bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 310C

Eenvoudig online inkt voor de Brother DCP 310C bestellen en laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl bekijk je de meest geschikte online verkooppunten en aantrekkelijke acties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Zodoende bekijk je vandaag nog goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en natuurlijk de basis zwarte inkt die bedoeld zijn voor de dcp 310c in maart 2023. Daarbovenop bekijk je hieronder bespaartips, info betreffende imitatie inkt & technische specificaties.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €15,75.
 • Je hebt diverse kleuren voor de dcp 310c: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: huismerkproducten of originele inkt van Brother.
 • Navulbare inkt is veel voordeliger en wordt volledig gevuld. Je bespaart tot wel 55%.
 • Een veel besteld artikel is de 2x Brother LC-900 Multipack XL.
 • Onze tip: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Thema’s: Bestel de goedkoopste inkt voor de Brother DCP 310C | Goedkoper printen met deze bespaartips | Wat is de juiste inkt voor de dcp 310c? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkBrother
Printerseriedcp
Model310c
Type printerInkjet
Populaire cartridge2x Brother LC-900 Multipack XL
Verkoopprijs

Goedkoopste Brother DCP 310C printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je tegenwoordig tussen de 1 en 6 eurocent en een afdruk met kleur al gauw €0,08 – €0,11 voor een print. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste Brother DCP 310C cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is in de regel een duur grapje. Een lagere prijs kun je bereiken wanneer je jouw inkt online koopt. Dit blijkt uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij Brother originele merkcartridges en merktoners. In het overzicht hieronder check je de meest populaire online leveranciers waar je op een gebruiksvriendelijke manier binnen enkele minuten inkt voor jouw printer kunt vinden. Per website tonen we of ze navulbare inkt of ook merkinkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de dcp 310c? In het volgende schema communiceren we de beste tips om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor huismerk inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en je bespaart tot wel 50%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Zo kan je vaak kiezen voor de optie snel-modus. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont en Calibri.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt heb ik nodig voor de dcp 310c?

Zie je een seintje dat de inkt op is? Belangrijk: Inkt indicatoren worden doorgaans te vroeg afgegeven. Wacht dus altijd even af met vervangen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en vernieuw deze wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Brother DCP 310C is een inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur vervangen moet worden. Daarna vergelijk je welk typenummer geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Controleer het cartridgenummer of fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op printernaam. Hier betreft het de 310c uit de serie dcp van Brother.
 3. Bekijk de doos/handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij veel online aanbieders als Inkt.nl en Staples kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn voordeliger en ook volledig gevuld. Meer gegevens hierover lees je hier.

TypeKleurInfo
Brother DCP 310C CyaanBlauwBlauwe inkt voor Nachtblauw en RAL 5018.
Brother DCP 310C MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Briljant lichtrood of RAL 3031.
Brother DCP 310C YellowGeelGele inkt voor met name Briljantgeel of RAL 1016.
Brother DCP 310C Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de dcp 310c.

Relevante cartridges die passen in de dcp 310c.
We hebben diverse gevonden die in jouw printer passen.

 1. 2x Brother LC-900 Multipack XL
 2. Brother LC-900 Multipack XL
 3. Brother LC-900BK Zwart XL
 4. Brother LC-900C Cyaan XL
 5. Brother LC-900M Magenta XL
 6. Brother LC-900Y Geel XL


Voordelige Brother DCP 310C cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan kan je beginnen met de cartridge te plaatsen. Hierna is er een overzicht met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges dcp 310c vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  De printer of computer vertelt je welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge uit de printer halen

  Open het middengedeelte van de printer en klik de lege patronen eruit. Deze gooi je niet in de grijze container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het ontluchtingslabel zoals dit wordt aangegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de houder. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Indien je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het correcte inktniveau getoond. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Brother DCP 310C

Beste Brother DCP 310C huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw dcp 310c? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, bevat vaak meer inkt en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die opnieuw gevuld worden met inkt. Ze worden gefabriceerd door gespecialiseerde organisaties en ze zijn doorgaans voordeliger. Deze B-merk inkt is tot het maximale niveau vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken vaak niet gebeurt. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. officiële inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het printen met een huismerk cartridge
Misschien laat de printer een foutmelding zien bij het installeren van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Brother wil dat jij als consument hun merkcartridges installeert. Zo’n waarschuwing kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? Je leest onderstaand nog een aantal tips.

 1. Kijk allereerst of je de geschikte imitatie cartridge hebt gekocht.Noteer het modelnummer en kijk of deze overeenkomt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Kijk of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je misschien eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Pas daarna wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Loop nog eens na of je het ontluchtingslabel hebt weggedaan.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Brother.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen en problemen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat te doen?
Diverse printers printen geen zwart-wit in het geval dat de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat geeft grote irritatie. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart-wit. Geen effect? Plak ondoorzichtige plakband over het venster van de lege Brother DCP 310C cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de dcp 310c?
Veel all-in-one printers beschikken over een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Zo blijft de print kwaliteit goed. Maandelijks de Brother cartridges even nakijken en schoonmaken is slim om te doen. Je product vertelt je wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother DCP 310C bijvullen?
Op de markt zijn navulbare artikelen die je kunt kopen. Dit zijn concreet inktpatronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. In de regel wordt dit ook gedaan door printwinkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze specialisten faciliteren laag geprijsde huismerkproducten in plaats van originele Brother cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de dcp 310c?
Jouw all-in-one printer gebruiksklaar maken gaat tegenwoordig erg eenvoudig. In de regel herkent een Mac of windows PC de printer direct na het aansluiten. Zorg wel voor de actuele printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de online portalen van Brother. De populairste printer drivers die geschikt zijn voor de dcp 310c zijn te downloaden op de website van Brother. Op de update- en service pagina vind je tevens extra assistentie zoals de handleiding, info over het reinigingsprogramma en het verhelpen van storingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de dcp 310c?
Een printerstoring is vervelend en kan voor veel problemen zorgen. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke foutmeldingen worden uitgelegd via het online portaal en via supportmedewerkers. Vervelende Brother DCP 310C storingen zijn; reiniging, printkop fout, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De actuele Brother printers en scanners werken met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De dcp 310c WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Ook kan je eenvoudig een document of mail printen via de app op je telefoon of tablet.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er verschillende merken en aanbieders waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Een winkel of fabrikant stuurt dan 4 wekelijks, om de paar maand of wanneer de inkt bijna op is een gevulde voordelige cartridge. Met die service weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je zekerheid dat de printer 100% zeker werkt. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van voordelig (15 prints per maand) tot duur (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie