn is met de originele inkt.
 2. Haal de printer even van het net. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inkttoner op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je mogelijk eerst een afdruk maken met originele inkt. Als je dat gedaan hebt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Bekijk of je het beschermkapje los hebt gemaakt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Ricoh.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Bekijk de veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat te doen?
Veel printers werken niet met zwart-wit in de situatie waar een kleurenpatroon ontbreekt. Dat geeft grote irritatie. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor puur zwart-wit printing. Geen effect? Plak een stukje tape op het plastic venstertje van de lege Ricoh Aficio SP toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de aficio-sp laser?
Een aanzienlijk aantal apparaten beschikken over een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Op deze manier zul je altijd een goede afdruk krijgen. Regelmatig de Ricoh toners even nakijken en schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Het systeem heeft een melding wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de Ricoh Aficio SP hervullen?
Op de markt zijn navulbare artikelen verkrijgbaar. Dit zijn concreet cartridges of toners die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Daarnaast kan je het navullen ook laten doen bij printwinkels die hier meer ervaring mee hebben. Deze experts bieden laag geprijsde kloon artikelen in plaats van originele Ricoh toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de aficio-sp laser?
Jouw printer voorzien van nieuwe software gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Meestal detecteert een Mac of windows laptop de nieuwe printer direct. Belangrijk is wel de relevante printersoftware. Dit is te downloaden via de bijgeleverde CD van Ricoh. De erkende printer drivers die passen bij de aficio-sp laser staan vermeld op de website van Ricoh. Op de update- en service pagina check je ook additionele assistentie als handleidingen, de juiste instellingen en hulp voor het oplossen van problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de aficio-sp laser?
Een printerstoring is irritant en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke foutmeldingen zijn op te vragen via het online portaal van de verkoper. Vaak voorkomende Ricoh Aficio SP storingen zijn; geen wifi, geen inkt, printkop fout, vastgelopen papier, reiniging, cartridgeprobleem, wil niet printen, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet scannen.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De beste Ricoh (multifunctionele) printers werken met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Belangrijkste voordeel hiervan is dat ze ook werken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De aficio-sp laser WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Evenzeer kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de officiële app op een iPad of telefoon.

Hoe handig is een printer abonnement?
Er bestaan meer en meer fabrikanten die handige inkt abonnementen aanbieden. Een winkel of fabrikant stuurt dan 4 wekelijks, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde voordelige toner. Op basis daarvan kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kan je ervan uitgaan dat de printer het doet. Je hebt diverse toner abonnementen. Van goedkoop (25-50 prints per maand) tot duur (500 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Ricoh Aficio SP C261SFNw
 • Ricoh Aficio SP C262DNw
 • Ricoh Aficio SP C262SFNw
 • Ricoh Aficio SP 100SU
 • Ricoh Aficio SP 100SU e
 • Ricoh Aficio SP 112
 • Ricoh Aficio SP 112SF
 • Ricoh Aficio SP 112SU
 • Ricoh Aficio SP 150
 • Ricoh Aficio SP 150SU
 • Ricoh Aficio SP 150SUW
 • Ricoh Aficio SP 150W
 • Ricoh Aficio SP 300DN
 • Ricoh Aficio SP 300N
 • Ricoh Aficio SP C 352DN
 • Ricoh Aficio SP C250
 • Ricoh Aficio SP C250DN
 • Ricoh Aficio SP C250SF
 • Ricoh Aficio SP C252DN
 • Ricoh Aficio SP C252SF
 • Ricoh Aficio SP C260DNw
 • Ricoh Aficio SP C260SFNw
 • Ricoh Aficio SP C261DNw
 • Ricoh Aficio SP 100
 • Ricoh Aficio SP 100e
 • Ricoh Aficio SP 100SF e
 • Plaats een reactie