bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Canon CLI 42LGY 6391B001 lichtgrijs / light gray cartridge

Op zoek naar de goedkoopste Canon CLI 42LGY 6391B001 inktcartridge? Op deze website tref je de betrouwbaarste leveranciers voor extra goedkope cartridges. Deze Canon CLI 42LGY met de kleur lichtgrijs (light gray) komt van pas bij de mooiste kleurenafdrukken. Je kunt kiezen uit fabrikant (merk) patronen van Canon. Verschillende webshops zoals Handyman.nl en Inktwereld.nl verkopen ook een assortiment aan geschikte huismerken. De prijs is erg scherp, ze bevatten meer ML inkt en de kwaliteit doet amper onder voor merkinkt.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

CategorieCartridge
Geschatte vanafprijs€11,75
Huismerk prijzen€5,88
LeverancierCanon
ArtikelCanon CLI 42LGY
Seriecode6391B001
Kleurlichtgrijs
Inhoud (ml)13 milliliter
Intensiteit835 prints
EAN-code4960999901916

Goedkoopste Canon CLI 42LGY 6391B001 inkt kopen juni 2024

De hoeveelheid (ml) van de 6391B001 cartridge is 13 milliliter. Het printvermogen is 835 prints. Je originele merkcartridges zijn online goed verkrijgbaar. Dit kan daar veel voordelige dan in de winkel. Inkclub en Inktdiscount.nl zijn goede adressen waar je eenvoudig kunt zoeken naar originele Canon inktcartridges. Ze faciliteren over een ruim assortiment en jij kan terecht voor service. Over het algemeen voeren ze ook een aantrekkelijk huismerk.

 • De goedkoopste inkt schaf jij aan via verkooppunten als Inktweb.nl & Printabout.nl.
 • Originele 6391B001 inktcartridges kosten je ongeveer €11,75.
 • Canon imitatie inkt is een stuk goedkoper. De kwaliteit van de printjes doet nauwelijks onder.
 • Zoek naar een XL-cartridge met extra capaciteit of multipacks (voordeelverpakkingen) in plaats van losse kleuren. Op die manier dalen je printkosten aanzienlijk.
 • Instructies om goedkoper te printen: print altijd in zwart-wit of grijswaarden, maak gebruik van de juiste eco-printinstellingen (bijvoorbeeld lage- of gemiddelde kwaliteit) en kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Century Gothic of Garamond.
 • Op Inktaanbieding.nl vind je erkende leveranciers waar je op een gebruiksvriendelijke manier 6391B001 cartridge aanbiedingen kan vinden.

Prijzen Canon CLI 42LGY 6391B001 lichtgrijs / light gray vergelijken
Canon inktcartridges hebben een prijskaartje. Dit type lichtgrijze inktcartridge ligt in de winken voor gemiddeld €12,93. In de webshops is dat voordeliger. Daar kost het zo’n €11,75. De beste optie is het huismerk (imitatie inkt). Deze koop je al vanaf €5,88. Lees meer over het hoe en waarom van huismerk-inkt. Informeer altijd naar de speciale voordeelverpakking.

ProductPrijs
Canon CLI 42LGY originele inkt€11,75
Canon CLI 42LGY multipack (merkcartridge)€23,50
Canon CLI 42LGY huismerk inkt * €5,88
Canon CLI 42LGY huismerk duopack * €11,75
Tabel met prijzen voor de 6391B001 cartridge (light gray) in juni 2024. * Let op: de prijs is een afgeleide van de capaciteit van de originele cartridge.

Bij welke winkels kan ik de inktpatronen van Canon kopen?

Vandaag nog Canon CLI 42LGY 6391B001 inkt kopen? Dit type cartridge of een budget huismerk alternatief bieden veel winkels aan. Zowel via online winkels als in de winkel in de buurt. Advies van de specialist: bestel sowieso bij een internet printshop. Dit soort aanbieders bieden altijd ondersteuning, een grote voorraad en hebben doorgaans een uitmuntend huismerk.

 • Winkels in de regio: Bruna, Hema, Albert Heijn, Handyman, Expert, Kruidvat, Jumbo, Primera.
 • Grote nationale winkels als Coolblue, Wehkamp, Blokker, Bol.com, Amazon, Ebay hebben doorgaans ook een grote voorraad.
 • Echte inktwebwinkels als Inktwereld.nl, Printabout.nl, 123inkt.nl, Sneltoner.nl, Alleeninkt.nl, Inktweb.nl bezorgen vaak uit eigen voorraad, hebben de beste ondersteuning en hebben vaak de scherpste prijs.
canon-cli-42lgy-6391b001-lichtgrijs-light-gray-inktcartridge

Originele lichtgrijze 6391B001 inkt van Canon bestellen en laten bezorgen

Streef jij naar de hoogste afdrukkwaliteit? De Canon CLI 42LGY originele lichtgrijze inktcartridge is in dat geval een aanrader. De cartridges worden gefabriceerd door Canon en leveren uiteindelijk de mooiste printjes. Deze doen wat ze moeten doen en je hebt geen last van lastige storingscodes en foutmeldingen. Een aanrader als je een hoge afdrukkwaliteit wilt en je niet zit te wachten op storingen.

 • Originele cartridges van Canon zorgen voor de mooiste afdrukken.
 • Je behoudt garantie op jouw printer.
 • Geen irritante foutcodes en printerstoringen. Na plaatsing direct printen.
 • Een aandachtspunt bij merk cartridges is de hoge prijs (gemiddeld genomen €11,75).

Canon CLI 42LGY huismerk alternatieven

Minder uitgeven aan printen? Koop dan eens namaak-inkt van derde leveranciers. Het 6391B001 huismerk alternatief biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit en is soms wel de helft zo goedkoop. Dat komt door een fors lagere adviesprijs en omdat deze patronen tot het absolute maximum worden gevuld met inkt. Meer inkt voor minder geld. Een aanrader als je vooral goedkoop wilt kunnen printen.

 • Canon CLI 42LGY 6391B001 lichtgrijs / light gray huismerk inktcartridges zijn vele malen goedkoper dan de originele patronen.
 • Dat komt met name omdat huismerkproducten meer inkt bevatten in vergelijking met originele producten.
 • De kwaliteit van de prints is uitstekend (zeker als je vaak in zwart-wit print).
 • De negatieve kant van imitatie inkt is dat je last hebt van foutmeldingen.

Hulp bij problemen bij het vervangen van jouw cartridges

Heb je ondertussen de lichtgrijs inkt van Canon geplaatst maar kan je niet afdrukken? In de bijgaande tabel check je de meest voorkomende printproblemen met daarbij een workaround.

ProbleemOplossing
Foutmelding: originele inkt plaatsen.Komt soms voor bij namaak-inkt. Sluit de melding en check of je gewoon kunt afdrukken.
Foutmelding: ontbrekende cartridge.Loop nog eens na of je het kapje goed verwijderd hebt en maak eventueel vuil op de contactpunten schoon.
Er zitten lijnen/strepen op het papier.Controleer of de cartridges juist zijn geplaatst en selecteer het onderhoudsprogramma.
Printerinkt is uitgedroogd.Selecteer het reinigingsprogramma om de printkop te reinigen. Het is nog verstandiger om eens in de 14 dagen even een testprintje te doen.
De inktcartridge lekt.Zet de printer uit, onttrek de cartridge en maak alles direct goed schoon. Zet de gebruikte patronen niet terug in je apparaat.
De meest bekende issues bij de Canon CLI 42LGY 6391B001 inkt.

Veelgestelde vragen

Wat betaal ik voor de Canon CLI 42LGY inktcartridge ?
De adviesprijs van de Canon CLI 42LGY 6391B001 met de kleur lichtgrijs (light gray) cartridge is standaard zo’n €9,71 excl. de btw (dus €11,75 inclusief de btw). Zodra je een multipack / voordeelverpakking kiest moet je denken aan €23,50. Met een huismerk cartridge met het OEM-nummer 6391B001 ben je doorgaans voordeliger uit. De adviesprijs van de huismerk-cartridges is interessanter (+/- €5,88) en je kunt er veel meer printjes mee maken (meer inkt).

De printer detecteert de cartridge niet, moet moet ik doen?
Er zijn voorvallen waarbij een net nieuw inktpatroon niet wordt gedetecteerd. Wij adviseren om eerst de volgende zaken te checken: Controleer nog eens of de patronen goed vast zitten, en check of je het stukje tape verwijderd hebt. Kijk of de printersoftware up-to-date is of klik op de optie fabrieksinstellingen resetten in het menu. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek en start eventueel het reinigingsprogramma.

Is het Canon CLI 42LGY huismerk alternatief kopen een goed idee?
Het huismerk 6391B001 alternatief gebruiken is in de basis een juiste beslissing. Namaak inkt is tot wel 50% goedkoper ten opzichte van merkinkt. De kostprijs is voordeliger en deze patronen zijn gevuld met meer inkt. De kwaliteit van de printeradrukken gaat er amper op achteruit. Vervelend is wel dat je te maken kunt krijgen met foutcodes en printerstoringen. Dit soort storingen kan je veelal eenvoudig oplossen.

Hoe werkt de Canon CLI 42LGY 6391B001 inktcartridge navullen?
Een cartridge bijvullen met inkt kan je ook helemaal zelf. Voor die werkzaamheden kan je aan de slag met een navulinkt set die ontwikkeld is voor het Canon inktpatroon. Op verschillende websites vind je precies hoe dit werkt: Verwijder het veiligheidskapje. Daarna injecteer je de lichtgrijze inkt in het inktpatroon. Als dat gelukt is kun je alles weer terugzetten in originele staat. Als laatste check je of de nagevulde Canon inkt op de goede manier op het papier terecht komt door een testprint te doen.

Plaats een reactie