bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Brother LC 1240M magenta / roze / rood cartridge

Wil jij prijzen vergelijken voor de goedkoopste Brother LC 1240M inktcartridge? Via onze vergelijk-tool vind je de beste verkooppunten voor spotgoedkope cartridges. Het artikel Brother LC 1240M met de kleur magenta (roze / rood) is geschikt voor het afdrukken van kleurrijke afbeeldingen. Populair zijn de echte merkartikelen van Brother. Velerlei inktaanbieders als o.a. Office Centre of Officesavers verstrekken ook huismerken die een goed alternatief vormen. De prijs is veel lager, de cartridges zijn gevuld met meer inkt en je hebt een vergelijkbare kwaliteit.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

CategorieCartridge
Geschatte vanafprijs€12,75
Huismerk prijs€6,38
MerkBrother
ModelBrother LC 1240M
ProductnummerLC1240M
Kleurcodemagenta
Inhoud (ml)7,1 milliliter
Printomvang600 prints
EAN4977766694025

Goedkoopste Brother LC 1240M inkt kopen juli 2024

Het volume (ml) van de LC1240M cartridge is 7,1 milliliter. De effectiviteit is 600 prints. De originele merkcartridges kun je snel online kopen. Je bestelt het dan financieel interessanter dan in een lokale shop. printershop of Paradigit zijn betrouwbare winkels voor het plaatsen van een bestelling van originele Brother inktcartridges. Ze faciliteren over een ruim assortiment en geven extra ondersteuning. Standaard bieden ze ook een interessant huismerk.

 • De voordeligste inkt is aan te schaffen bij webwinkels als Officesavers & Staples.
 • Originele LC1240M inktcartridges hebben een vanafprijs van +/- €12,75.
 • Brother imitatie inkt heeft erg veel voordelen. De hebt een vergelijkbare kwaliteit.
 • Bestel een cartridge met extra veel inkt (XL) of een multipack (voordeelverpakking) in plaats van losse kleuren. De prijs per afdruk is dan al een stuk lager.
 • Adviezen om goedkoper te printen: kies voor de functie dubbelzijdig printen, bekijk de verschillende eco-printinstellingen (denk dan aan printen in concept) en selecteer een zuinig lettertype als Century Gothic & Brush Script.
 • Via ons platform klik je direct door naar gespecialiseerde printshops waar je goedkoop en eenvoudig LC1240M cartridge aanbiedingen kan kopen.

Prijzen Brother LC 1240M magenta / roze / rood vergelijken
Brother inktcartridges kunnen best duur zijn. Dit soort roze en rode inktcartridge heeft een prijs van zo’n €14,03. Via internet is het goedkoper. Hier betaal je gemiddeld €12,75. De gunstige optie is het huismerk (imitatie inkt). Deze is er omgerekend al voor €6,38. Bekijk ook info over voordelen en gevaren van huismerk cartridges. Onze tip is om – indien verkrijgbaar – een voordeelverpakking te bestellen.

ProductPrijs
Brother LC 1240M originele inkt€12,75
Brother LC 1240M multipack (merkcartridge)€25,50
Brother LC 1240M huismerk inkt * €6,38
Brother LC 1240M huismerk duopack * €12,75
Prijstabel voor de LC1240M cartridge (roze / rood) in juli 2024. * N.b.: prijs omgerekend naar aantal milliliter inkt.

Bij welke winkels kan ik de inktpatronen van Brother bestellen?

Gelijk Brother LC 1240M inkt kopen? Dit type cartridge (en huismerk alternatieven) zijn uitstekend verkrijgbaar. Zowel via online shops als bij gespecialiseerde winkels. Advies van de specialist: bestel sowieso bij een online inktshop. Deze bedrijven hebben betrouwbare service, bezorgen supersnel aan huis en hanteren tevens een uitmuntend huismerk.

 • Winkels in de omgeving: Albert Heijn, Bruna, Hema, Action, Media Markt, Expert, Jumbo, Kruidvat.
 • Populaire internetwinkels als Blokker, Ebay, Fonq, Coolblue, Bol.com, Amazon bieden ook steeds meer merken en series aan.
 • Populaire inktwebshops als Inktwereld.nl, Sneltoner.nl, 123inkt.nl, Inktweb.nl, Printabout.nl, Inkt.nl hebben een eigen magazijn met voorraad, hebben de beste ondersteuning en hebben doorgaans de beste deals.
brother-lc-1240m-magenta-roze-rood-inktcartridge

Originele roze en rode LC1240M inkt van Brother kopen en laten bezorgen

Wil je niet tegen problemen aanlopen? De Brother LC 1240M originele roze en rode inktcartridge is dan de beste koop. Deze cartridges zijn afkomstig uit de fabriek van Brother en bieden de hoogste printkwaliteit. De patronen werken altijd en je hebt niet te maken met lastige foutmeldingen of storingen. De beste koop als je hoge kwaliteit prints wilt en geen zin in gedoe hebt.

 • Originele inktcartridges van Brother geven de mooiste prints.
 • De garantie op de printer gaat niet verloren.
 • Geen lastige foutmeldingen of storingen. Je kunt altijd printen.
 • De negatieve kant van originele cartridges is dat ze niet goedkoop zijn (gemiddeld genomen €12,75).

Brother LC 1240M huismerk alternatieven

Besparen op de printkosten? Overweeg dan imitatie inkt van derde leveranciers. Het LC1240M huismerk alternatief doet qua kwaliteit nauwelijks onder en het is vele malen voordeliger dan merkinkt. De besparing komt tot stand door een hele lage prijs per cartridge en doordat deze producten simpelweg meer ML inkt bevatten. Meer inkt, lagere kosten dus. De beste optie als je vooral goedkoop wilt printen.

 • Brother LC 1240M magenta / roze / rood huismerk inktcartridges zijn tot wel 50% goedkoper.
 • De belangrijkste reden hiervan is dat je meer inkt krijgt vergeleken met inkt van het merk zelf.
 • De printkwaliteit is nagenoeg hetzelfde (helemaal als je het meest in zwart print).
 • De schaduwkant van budget inkt is dat je last hebt van storing en meldingen.

Storingen en fouten bij het vervangen van de cartridges

Heb je intussen de magenta inkt van Brother verwisseld maar weigert de printer om af te drukken? In het onderstaande overzicht zie je de meest voorkomende issues incl. mogelijke oplossing.

ProbleemOplossing
Foutmelding: plaats originele inkt.Komt vaak voor bij huismerk-inkt. Sluit de melding want meestal kan je gewoon printen.
Printer herkent cartridge niet.Loop nog eens na of je het beschermingsmateriaal weg hebt gehaald en maak de contactpunten schoon.
Ik zie verticale strepen op mijn prints.Bekijk of de cartridges in de goede gleuven zitten en voer het onderhoudsproces uit.
Last van opgedroogde inkt.Kijk binnen het printmenu naar een reinigingsprogramma voor een goed werkende printkop. Als oplossing raden we aan om even elke week een testafdrukje te doen.
De inktcartridge lekt.Stop met printen, haal voorzichtig de cartridges uit het apparaat en maak alles direct goed schoon. Vergeet niet het defecte patroon te retourneren.
Alledaagse problemen met betrekking tot Brother LC 1240M inkt.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welk tarief heeft de Brother LC 1240M inktcartridge ?
De kostprijs van een Brother LC 1240M met de kleur magenta (roze / rood) cartridge is standaard zo’n €10,54 excl. btw (wat neerkomt op €12,75 inclusief btw). Op het moment dat je een duopack of voordeelverpakking kiest betaal je uiteindelijk zo’n €25,50. Door te printen met een huismerk cartridge met het nummer LC1240M ben je doorgaans voordeliger uit. De aanschafprijs van een huismerk-cartridge is interessanter (+/- €6,38) en het aantal printjes ligt hoger (je krijgt meer inkt).

De cartridge wordt niet gevonden, welke stappen moet ik doorlopen?
Er zijn situaties bekend waarbij een nieuw inktpatroon het niet doet. Loopt dan de volgende checklist na: Bekijk of de patronen juist geplaatst zijn, en achterhaal of je het beschermmateriaal helemaal hebt verwijderd. Kijk of de printersoftware up-to-date is of kies voor een totale fabrieksinstellingen reset. Gebruik een droog doekje om de cartridge schoon te maken en kies voor het reinigingsprogramma.

Is een Brother LC 1240M huismerk alternatief slim?
Een huismerk LC1240M alternatief inkopen is een veel gevallen niet schadelijk. Namaak inkt in om en nabij de 60% goedkoper vergeleken met originele producten. De winkelprijs is voordeliger en de inktpatronen bevatten doorgaans een stuk meer inkt. De printkwaliteit is nagenoeg hetzelfde. De schaduwkant is dat je soms te maken hebt met errors of foutcodes. Dergelijke foutcodes kan je vaak snel oplossen.

Kan ik ook zelf de Brother LC 1240M inktcartridge navullen?
Een inktcartridge bijvullen kan je vaak ook gewoon vanuit huis doen. Hiervoor kies je voor een set navulinkt die geschikt is voor het Brother inktpatroon. Op Youtube en diverse fora kun je verdere uitleg zoeken: Verwijder het veiligheidskapje. Voorts injecteer je de roze en rode inkt in het reservoir. Verder mag je het product in elkaar klikken. Aansluitend test je uit of de nieuwe Brother inkt goed werkt door een testprint te starten.

Plaats een reactie