bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Canon PGI 72Y 6406B001 geel / yellow cartridge

Jij wilt natuurlijk ook de goedkoopste Canon PGI 72Y 6406B001 inktcartridge? Op www.inktaanbieding.nl bekijk je geschikte printwinkels voor extra goedkope cartridges. De Canon PGI 72Y met de kleur geel (yellow) is ideaal voor perfect ogende kleurenafdrukken. Het meest voor de hand liggend zijn de echte merkartikelen van Canon. Velerlei webshops als o.a. Vikingdirect.nl en inktcartridge store verstrekken ook een assortiment aan geschikte huismerken. De prijs ligt een stuk lager, ze hebben een grotere inhoud inkt en de afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

CategorieCartridge
Geschatte verkoopprijs€10,75
Huismerk tarieven€5,38
LeverancierCanon
ProductCanon PGI 72Y
Productnummer6406B001
Kleurcodegeel
Hoeveelheid (ml)14 milliliter
Effectiviteit377 prints
EAN-nummer4960999902173

Goedkoopste Canon PGI 72Y 6406B001 inkt bestellen juni 2024

De inhoud (ml) van de 6406B001 cartridge is 14 milliliter. Het printvermogen is 377 prints. De originele merkcartridges kun je snel online kopen. Dit kan daar veel gunstiger dan in de winkel. Sneltoner.nl of Paradigit zijn erkende verkooppunten waar men terecht kan voor originele Canon inktcartridges. Ze verkopen heel veel verschillende producten en je kunt er terecht voor hulp bij storingen. In de basis voeren ze ook een voordelig huismerk.

 • Aanbiedingen met inkt bestel je online bij verkopers zoals Go4inkt & inktknaller.nl.
 • Originele 6406B001 inktcartridges kosten je ongeveer €10,75.
 • Canon imitatie inkt heeft erg veel voordelen. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde.
 • Kies voor een cartridge met meer inhoud (XL) of een multipack (voordeelverpakking) en bestel de individuele kleuren niet los. Op die manier dalen je printkosten aanzienlijk.
 • Instructies om goedkoper te printen: kies indien mogelijk voor zwart-wit printen, bekijk de verschillende eco-printinstellingen (bijvoorbeeld milieuvriendelijk) en kies een zuinig lettertype zoals Century Gothic of Baskerville Old Face.
 • Via dit portaal klik je direct door naar geschikte verkopers waar je snel en simpel 6406B001 cartridge aanbiedingen kan vinden.

Prijzen Canon PGI 72Y 6406B001 geel / yellow vergelijken
Canon inktcartridges kunnen best duur zijn. Een dergelijke gele inktcartridge kent een gemiddelde verkoopprijs van €11,83. Bij de inktwebwinkels ben je goedkoper uit en kost het om en nabij de €10,75. De beste optie is het huismerk (klooninkt). Deze koop je al vanaf €5,38. Spring verder naar: de plus- en minpunten van huismerk inkt. Met een voordeelverpakking ben je nog voordeliger uit.

ProductPrijs
Canon PGI 72Y originele inkt€10,75
Canon PGI 72Y multipack (merkcartridge)€21,50
Canon PGI 72Y huismerk inkt * €5,38
Canon PGI 72Y huismerk duopack * €10,75
Prijsoverzicht van de 6406B001 cartridge (yellow) in juni 2024. * N.b.: prijs is omgerekend naar inhoud van originele cartridge.

Waar kan ik de inktpatronen van Canon aanschaffen?

Meteen Canon PGI 72Y 6406B001 inkt kopen? Deze cartridge of een budget huismerk alternatief kan je op veel plekken wel kopen. Zowel via webshops als in de retail. Belangrijk: bezoek een een inkt-speciaalzaak op internet. Zij bieden altijd ondersteuning, kunnen razendsnel bezorgen en faciliteren tevens een voortreffelijk huismerk.

 • Winkels in de regio: Albert Heijn, Handyman, Action, Hema, Primera, Jumbo, Expert, Kruidvat.
 • Bekende webshops als Bol.com, Coolblue, Blokker, Fonq, Ebay, Wehkamp bieden ook steeds meer merken en series aan.
 • Toonaangevende inktaanbieders als Alleeninkt.nl, Inktwereld.nl, Sneltoner.nl, Inktweb.nl, Inkt.nl, 123inkt.nl onderscheiden zich met hun aanbod, hebben een gebruiksvriendelijke zoekfunctionaliteit en communiceren dikwijls fikse kortingen.
canon-pgi-72y-6406b001-geel-yellow-inktcartridge

Originele gele 6406B001 inkt van Canon kopen via internet

Zoek jij de hoogste kwaliteit inkt? De Canon PGI 72Y originele gele inktcartridge stelt jou niet teleur. Deze cartridges worden geproduceerd door Canon en je bent verzekerd van de beste afdruk. De patronen werken altijd en je wordt niet lastig gevallen met frustrerende storingscodes en foutmeldingen. Ons advies als je hoge kwaliteit prints wilt en je geen zin hebt in foutmeldingen.

 • Originele inktcartridges van Canon bieden de beste kwaliteit prints.
 • Je blijft gewoon recht hebben op je garantie.
 • Geen frustrerende printerstoringen en foutmeldingen. Ze werken altijd.
 • Het grootste nadeel van merk cartridges is dat het vrij duur is (gemiddeld betaal je €10,75).

Canon PGI 72Y huismerk alternatieven

Vind je printen te duur? Kies dan voor imitatie inkt van goedkope merken. Het 6406B001 huismerk alternatief doet qua kwaliteit nauwelijks onder en is soms wel de helft zo goedkoop. Dat komt door een hele lage prijs per cartridge en doordat deze cartridges volledig worden gevuld. Een tot de rand gevulde cartridge tegen de beste prijs. De beste koop als je vooral goedkoop wilt printen.

 • Canon PGI 72Y 6406B001 geel / yellow huismerk inktcartridges zijn tot wel 60% goedkoper dan originele producten.
 • Het grootste voordeel is dat ze meer volume inkt bevatten als je het vergelijkt met originele merkinkt.
 • De kwaliteit van de printjes is vergelijkbaar (zeker als je vaak in zwart-wit print).
 • Het ongunstige van klooninkt is dat je te maken krijgt met foutmeldingen of storingen.

Vervelende situaties bij het vervangen van je cartridges

Heb je deze geel inkt van Canon geplaatst maar blijf je foutcodes zien en print het apparaat niet? In het volgende overzicht tref je de meest bekende problemen met daarbij een workaround.

ProbleemOplossing
Foutmelding: geen originele inkt.Komt vaak voor bij klooninkt. Klik het venster weg want meestal kan je gewoon printen.
Printer herkent cartridge niet.Onderzoek of je het stukje tape hebt weggedaan en maak de cartridge schoon met een droge doek.
Strepen en vage vegen (slechte printkwaliteit).Check of je cartridges goed in de printer zitten en zoek naar het interne onderhoudsprogramma.
De printkop is uitgedroogd.Start handmatig het reinigingsprogramma op om de printkop schoon te maken. Wat je kunt doen isom eens in de 14 dagen even een testprintje te doen.
Een lekkende inktcartridge.Zet je printopdracht in de wacht, onttrek de cartridge en maak de houder schoon. Zet de gebruikte patronen niet terug in je apparaat.
De meest voorkomende problemen aangaande Canon PGI 72Y 6406B001 inkt.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van de Canon PGI 72Y inktcartridge ?
De prijs van een Canon PGI 72Y 6406B001 met kleurcode geel (yellow) cartridge is doorgaans +/- €8,88 excl. btw (dus €10,75 inclusief btw). Op het moment dat je een voordeelverpakking / multipack bestelt moet je denken aan €21,50. Wanneer je gaat voor een huismerk cartridge met het OEM-nummer 6406B001 kan je fors besparen. Het tarief voor huismerk-cartridges ligt lager (+/- €5,38) en ze hebben meer printcapaciteit (ze bevatten meer inkt).

De inktcartridge wordt niet gedetecteerd, wat is het stappenplan?
Soms komt het voor dat een net nieuwe inktcartridge het niet doet. Dat is op de volgende manier op te lossen: Controleer nog eens of de patronen goed vast zitten, en achterhaal of je het beschermingsmateriaal hebt losgemaakt. Loop de printersoftware na of reset de printer naar fabriek-instellingen. Maak de cartridge schoon en voer reiniging van de printkop uit.

Is een Canon PGI 72Y huismerk alternatief net zo goed als het origineel?
Het huismerk 6406B001 alternatief kiezen is over het algemeen een juiste beslissing. Namaak inkt is soms wel 55% goedkoper vergeleken met merkinkt. De prijs is gunstiger en de inktpatronen bevatten simpelweg meer milliliter inkt. De kwaliteit van de printjes is nagenoeg hetzelfde. Het grootste nadeel is dat er zich situaties kunnen voordoen met storingen of foutmeldingen. Zulke storingen kan je doorgaans zelfstandig herstellen.

Hoe kan ik snel de Canon PGI 72Y 6406B001 inktcartridge navullen?
Het bijvullen van een inktcartridge raden we alleen aan voor gevorderden. In dat geval gebruik je een navulset die speciaal bedoeld is voor het Canon inktpatroon. Op verschillende Do It Yourself (DIY) websites lees je daarvoor veel tips: Verwijder de capsule. Daarop volgend plaats je de injectiespuit met gele inkt in het reservoir. Dan mag je alles in elkaar zetten. Achteraf test je uit of de bijgevulde Canon inkt juist op het papier gespoten wordt door een testprint te draaien.

Plaats een reactie