bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 310CN

Inkt voor de Brother DCP 310CN bestellen en laten bezorgen? Op deze website ontdek je de betrouwbaarste aanbieders en kortingen voor toners en cartridges voor elke printer. Middels onze tools bestel je eenvoudig goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en zwarte (key) inkt die past in je dcp 310cn in maart 2023. Ook bieden wij via onze specialisten tips om te besparen op de printkosten, info inzake namaak inkt en veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €16,00.
 • Je hebt diverse kleuren voor de dcp 310cn: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor huismerkproducten of originele inkt van Brother.
 • Namaak inkt is voordeliger en bevat meer inkt. Zodoende bespaar je al snel 50%.
 • Een bekend product is de 2x Brother LC-900 Multipack XL.
 • Let op: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Thema’s: Vind de goedkoopste inkt voor Brother DCP 310CN | Goedkoper printen met deze bespaartips | Wat is geschikte inkt voor de dcp 310cn? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Uitleg over huismerk inkt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkBrother
Seriedcp
Model310cn
Categorie printerInkjet
Veel gebruikte cartridge2x Brother LC-900 Multipack XL
Vanafprijs €€€

Goedkoopste Brother DCP 310CN printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een A4-tje met tekst kost zo’n een paar cent en een gekeurde al snel €0,12 voor een afdruk. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste Brother DCP 310CN cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor nieuwe inkt is in veel gevallen nogal prijzig. Een lagere prijs kun je bereiken als je het online koopt. Dit blijkt keer op keer uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit geldt in het bijzonder voor Brother originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel tref je erkende webshopswaar je probleemloos gemakkelijk inktpatronen kunt bestellen. Per winkel tonen we of ze navulbare inkt en/of originele producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Besparen op de kosten van een dcp 310cn? In de volgende lijst tref je diverse tips & tricks om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor klooninkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en bespaart tot wel 55%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als lage kwaliteit. De print zal iets minder donker zijn, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Courier of Times New Roman.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van de stroom als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt heb ik nodig voor de dcp 310cn?

Geeft de printer een seintje dat dat het inktpatroon leeg is? Let op: Inkt indicatoren kun je vaak nog wel even negeren. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en zet deze er pas in als de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Brother DCP 310CN is een inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Controleer eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Dan achterhaal je welk soort model jij nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op het printertype. Denk dan aan 310cn uit de serie dcp van Brother.
 3. Neem een handleiding door; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij de meeste webwinkels als coolblue.nl en Totaalinkt.shop vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn scherp geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Een uitgebreidere uitleg tref je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother DCP 310CN CyaanBlauwBlauwe inkt voor Parelmoer blauw en RAL 5003.
Brother DCP 310CN MagentaRozeRoze inkt voor met name Signaalrood en RAL 3022.
Brother DCP 310CN YellowGeelGele inkt voor onder andere Groenbeige of RAL 1034.
Brother DCP 310CN Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met diverse inktcartridges voor de dcp 310cn.

Geschikte cartridges die passen in de dcp 310cn.
Onze expert heeft de volgende gesignaleerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. 2x Brother LC-900 Multipack XL
 2. Brother LC-900 Multipack XL
 3. Brother LC-900BK Zwart XL
 4. Brother LC-900C Cyaan XL
 5. Brother LC-900M Magenta XL
 6. Brother LC-900Y Geel XL


Voordelige Brother DCP 310CN cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Start dan het proces om de cartridge te vernieuwen. Onderstaand zetten we een kort informatieblok met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges dcp 310cn vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  Je PC / Mac zal een melding tonen welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge uit de printer halen

  Open de printerkap en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Dump ze niet in de container maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het plasticje zoals je kunt zien in de handleiding.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Als je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Brother DCP 310CN

Beste Brother DCP 310CN huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw dcp 310cn? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft 25% meer ml inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele merkinkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door gespecialiseerde organisaties en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Een huismerk product is tot het maximale niveau vol, wat bij de originele vaak niet gebeurt. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit van een printje is uitstekend en doet amper onder voor officiële inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het plaatsen van huismerk cartridge
Soms zul je een foutmelding krijgen bij het gebruik van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Brother het liefste ziet dat jij hun originele cartridges koopt. Deze waarschuwing kan je gewoon wegklikken. Nog niet opgelost? In dat geval vind je op deze pagina nog wat adviezen.

 1. Achterhaal of je de juiste budget cartridge hebt liggen. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en ga na of deze klopt met het origineel.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Kijk of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij een nieuwe printer moet je misschien eerst een keer printen met de originele inkt. Wanneer dat is gelukt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Bekijk of je de beschermingstape verwijderd hebt.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Brother.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

FAQ (veelgestelde vragen)

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe los ik dat op?
Verschillende printer schakelen de zwart-wit functie uit op het moment dat 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dit is frustrerend. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor alleen zwart. Geen succes? Plak een stukje tape over de sensor van de lege Brother DCP 310CN cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de dcp 310cn?
Een groot deel van de all-in-one printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Door deze werking blijft de print kwaliteit goed. Af en toe uw Brother cartridges even nakijken en schoonmaken is ook aan te raden. Je product geeft aan als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de Brother DCP 310CN opnieuw vullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen te koop. Dat zijn zogenaamde hervulbare patronen die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Vaak kan je het hervullen ook uitbesteden aan shops die hier meer ervaring mee hebben. Deze ondernemingen faciliteren goedkope kloon producten of kostbare originele Brother cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de dcp 310cn?
Printers en scanners gebruiksklaar maken doet iedereen eenvoudig zelf. Meestal herkent jouw Mac of windows computer je printer binnen enkele seconden. Je kunt uiteraard gebruik maken van de meegeleverde printersoftware. De meest recente versie vind je via de online portalen van Brother. De betrouwbare printer drivers die geschikt zijn voor de dcp 310cn kan je altijd vinden op de website van Brother. Op deze plek check je ook extra ondersteuning zoals een gebruikershandleiding, onderhoudstips en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de dcp 310cn?
Een printerstoring is vervelend en komt nooit gelegen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke foutmeldingen zijn op te zoeken op het informatieportaal van de ontwikkelaar. Irritante Brother DCP 310CN storingen zijn; geen inkt, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, printkop fout, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, langzaam.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De beste Brother scanners en printers bieden je Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dit heeft als voordeel dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De dcp 310cn WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Tevens kan je eenvoudig een document of mail printen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Is er ook een printerinkt abonnement?
We onderscheiden meerdere merken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Je krijgt dan per 4 weken, om de 3 maanden of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde voordelige cartridge. Op die manier zit je nooit met een leeg inktpatroon en mag je erop vertrouwen dat de printer 100% zeker werkt. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van voordelig (tientallen prints per maand) tot grote abonnementen (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie