bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Panasonic DQ TCB008 X zwart / black toner

Wil jij prijzen vergelijken voor de goedkoopste Panasonic DQ-TCB008-X inkt toner? Op www.inktaanbieding.nl bieden wij de meest bekende webshops voor verrassend voordelige toners. Het artikel Panasonic DQ-TCB008-X toner zwart met de kleur zwart (black) is te gebruiken voor het printen van documenten in hoogwaardige kwaliteit. Je kunt kiezen uit fabrikant (merk) toners van Panasonic. Heel wat webshops zoals bijvoorbeeld Staples & coolblue.nl faciliteren ook huismerken die een goed alternatief vormen. De prijs is erg scherp, ze bevatten meer ML inkt en de afdrukkwaliteit is erg goed.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

CategorieToner
Vanafprijs€78,50
Huismerk prijzen€39,25
LeverancierPanasonic
SoortPanasonic DQ-TCB008-X toner zwart
SeriecodeDQ TCB008 X
Kleurcodezwart
Intensiteit8.000 prints
EAN-nummer5025232531721

Goedkoopste Panasonic DQ-TCB008-X inkt kopen mei 2024

De capaciteit van de DQ TCB008 X toner is 8.000 prints. De originele merktoners kun je snel online kopen. Je krijgt het dan financieel interessanter dan in de winkel. Bol.com of printerinktshop.nl zijn erkende verkooppunten voor het aanschaffen van originele Panasonic toners. Ze verkopen over een ruim assortiment en geven extra ondersteuning. Meestal beschikken ze over een aantrekkelijk huismerk.

 • Aantrekkelijke inkt is verkrijgbaar via verkopers zoals Inkclub of Handyman.nl.
 • Originele DQ TCB008 X inkt toners laat je al thuisbezorgen voor €78,50.
 • Panasonic imitatie inkt is soms wel 60% goedkoper. Je levert maar weinig kwaliteit in.
 • Kies voor een toner met meer inhoud (XL) of een voordeelverpakking (multipack) en geen losse verpakkingen. De prijs per afdruk wordt dan lager.
 • Wat je ook kunt doen om goedkoper te printen: druk dubbelzijdig af, test de diverse eco-printinstellingen (o.a eco-stand) & test het gebruik van lettertypes als Ecofont of Calibri.
 • Via inktaanbieding.nl vind je erkende shops waar je probleemloos en snel DQ TCB008 X toner aanbiedingen kan laten thuisbezorgen.

Prijzen Panasonic DQ-TCB008-X toner zwart vergelijken
Panasonic toners hebben een prijskaartje. Deze zwarte tonercartridge ligt in de schappen voor c.a. €86,35. In de webshops is dat voordeliger. Hier betaal je gemiddeld €78,50. Een optie met een scherpere prijs is het huismerk. Deze is er omgerekend al voor €39,25. Ook interessant: de gevaren en risico’s van huismerk inkt. Onze tip is om – indien verkrijgbaar – een voordeelverpakking te bestellen.

ProductPrijs
Panasonic DQ-TCB008-X toner zwart originele inkt€78,50
Panasonic DQ-TCB008-X toner zwart multipack (merk toners)€157,00
Panasonic DQ-TCB008-X toner zwart huismerk inkt * €39,25
Panasonic DQ-TCB008-X toner zwart huismerk duopack * €78,50
Geschatte prijzen van de DQ TCB008 X tonercartridge (black) in mei 2024. * Disclaimer: prijs is omgerekend naar inhoud van originele toner.

Waar kan ik de inktpatronen van Panasonic aanschaffen?

Meteen Panasonic DQ-TCB008-X inkt kopen? Dit inktpatroon of alternatieven van het huismerk zijn doorgaans goed voorradig. Zowel online als in de winkel in de buurt. Ons advies: bestel sowieso bij een online inktspeciaalzaak. Deze shops helpen bij problemen, kunnen uit eigen magazijn leveren en leveren tevens een heel behoorlijk huismerk.

 • Winkels in de omgeving: Hema, Action, Handyman, Albert Heijn, Jumbo, Primera, Expert, Kruidvat.
 • Grote nationale winkels als Wehkamp, Bol.com, Blokker, Ebay, Amazon, Coolblue breiden het inktaanbod ook in rap tempo uit.
 • De grote inktwinkels als 123inkt.nl, Printabout.nl, Inkt.nl, Alleeninkt.nl, Inktweb.nl, Inktwereld.nl hebben een eigen magazijn met voorraad, bieden de beste zoekfunctie en hebben vaak interessante kortingsacties.
panasonic-dq-tcb008-x-zwart-black-toner

Originele zwarte DQ TCB008 X inkt van Panasonic kopen via internet

Wil je niet tegen problemen aanlopen? De Panasonic DQ-TCB008-X toner zwart originele zwarte toner is in dat geval een aanrader. Deze toners zijn afkomstig uit de fabriek van Panasonic en leveren de mooiste afdrukken. De patronen werken altijd en je krijgt geen lastige foutmeldingen of storingen. De beste keuze als je de kwaliteit van de prints erg belangrijk vindt en je niet houdt van gedoe.

 • Originele toners van Panasonic hebben de hoogste afdrukkwaliteit.
 • Schade aan de printer wordt opgelost door de fabrikant (garantie).
 • Geen lastige printerstoringen en foutmeldingen. Het doet wat het met doen.
 • Een belangrijk nadeel van originele toners is de hoge prijs (gemiddeld kost het €78,50).

Panasonic DQ-TCB008-X toner zwart huismerk alternatieven

Wil je goedkoper afdrukken? Overweeg in dat geval eens namaak-inkt van derden. Het DQ TCB008 X huismerk alternatief is van een bijzonder goede kwaliteit en is tot wel de helft zo goedkoop. Je bespaart door toners die simpelweg goedkoper zijn en omdat deze toners tot de rand gevuld worden met inkt. Een goed gevulde toner tegen de scherpste prijs. De beste optie als je vooral goedkoop wilt printen.

 • Panasonic DQ TCB008 X huismerk toners zijn tot wel 60% voordeliger.
 • De belangrijkste reden hiervan is dat je meer inkt krijgt als je het vergelijkt met merk-inkt.
 • De kwaliteit is uitstekend (zeker bij gewone tekstdocumenten).
 • Het nadeel van alternatieve inkt is dat je ongemak kunt ervaren door foutmeldingen of storingen.

Fouten en storingen bij het vervangen van de toners

Heb je intussen de zwart inkt van Panasonic verwisseld maar kan je niet afdrukken? In de volgende tabel bekijk je de meest gangbare toner-problemen met daarbij een workaround.

ProbleemOplossing
Foutmelding: de toner is beschadigd.Komt vaak voor bij huismerk-inkt. Negeer de melding en ga door met afdrukken.
Geen toner gedetecteerd.Achterhaal of je het kapje verwijderd hebt en maak de toner schoon met een droge doek.
Slecht kwaliteit drukwerk (vage letters en strepen).Check allereerst of de toners juist geplaatst zijn en gebruik de periodieke onderhoudsfunctie.
Printerinkt is uitgedroogd.Probeer het reinigingsprogramma om de printkop weer vrij te maken. Een voordeliger alternatief is om minimaal elke 7 dagen iets te printen (testpagina).
Er lekt inkt uit de tonercartridge.Breek de printopdracht af, haal voorzichtig de toners uit het apparaat en zorg dat je alles grondig reinigt. Plaats altijd een nieuw product.
De meest bekende problemen in relatie tot Panasonic DQ-TCB008-X inkt.

FAQ (veelgestelde vragen)

Hoe duur is de Panasonic DQ-TCB008-X toner zwart toner?
De prijs van een Panasonic DQ-TCB008-X met kleurcode zwart (black) toner is ongeveer €64,88 excl. btw (dat betekent €78,50 inclusief de btw). Wanneer je een multipack of voordeelverpakking selecteert betaal je zo’n €157,00. Dankzij een huismerk toner met het nummer DQ TCB008 X ben je doorgaans voordeliger uit. De adviesprijs van de huismerk-toners is voordeliger (+/- €39,25) en je kunt er veel meer printjes mee maken (gevuld met meer inkt).

De toner cartridge wordt niet herkend, wat is de oplossing?
Het kan voorkomen dat een nieuw patroon wordt geweigerd door de printer. We bieden daarom een aantal oplossingen: loop de patronen in de printer na, en onderzoek of je de beschermingstape helemaal hebt verwijderd. Loop de printersoftware na of klik op de optie fabrieksinstellingen resetten in het menu. Reinig het koperkleurige deel met een droge doek en voer het reinigingsprogramma uit.

Is het Panasonic DQ-TCB008-X toner zwart huismerk alternatief een slimme keuze?
Het huismerk DQ TCB008 X alternatief nemen is doorgaans lucratief. Namaak inkt is vaak wel 55% goedkoper dan originele merkinkt. De prijs is aantrekkelijker en deze toners zijn gevuld met meer inkt. De kwaliteit van de afdrukken is nagenoeg hetzelfde. Het belangrijkste nadeel is dat je eventueel last kan krijgen van waarschuwingen of foutmeldingen. Dit kan je veelal gemakkelijk herstellen.

Kan ik goedkoop zelf de Panasonic DQ-TCB008-X toner navullen?
Het bijvullen van een inktpatroon kan je met een beetje ervaring zelf doen. Hiervoor werk je met een speciale set navulinkt voor het Panasonic inktpatroon. Op verschillende websites vind je precies hoe dit werkt: Verwijder het label aan de bovenkant van de toner. Voorts spuit je de zwarte inkt in het patroon (ga voorzichtig te werk). Afsluitend kun je alles weer in elkaar klikken. Ter controle test je uit of de budget Panasonic inkt op de goede manier op het papier terecht komt door een testprint te doen.

Plaats een reactie