bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Brother LC 1240C cyaan / blauw cartridge

Wil jij ook de goedkoopste Brother LC 1240C inktcartridge? Op www.inktaanbieding.nl kan je aan de slag met de meest bekende leveranciers voor voordelige cartridges. Het artikel Brother LC 1240C met kleurcode cyaan (blauw) kan jij toepassen voor de mooiste kleurenafdrukken. De hoogste afdrukkwaliteit haal je doorgaans met echte merkartikelen van Brother. Veel aanbieders zoals bijvoorbeeld Office Centre & Inkclub bezorgen ook hele goede huismerk-patronen. Deze zijn een stuk goedkoper, er zit meer inkt in en de kwaliteit is nagenoeg gelijk.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

CategorieCartridge
Verkoopprijs€12,75
Huismerk prijzen€6,38
LeverancierBrother
SoortBrother LC 1240C
SerienummerLC1240C
Kleurencyaan
Inhoud (ml)7,1 milliliter
Printvermogen600 prints
EAN-nummer4977766694018

Goedkoopste Brother LC 1240C inkt kopen juli 2024

De inhoud (ml) van de LC1240C cartridge is 7,1 milliliter. De capaciteit is 600 prints. Online bestel je binnen enkele minuten nieuwe originele merkcartridges. Je koopt het veel voordelige dan bij een plaatselijke verkoper. 123inkt of Staples zijn prima printshops waar je eenvoudig kunt zoeken naar originele Brother inktcartridges. Ze verkopen over een ruim assortiment en je kunt er terecht voor hulp bij storingen. In de regel beschikken ze over een interessant huismerk.

 • De voordeligste inkt is verkrijgbaar via verkopers als Go4inkt of Mediamarkt.nl.
 • Originele LC1240C inktcartridges zijn te bestellen v.a. €12,75.
 • Brother imitatie inkt is soms wel 60% goedkoper. De printkwaliteit is vergelijkbaar.
 • Zoek op XL-cartridges die extra gevuld zijn of een multipack (voordeelverpakking) in plaats van losse kleuren. De prijs per afdruk is dan al een stuk lager.
 • Adviezen om goedkoper te printen: probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen, kies de voordelige eco-printinstellingen (bijv. snelle modus) & selecteer een zuinig lettertype als Ecofont Sans & Baskerville Old Face.
 • Via inktaanbieding.nl klik je eenvoudig door naar geschikte shops waar je goedkoop en eenvoudig LC1240C cartridge aanbiedingen kan kopen.

Prijzen Brother LC 1240C cyaan / blauw vergelijken
Brother inktcartridges kunnen best duur zijn. Dit model blauwe inktcartridge kent een gemiddelde verkoopprijs van €14,03. Bij online printshops kan dat voordeliger. Daar kost het zo’n €12,75. De goedkoopste optie is alternatieve huismerk inkt. Reken op een bedrag van €6,38. Ook relevant: besparen dankzij huismerk inkt. Is er een voordeelverpakking, kies dan altijd voor die keuze.

ProductPrijs
Brother LC 1240C originele inkt€12,75
Brother LC 1240C multipack (merkcartridge)€25,50
Brother LC 1240C huismerk inkt * €6,38
Brother LC 1240C huismerk duopack * €12,75
Prijsoverzicht van de LC1240C cartridge (blauw) in juli 2024. * N.b.: de prijs is een afgeleide van de capaciteit van de originele cartridge.

Bij welke winkels kan ik de inktpatronen van Brother aanvragen?

Gemakkelijk Brother LC 1240C inkt kopen? Deze inkt (en huismerk alternatieven) zijn doorgaans goed voorradig. Zowel bij de online printshops als bij boekhandels. Advies van de specialist: bezoek een een inkt-speciaalzaak op internet. Deze partijen bieden altijd ondersteuning, kunnen uit eigen magazijn leveren en voeren meestal een voortreffelijk huismerk.

 • Plaatselijke winkels: Bruna, Handyman, Action, Hema, Jumbo, Primera, Expert, Media Markt.
 • Populaire internetwinkels als Wehkamp, Fonq, Bol.com, Coolblue, Blokker, Ebay zetten de laatste jaren ook steeds meer in op inkt.
 • Echte inktwinkels als Sneltoner.nl, Alleeninkt.nl, Inktwereld.nl, 123inkt.nl, Inktweb.nl, Inkt.nl bezorgen vaak uit eigen voorraad, bieden een top-service en bieden de hoogste kortingen.
brother-lc-1240c-cyaan-blauw-inktcartridge

Originele blauwe LC1240C inkt van Brother bestellen via internet

Wil jij gewoon de beste inkt? De Brother LC 1240C originele blauwe inktcartridge voorziet hierin. Deze cartridges zijn afkomstig uit de fabriek van Brother en leveren uiteindelijk de mooiste printjes. De inktpatronen passen altijd en je wordt niet verrast met frustrerende foutmeldingen. Onze tip als je een hoge afdrukkwaliteit wilt en het vooral simpel moet zijn.

 • Originele cartridges van Brother bieden de beste kwaliteit prints.
 • Je behoudt garantie op jouw printer.
 • Geen hinderlijke foutcodes en printerstoringen. Je kunt altijd printen.
 • Het grootste nadeel van merkcartridges is de hoge prijs (gemiddeld betaal je €12,75).

Brother LC 1240C huismerk alternatieven

Goedkoper printen? Bestel dan eens imitatie inkt van derde fabrikanten. Het LC1240C huismerk alternatief biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit en is tot wel 50% goedkoper. Dat komt door een lagere verkoopprijs en doordat deze cartridges volledig worden gevuld. Meer inkt voor minder geld. Onze tip als je met name let op de prijs.

 • Brother LC 1240C cyaan / blauw huismerk inktcartridges zijn vele malen goedkoper dan de originele patronen.
 • Dat komt met name omdat ze meer volume inkt bevatten vergeleken met originele producten.
 • De kwaliteit is verrassend goed (helemaal als je het meest in zwart print).
 • Het ongunstige van imitatie inkt is dat je soms wordt geconfronteerd met foutmeldingen of storingen.

Hulp bij problemen bij het vervangen van jouw cartridges

Heb je intussen de cyaan inkt van Brother geplaatst maar kan je nog niet printen? In de bijgaande tabel bekijk je bekende afdrukproblemen inclusief een aantal oplossingen die je kunt proberen.

ProbleemOplossing
Foutmelding: probleem met cartridge.Soms gebeurt dit bij huismerk-inkt. Klik op “doorgaan” en probeer een testafdruk te maken .
Cartridge wordt niet herkend.Onderzoek of je het plakkertje helemaal hebt verwijderd en maak eventueel vuil op de contactpunten schoon.
Slechte afdrukken of strepen op de afdrukken.Check allereerst of de cartridges juist geplaatst zijn en gebruik de periodieke onderhoudsfunctie.
Last van opgedroogde inkt.Start handmatig het reinigingsprogramma op om de printkop schoon te maken. Een voordeliger alternatief is om wekelijks een (testpagina) afdruk te maken.
Een lekkende inktcartridge.Wacht met het afdrukken, verwijder de lekkende cartridge en zorg dat je alles grondig reinigt. Zet de gebruikte patronen niet terug in je apparaat.
De meest gangbare issues met betrekking tot Brother LC 1240C inkt.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is de adviesprijs van de Brother LC 1240C inktcartridge ?
De adviesprijs van de Brother LC 1240C met de kleur cyaan (blauw) cartridge is standaard zo’n €10,54 excl. btw (dat is €12,75 inclusief btw). Wanneer je een voordeelverpakking / duopack prefereert betaal je zo’n €25,50. Met een huismerk cartridge met de code LC1240C betaal je een veel lagere prijs. De verkoopprijs van zo’n huismerk-cartridge is interessanter (+/- €6,38) en je kunt er meer printjes mee maken (meer milliliters).

Mijn printer herkent de inktcartridge niet, wat kan ik doen?
Soms gebeurt het dat een nieuw patroon niet wordt gedetecteerd. Loopt dan de volgende checklist na: controleer of het patroon juist geplaatst is, en bekijk of je het lipje juist verwijderd hebt. Installeer de nieuwste printersoftware of kies voor een totale fabrieksinstellingen reset. Maak eventueel vuil op de contactpunten schoon en kies voor het reinigingsprogramma.

Is een Brother LC 1240C huismerk alternatief een slimme keuze?
Een huismerk LC1240C alternatief nemen is normaal gesproken een goed idee. Namaak inkt is doorgaans 65% goedkoper in vergelijking met originele producten. Het tarief is goedkoper en deze cartridges zijn gevuld met meer inkt. De kwaliteit is vrijwel hetzelfde. Het belangrijkste nadeel is dat er zich situaties kunnen voordoen met storingen en foutcodes. Zulke storingen kan je gewoonlijk snel verhelpen.

Kan ik goedkoop zelf de Brother LC 1240C inktcartridge navullen?
Een inktpatroon bijvullen kan je thuis doen. Hiervoor kies je voor een navulset die speciaal bedoeld is voor het Brother inktpatroon. Op verschillende DIY-websites vind je precies hoe dit werkt: Verwijder het veiligheidskapje. Daarop volgend spuit je de blauwe inkt in het reservoir. Later kun jij het artikel in elkaar klikken. Als afronding test je uit of de budget Brother inkt goed op het papier komt door een testprint te draaien.

Plaats een reactie