bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Canon PGI 550PGBK 6496B001 zwart / black cartridge

Koop jij ook altijd de goedkoopste Canon PGI 550PGBK 6496B001 inktcartridge? Op deze webpagina vergelijk je de meest populaire shops voor goedkope cartridges. Deze Canon PGI 550PGBK bedoeld voor de kleur zwart (black) biedt uitkomst voor al jouw basic zwart-wit printjes. Het meest voor de hand liggend zijn de echte merkartikelen van Canon. Diverse inktaanbieders als Printabout.nl of replacedirect leveren ook een gigantisch aanbod huismerken. Je betaalt een stuk minder, de cartridges zijn gevuld met meer inkt en de kwaliteit doet amper onder voor merkinkt.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

CategorieCartridge
Gemiddelde verkoopprijs€13,00
Huismerk verkoopprijs€6,50
LeverancierCanon
ProductCanon PGI 550PGBK
Artikelcode6496B001
Kleurenzwart
Inhoud (ml)15 milliliter
Effectiviteit375 prints
EAN4960999904580

Goedkoopste Canon PGI 550PGBK 6496B001 inkt bestellen december 2022

De hoeveelheid (ml) van de 6496B001 cartridge is 15 milliliter. De intensiteit is 375 prints. Je kunt deze originele merkcartridges gemakkelijk thuis laten bezorgen. Dit is financieel interessanter dan in de winkel. 123inkt of Goedkoopprinten.nl zijn suggesties waar jij kunt zoeken naar originele Canon inktcartridges. Ze beschikken over een groot aanbod en je kunt er terecht voor hulp bij storingen. Dikwijls leveren zij ook een voordelig huismerk.

 • De beste inkt bestel je online bij webshops als 123inkt of Inkt-bestellen.nl.
 • Originele 6496B001 inktcartridges zijn te bestellen v.a. €13,00.
 • Canon imitatie inkt is tot wel 50% goedkoper. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt.
 • Ga voor een XL-cartridge met extra volume of een multipack (voordeelverpakking) en neem geen losse modellen. De prijs per afdruk wordt dan lager.
 • Instructies om goedkoper te printen: stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen, bekijk de verschillende eco-printinstellingen (o.a snel printen) en selecteer een zuinig lettertype als Courier en Garamond.
 • Op Inktaanbieding.nl vergelijk je erkende aanbieders waar je goedkope 6496B001 cartridge aanbiedingen kan scoren.

Prijzen Canon PGI 550PGBK 6496B001 zwart / black vergelijken
Canon inktcartridges zijn normaal gesproken vrji duur. Deze zwarte inktcartridge kent een gemiddelde verkoopprijs van €14,30. In de webshops is dat voordeliger en kost het om en nabij de €13,00. De voordeligste optie is huismerk-inkt. Deze is er omgerekend al voor €6,50. Zie hiervoor ook het kopje de gevaren en risico’s van huismerk inkt. Informeer altijd naar de speciale voordeelverpakking.

ProductPrijs
Canon PGI 550PGBK originele inkt€13,00
Canon PGI 550PGBK multipack (merkcartridge)€26,00
Canon PGI 550PGBK huismerk inkt * €6,50
Canon PGI 550PGBK huismerk duopack * €13,00
Tabel met de geschatte prijzen van de 6496B001 cartridge (black) in december 2022. * Belangrijk: de prijs is een afgeleide van de capaciteit van de originele cartridge.

Bij welke shops kan ik de inktpatronen van Canon inkopen?

Vandaag nog Canon PGI 550PGBK 6496B001 inkt kopen? Dit inktpatroon (en eigen-merk alternatieven) zijn uitstekend verkrijgbaar. Zowel bij online bedrijven als bij kantoorwinkels. Onze tip: koop altijd bij een webshop gespecialiseerd in inkt. Deze bedrijven bieden top-service, een grote voorraad en hanteren doorgaans een kwalitatief huismerk.

 • Winkels in de buurt: Bruna, Hema, Albert Heijn, Action, Expert, Media Markt, Primera, Jumbo.
 • Populaire internetwinkels als Amazon, Ebay, Coolblue, Fonq, Bol.com, Wehkamp hebben ook een uitstekend aanbod.
 • Erkende inktwinkels als Printabout.nl, 123inkt.nl, Sneltoner.nl, Inktwereld.nl, Inkt.nl, Inktweb.nl kunnen snel uit voorraad leveren, hebben een gebruiksvriendelijke zoekfunctionaliteit en communiceren dikwijls fikse kortingen.
canon-pgi-550pgbk-6496b001-zwart-black-inktcartridge

Originele zwarte 6496B001 inkt van Canon bestellen en laten bezorgen

Streef jij naar de hoogste afdrukkwaliteit? De Canon PGI 550PGBK originele zwarte inktcartridge is dan de beste koop. De cartridges worden gefabriceerd door Canon en bieden de beste kwaliteit. De patronen doen altijd en je vermijdt storende foutmeldingen of storingen. Ons advies als je vooral wilt dat de kwaliteit altijd goed is en je geen zin hebt in foutmeldingen.

 • Originele inktcartridges van Canon geven de mooiste prints.
 • Schade aan de printer wordt opgelost door de fabrikant (garantie).
 • Geen frustrerende foutmeldingen. Na plaatsing direct printen.
 • Het grootste nadeel van originele cartridges is de relatief hoge prijs (gemiddeld €13,00).

Canon PGI 550PGBK huismerk alternatieven

Wil je lagere printkosten? Koop dan eens namaak-inkt van derde partijen. Het 6496B001 huismerk alternatief biedt een verrassend goede kwaliteit en is tot wel de helft zo goedkoop. Dit heeft te maken met een scherpe stukprijs en omdat de inktpatronen gevuld worden met meer inkt. Meer inkt, lagere kosten dus. De beste optie als je vooral goedkoop wilt kunnen printen.

 • Canon PGI 550PGBK 6496B001 zwart / black huismerk inktcartridges zijn tot wel 50% goedkoper.
 • De belangrijkste reden hiervan is dat er veel meer inkt in het patroon zit vergeleken met originele inkt.
 • De kwaliteit van de prints is prima (zeker in zwart-wit).
 • De negatieve kant van klooninkt is dat je last hebt van storingscodes en foutmeldingen.

Moeilijkheden bij het vervangen van jouw cartridges

Heb je onderhand de zwart inkt van Canon verwisseld maar kan je niet afdrukken? In de bijgaande tabel staan gangbare inktproblemen incl. tips die je kunt proberen.

ProbleemOplossing
Foutmelding: probleem met cartridge.Dit zien we vaak bij namaak-inkt. Klik op “ok” en ga door met afdrukken.
Foutmelding: ontbrekende cartridge.Controleer nog eens of je het plakkertje hebt weggedaan en maak eventueel vuil op de contactpunten schoon.
Strepen en vage vegen (slechte printkwaliteit).Voer een cartridges check uit en selecteer het onderhoudsprogramma.
De inkt is uitgedroogd.Kies voor het reinigingsprogramma om op die manier de printkop te reinigen. Het is ook een idee om de testpagina maandelijks af te drukken.
Lekkende inktcartridges.Stop de afdruktaak, klik de cartridge uit de gleuven en reinig de complete printer. Stuur het defecte product retour.
Alledaagse printproblemen in relatie tot Canon PGI 550PGBK 6496B001 inkt.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van de Canon PGI 550PGBK inktcartridge ?
De kostprijs van een Canon PGI 550PGBK 6496B001 met kleur zwart (black) cartridge is om en nabij de €10,74 excl. btw (€13,00 inclusief de btw). Wanneer je een voordeelverpakking / duopack bestelt betaal je uiteindelijk zo’n €26,00. Door te kiezen voor een een huismerk cartridge met de code 6496B001 dalen de printkosten aanzienlijk. De adviesprijs van de huismerk-cartridges is goedkoper (+/- €6,50) en je kunt er meer afdrukken mee maken (je krijgt meer inkt).

De cartridge wordt niet herkend, wat is de oplossing?
Er zijn voorvallen waarbij een vol inktpatroon niet wordt opgepakt. Dat is op de volgende manier op te lossen: check of de patronen goed geplaatst zijn, en bekijk of je het dopje / plastic helemaal hebt verwijderd. Onderzoek de printersoftware of probeer alles terug te zetten naar fabrieksinstellingen (resetten). Neem de cartridge af met een pluisvrije doek en start eventueel het reinigingsprogramma.

Is een Canon PGI 550PGBK huismerk alternatief een goede keuze?
Het huismerk 6496B001 alternatief proberen is vaak erg aantrekkelijk. Namaak inkt is tot wel 65% goedkoper vergeleken met originele inktpatronen. De aanschafprijs is gunstiger en deze cartridges bevatten meer ML inkt. De kwaliteit van de afdrukken is nagenoeg hetzelfde. Het belangrijkste nadeel is dat je wordt geconfronteerd met foutmeldingen of storingen. Zulke storingen kan je normaliter zelfstandig herstellen.

Kan ik goedkoop zelf de Canon PGI 550PGBK 6496B001 inktcartridge navullen?
Het bijvullen van een cartridge kan je met een beetje ervaring zelf doen. Voor dit klusje kies je voor een set navulinkt die geschikt is voor het Canon inktpatroon. Op Youtube en diverse fora is een groot aantal tips te vinden: Verwijder de capsule. Daarna injecteer je de zwarte inkt in het patroon (ga voorzichtig te werk). Nu kun je alles weer in elkaar klikken. Ter controle test je uit of de budget Canon inkt op de juiste manier werkt door het draaien van een testprint.

Plaats een reactie