bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 9045CDN

Goedkope inkt voor de Brother DCP 9045CDN bestellen en laten thuisbezorgen? Via deze Inktvergelijker vergelijk je de goedkoopste online verkooppunten en aantrekkelijke acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Daardoor vergelijk je eenvoudig goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en key (zwarte) inkt die gebruikt kunnen worden in een dcp 9045cdn in december 2022. Daarbovenop tref je op inktaanbieding.nl slimme bespaartips, specificaties m.b.t. namaak inkt en technische specificaties.

 • Inkttoners zijn te bestellen v.a €50,25.
 • Je hebt diverse kleuren voor de dcp 9045cdn: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit huismerkproducten of originele inkt van Brother.
 • Alternatieve inkt is financieel interessanter en bevat een grotere inhoud inkt. Dit levert een besparing op van wel 50%.
 • Een vaak gebruikt inktproduct is de Brother TN-135 voordeelbundel.
 • Let op: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Snelkoppelingen: Bestel de goedkoopste inkt voor de Brother DCP 9045CDN | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt is geschikt voor de dcp 9045cdn? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkBrother
Seriedcp
Modelnummer9045cdn
Soort printerLaser
Veel gebruikte tonerBrother TN-135 voordeelbundel
Gemiddelde prijs €€€

Goedkoopste Brother DCP 9045CDN printerinkt kopen (december 2022)

Printen kan veel geld kosten. Een A4-tje met tekst kost je ongeveer een paar cent en een gekeurde doorgaans €0,10 – €0,12 per printje. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste Brother DCP 9045CDN toners is het eenvoudig om geld te besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen om nieuwe inkt te kopen is meestal aan de prijs. Het is vaak extra voordelig als je bij een webwinkel koopt. Dat toont de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor Brother originele merkcartridges en merktoners. In de tabel hieronder vind je populaire aanbiederswaar je gebruiksvriendelijk gemakkelijk inkt kunt bestellen. Per winkel laten we zien of ze huismerk inkt en/of de officiële producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een lage prijs met de dcp 9045cdn? Hieronder communiceren we een aantal tips zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Bestel altijd budget inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en je bespaart op deze manier al gauw 65%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Stel de printer in op bijvoorbeeld printen in concept. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont Sans of Times New Roman.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt heb ik nodig voor de dcp 9045cdn?

De seintje dat de inktvoorraad op is? Advies: Inkt indicatoren zijn een schatting. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en vervang pas op het moment dat de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Brother DCP 9045CDN betreft een laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Bekijk altijd welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Vervolgens informeer je welke inkt geschikt is. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Kijk naar het tonernummer / fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op het printertype. Denk dan aan 9045cdn uit de serie dcp van het merk Brother.
 3. Kijk in de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij de bekende online aanbieders als Inktweb.nl en Staples kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Doorgaans gunstig geprijsd en ook volledig gevuld. Meer info check je verderop.

TypeKleurInfo
Brother DCP 9045CDN CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Grijsblauw en RAL 5014.
Brother DCP 9045CDN MagentaRozeRoze inkt voor Parelmoer donkerrood en RAL 3033.
Brother DCP 9045CDN YellowGeelGele inkt voor o.a. Citroengeel en RAL 1035.
Brother DCP 9045CDN Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verschillende inkttoners voor de dcp 9045cdn.

Populaire toners die passen in de dcp 9045cdn.
Wij hebben onderstaande geselecteerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. Brother TN-241/TN-245 voordeelbundel
 2. Brother TN-241 toner zwart
 3. Brother TN-245 toner cyaan
 4. Brother TN-245 toner magenta
 5. Brother TN-245 toner geelBrother DR-241CL Drumset


Voordelige Brother DCP 9045CDN toner vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Dan wordt het tijd om de toner te vernieuwen. Hierna bieden wij adviezen met een concrete uitleg.

Uitleg toners dcp 9045cdn vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De printer of PC indiceert met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege toner uit de printer halen

  Open de printerkast en haal het oude patroon eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Verwijder het plakkertje zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe toner herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de printer.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Op het moment dat je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt zal de storingscode verdwijnen. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-Brother DCP 9045CDN

Beste Brother DCP 9045CDN huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw dcp 9045cdn? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, kan in verhouding meer printjes maken en komt vaak net zo goed uit de test als originele inkt.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn meestal gebruikte originele producten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt geregeld door betrouwbare leveranciers en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Klooninkt is vaak volledig gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet altijd aan de orde is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde als originele inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het installeren van een huismerk toner
Wellicht komt er een bericht met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dat komt omdat Brother je wil dwingen dat jij hun eigen toners gebruikt. Zo’n waarschuwing is vaak gewoon te negeren. Werkt dit niet? In dat geval vind je hieronder een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Bekijk of je de geschikte huismerk toner hebt liggen. Noteer het modelnummer en kijk of deze overeenkomt met de originele inkt.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Bekijk of de inkttoner op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je dikwijls eerst een testprintje doen met de merkinkt. Hierna kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Loop nog eens na of je het beschermmateriaal helemaal hebt verwijderd.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Brother.
 8. Inspecteer de printkop.

Veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe kan ik dat oplossen?
Veel printers printen geen zwart-wit wanneer de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat is zeer frustrerend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Stel de printer allereerst in op alleen zwart. Is dit geen optie? Plak ondoorzichtige plakband over de sensor van de lege Brother DCP 9045CDN toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de dcp 9045cdn?
Een groot deel van de apparaten gebruiken een reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Zo heb jij altijd een mooie printafdruk. Af en toe uw Brother toners even nakijken en schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. De software geeft aan wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother DCP 9045CDN navullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare producten verkrijgbaar. We hebben het hier over inktpatronen met een ARC chip die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Doorgaans kan dit ook worden gedaan door organisatie die hier ervaring mee hebben. Deze bedrijven bieden voordelige huismerk artikelen of kostbare originele Brother toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de dcp 9045cdn?
Jouw all-in-one printer installeren en klaar maken voor gebruik hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Doorgaans detecteert een windows PC of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Randvoorwaarde is wel het installeren van de geldige printersoftware. De meest recente versie vind je via de service en ondersteuning pagina van Brother. De beste printer drivers die werken met de dcp 9045cdn zijn te vinden op de website van Brother. Op deze ondersteuning pagina download je ook praktische details zoals de handleiding, de juiste instellingen en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de dcp 9045cdn?
Een printerstoring is ergerlijk en kan zorgen voor de nodige stress. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Dergelijke foutmeldingen zijn op te vragen op de download- en supportpagina en via de klantenservice. Ongemakkelijke Brother DCP 9045CDN storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, reiniging, printkop fout, geen wifi, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, langzaam, wil niet printen, cartridgeprobleem.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De nieuwere Brother printapparaten verschaffen draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Belangrijkste voordeel hiervan is dat ze ook werken zonder kabel aan de PC of laptop. De dcp 9045cdn WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Evenzeer kan je ook een afdruk maken met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we opvallend veel printermerken die een inkt-abonnement aanbieden. Ze sturen dan maandelijks, per half jaar of zodra de inkt bijna op is een nieuwe voordelige toner. Op die manier kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kun jij ervan op aan dat de printer altijd bruikbaar is. Je hebt diverse toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (25 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (honderden prints per maand).

Plaats een reactie