bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

HP 72 C9397A foto zwart / foto black cartridge

Wil jij ook de goedkoopste HP 72 C9397A inktcartridge? Op www.inktaanbieding.nl vind je goede printshops voor betaalbare cartridges. Artikel HP 72 C9397A met de kleur foto zwart (foto black) biedt uitkomst voor het printen van perfecte zwarttinten. Kies bijvoorbeeld voor fabrikant (merk) patronen van HP. Meerdere verkooppunten als Inktdiscount.nl en Go4inkt bieden ook een gigantisch aanbod huismerken. De prijs is veel lager, ze zijn beter gevuld (hogere inhoud) en de kwaliteit doet amper onder voor merkinkt.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

CategorieCartridge
Geschatte vanafprijs€45,50
Huismerk vanafprijs€22,75
LeverancierHP
ModelHP 72 C9397A
ProductnummerC9397A
Kleur beschrijvingfoto zwart
Volume (ml)69 milliliter
Printvermogenonbekend
EAN-code0808736779647

Goedkoopste HP 72 C9397A inkt kopen juli 2024

Het volume (ml) van de C9397A cartridge is 69 milliliter. De printcapaciteit is onbekend. Originele merkcartridges koop je het beste online. Dat is veel gunstiger in vergelijking met kleine winkels. Easy-ink en Staples zijn gespecialiseerde webshops waar jij kunt zoeken naar originele HP inktcartridges. Ze beschikken over een gigantisch aanbod en je kunt er terecht voor hulp bij storingen. Vaak hebben zij ook een interessant huismerk.

 • Inkt aanbiedingen is te bestellen via webshops zoals Inktwereld.nl en Handyman.nl.
 • Originele C9397A inktcartridges zijn te bestellen v.a. €45,50.
 • HP imitatie inkt kan veel geld besparen. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde.
 • Zoek naar een XL-cartridge met extra capaciteit of multipacks (voordeelverpakkingen) en neem geen losse modellen. Dat maakt het printen voordeliger.
 • Andere tips om goedkoper te printen: probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen, kies de voordelige eco-printinstellingen (denk dan aan conceptmodus) of probeer lettertypes zoals Ecofont Sans of Calibri.
 • Via onze vergelijker vind je geschikte webshops waar je zonder gedoe C9397A cartridge aanbiedingen kan scoren.

Prijzen HP 72 C9397A foto zwart / foto black vergelijken
HP inktcartridges zijn niet goedkoop. Dit type foto zwarte inktcartridge heeft een prijs van zo’n €50,05. Bij de inktshops is het goedkoper en ligt de verkoopprijs rond de €45,50. De voordeligste optie is het huismerk. Deze kosten komen neer op zo’n €22,75. Ook relevant: het hoe en waarom van huismerk-inkt. Kies altijd voor een voordeelverpakking (indien mogelijk).

ProductPrijs
HP 72 C9397A originele inkt€45,50
HP 72 C9397A multipack (merkcartridge)€91,00
HP 72 C9397A huismerk inkt * €22,75
HP 72 C9397A huismerk duopack * €45,50
Prijsoverzicht van de C9397A cartridge (foto black) in juli 2024. * Disclaimer: prijs wordt omgerekend naar aantal milliliters in originele cartridge.

Bij welke winkels kan ik de inktpatronen van HP aanvragen?

Gemakkelijk HP 72 C9397A inkt kopen? Dit type cartridge (en huismerk alternatieven) kan je op veel plekken wel kopen. Zowel via online shops als bij boekenwinkels. Belangrijk: bestel sowieso bij een webwinkel die zich focust op inkt. Deze partijen hebben verstand van zaken, hebben de snelste levertijd en voeren tevens een prima huismerk.

 • Plaatselijke winkels: Action, Bruna, Hema, Handyman, Jumbo, Primera, Media Markt, Expert.
 • Bekende webshops als Amazon, Wehkamp, Fonq, Coolblue, Bol.com, Ebay verkopen de meest gangbare inktpatronen.
 • Erkende inktwinkels als Sneltoner.nl, Inktwereld.nl, 123inkt.nl, Printabout.nl, Inktweb.nl, Inkt.nl bezorgen vaak uit eigen voorraad, hebben een gebruiksvriendelijke zoekfunctionaliteit en hebben de beste aanbiedingen.
hp-72-c9397a-foto-zwart-foto-black-inktcartridge

Originele foto zwarte C9397A inkt van HP bestellen via internet

Wil jij afdrukken maken in de hoogste kwaliteit? De HP 72 C9397A originele foto zwarte inktcartridge is dan de beste keuze. Deze cartridges worden vervaardigd door HP en je bent verzekerd van de beste afdruk. De inktpatronen passen altijd en je hebt geen last van storende waarschuwingen of foutmeldingen. De beste optie als je tekst en/of foto’s in hoge kwaliteit wilt afdrukken en geen irritaties wilt.

 • Originele cartridges van HP zorgen voor de mooiste afdrukken.
 • Je behoudt garantie op jouw printer.
 • Geen frustrerende storingscodes en foutmeldingen. Meteen printen na plaatsing.
 • De negatieve kant van originele cartridges is de hoge prijs (gemiddeld kost het €45,50).

HP 72 C9397A huismerk alternatieven

Vind je printen te duur? Probeer dan eens imitatie inkt van goedkope merken. Het C9397A huismerk alternatief biedt een verrassend goede kwaliteit en is fors goedkoper. Dat komt door een lage stukprijs en omdat de inktpatronen meer inkt bevatten. Meer inkt voor een betere prijs. Onze tip als kwaliteit van ondergeschikt belang is.

 • HP 72 C9397A foto zwart / foto black huismerk inktcartridges zijn vele malen goedkoper dan de originele patronen.
 • De belangrijkste reden hiervan is dat ze meer volume inkt bevatten als je het vergelijkt met originele inkt.
 • De afdrukkwaliteit is uitstekend (helemaal als je het meest in zwart print).
 • Het belangrijkste nadeel van klooninkt is dat je last hebt van foutcodes.

Fouten en storingen bij het vervangen van jouw cartridges

Heb je onderhand de foto zwart inkt van HP geplaatst maar blijf je problemen ondervinden? In de bijgaande tabel staan bekende inktproblemen incl. tips die je kunt proberen.

ProbleemOplossing
Foutmelding: incompatible cartridge.Dit kan voorkomen bij huismerk-inkt. Sluit de melding en hervat de afdruktaak.
Foutmelding: cartridge ontbreekt.Kijk of je het lipje verwijderd hebt en reinig het koperkleurige deel met een droge doek.
Slechte afdrukken of strepen op de afdrukken.Loop de geplaatste cartridges even na en gebruik de periodieke onderhoudsfunctie.
Printerinkt is uitgedroogd.Zoek naar het reinigingsprogramma om de printkop te reinigen. Het is ook een idee om wekelijks een (testpagina) afdruk te maken.
Het inktpatroon lekt.Beëindig de huidige afdruktaken, verwijder de lekkende cartridge en kies voor een grondige schoonmaakbeurt. Plaats altijd een nieuw product.
Relevante issues aangaande HP 72 C9397A inkt.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoe duur is de HP 72 C9397A inktcartridge ?
De verkoopprijs van de HP 72 C9397A met kleur foto zwart (foto black) cartridge is gewoonlijk €37,60 excl. btw (dus €45,50 inclusief de btw). Op het moment dat je een multipack of duoverpakking selecteert kost het ongeveer €91,00. Door te kiezen voor een een huismerk cartridge met het OEM-nummer C9397A dalen de printkosten aanzienlijk. De gemiddelde prijs van deze huismerk-cartridges ligt lager (+/- €22,75) en je kunt er veel meer printjes mee maken (meer inkt).

De inktcartridge wordt niet gevonden, welke stappen moet ik doorlopen?
Er zijn voorvallen waarbij een gloednieuw inktpatroon niet wordt opgepakt. Dat is op de volgende manier op te lossen: Controleer of de patronen goed vast zitten, en achterhaal of je het plasticje helemaal hebt verwijderd. Update de printersoftware en reset eventueel de printer naar de fabrieksinstellingen. Gebruik een droog doekje om de cartridge schoon te maken en kies voor het reinigingsprogramma.

Is een HP 72 C9397A huismerk alternatief slecht voor mijn printer?
Het huismerk C9397A alternatief inkopen is doorgaans niet verkeerd. Namaak inkt is tot wel 55% goedkoper in verhouding tot inkt van het merk zelf. De aanschafprijs is gunstiger en deze patronen hebben een grotere inhoud inkt. De kwaliteit van de prints is vergelijkbaar. Houd er wel rekening mee dat je wordt geconfronteerd met storingscodes en foutmeldingen. Dit kan je vaak eenvoudig oplossen.

Kan ik de HP 72 C9397A inktcartridge navullen?
Het bijvullen van een cartridge is niet eenvoudig, maar wel mogelijk. Daarvoor werk je met een speciale set navulinkt voor het HP inktpatroon. Op verschillende DIY-websites lees je daarvoor veel tips: Verwijder de capsule. Hierna injecteer je de foto zwarte inkt in het gaatje zoals aangegeven. Als laatste kan je het product opnieuw assembleren. Ter controle probeer je of de nagevulde HP inkt op de goede manier op het papier terecht komt door het starten van een testprint.

Plaats een reactie