bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother MFC J6530DW

Eenvoudig online inkt voor de Brother MFC J6530DW bestellen en laten bezorgen aan huis? Via Inktaanbieding.nl vind je de bekendste aanbieders en forse kortingen voor printerinkt voor alle printers. Op die manier ontdek je eenvoudig goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en key (zwarte) inkt die past in je mfc j6530dw in oktober 2023. Daarbij check je op deze pagina tips om goedkoper te printen, informatie inzake klooncartridges en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €14,75.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de mfc j6530dw: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit een budgetlabel of originele inkt van Brother.
 • Budget inkt is stukken goedkoper en is volledig gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 60%.
 • Een populair artikel is de Brother LC-3219 Multipack XL.
 • Onze tip: kies voor een voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Bekijk de goedkoopste inkt voor Brother MFC J6530DW | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de mfc j6530dw? | Stappenplan inkt vervangen | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkBrother
Seriemfc
Modelnummerj6530dw
PrintersoortInkjet
Vaak gekozen cartridgeBrother LC-3219 Multipack XL
Verkoopprijs € – €€

Goedkoopste Brother MFC J6530DW printerinkt bestellen (oktober 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een afdruk in zwart wit kost je tegenwoordig €0,05 en eentje met kleuren gemiddeld €0,12 voor een afdruk. Door gebruik te maken van de goedkoopste Brother MFC J6530DW cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om daar inkt aan te schaffen is doorgaans een duur grapje. Je bent veel goedkoper uit als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt keer op keer uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij Brother originele merktoners en merkcartridges. In de tabel hieronder check je de meest bekende webshopswaar je veilig en eenvoudig inkt voor jouw printer kunt vinden. Per aanbieder kan je zien of ze budget inkt of ook originele a-merk producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Printen voor een lage prijs met de mfc j6530dw? Hieronder vind je de beste tips & tricks die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Bestel altijd huismerk inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en zo bespaar jij tot maar liefst 60%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Stel de printer in op bijvoorbeeld eco-modus. De kwaliteit is iets minder, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Century Gothic en Baskerville Old Face.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het net als deze een tijdje stil staat. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt kan ik gebruiken in een mfc j6530dw?

Zie je een notificatie dat dat het inktpatroon leeg is? Let op: Deze popups kloppen nooit helemaal. Vervang nooit direct de inkt. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en verwissel deze direct als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Brother MFC J6530DW is een inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Kijk allereerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Aansluitend zoek je uit welk type inkt past. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op het printermodel. Zoals j6530dw uit de serie mfc van Brother.
 3. Check de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij de bekende online leveranciers als inktcartridge store en printerinktshop.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Doorgaans gunstig geprijsd en ook volledig gevuld. Meer info lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Brother MFC J6530DW CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Waterblauw en RAL 5002.
Brother MFC J6530DW MagentaRozeRoze inkt voor Parelmoer donkerviolet of RAL 3001.
Brother MFC J6530DW YellowGeelGele inkt voor o.a. Parelwit en RAL 1037.
Brother MFC J6530DW Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de mfc j6530dw.

Relevante cartridges voor in een mfc j6530dw.
Wij hebben de volgende achterhaald die in jouw printer passen.

 1. Brother LC-3219 Multipack XL
 2. Brother LC-3219 Zwart XL
 3. Brother LC-3219 Cyaan XL
 4. Brother LC-3219 Magenta XL
 5. Brother LC-3219 Geel XL


Voordelige Brother MFC J6530DW cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan kan je beginnen met de cartridge te wisselen. Hierna is er adviezen zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges mfc j6530dw vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De printer of computer toont je welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge uit de printer halen

  Zet de printerklep open en klik de lege patronen eruit. Zet het niet bij het afval. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Verwijder het plastic zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Zorg dat deze goed bevestigd zit en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Zodra je alle stappen uitgevoerd hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Brother MFC J6530DW

Beste Brother MFC J6530DW huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw mfc j6530dw? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van Brother of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, kan in verhouding meer printjes maken en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inktpatronen.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde organisaties en de prijs is erg concurrerend. Deze B-merk inkt is vaak volledig gevuld, wat bij de A-merken er nog wel eens aan schort. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit van een afdruk is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van officiële inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Soms komt er een bericht met een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Brother het liefste ziet dat jij hun originele cartridges koopt. Zo’n melding kan je negeren en wegklikken. Nog niet opgelost? Je treft hieronder een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Kijk allereerst of je de geschikte navulbare cartridge hebt. Vind uit welk modelnummer het is en controleer of deze strookt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Controleer of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij een nieuwe printer moet je mogelijk eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Controleer nog eens of je het ontluchtingslabel los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Brother.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

FAQ (veelgestelde vragen)

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Sommige printers printen geen zwart-wit op het moment dat 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Behoorlijk irritant. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor puur zwart-wit printing. Geen succes? Plak een stuk donker plakband over het venster van de lege Brother MFC J6530DW cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de mfc j6530dw?
Veel apparaten draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Zo komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Om de paar maanden de Brother cartridges schoonmaken kan ook helpen. Je model vertelt je als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Brother MFC J6530DW hervullen?
In de winkel zijn navulbare items verkrijgbaar. Dit zijn concreet speciale patronen die je eenvoudig met navulinkt bijvult. In de regel kan je het navullen ook laten doen bij bedrijven die hier ervaring mee hebben. Deze shops bieden aantrekkelijke imitatie artikelen en geen originele Brother cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de mfc j6530dw?
Jouw printer aansluiten en installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. Meestal detecteert een windows PC of Mac een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Belangrijk is wel de bijbehorende printersoftware. Dit is te downloaden via het downloadcentrum van Brother. De printer drivers voor een mfc j6530dw zijn te downloaden op de website van Brother. Op de update- en service pagina biedt de leverancier voorts relevante assistentie als handleidingen, reinigingstips en hulp bij technische problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de mfc j6530dw?
Een printerstoring is ergerlijk maar is soms makkelijk op te lossen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Zulke error-codes worden verder toegelicht via handleidingen van de ontwikkelaar. Ongemakkelijke Brother MFC J6530DW storingen zijn; vastgelopen papier, geen inkt, printkop fout, reiniging, geen wifi, wil niet scannen, cartridgeprobleem, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De nieuwste Brother printers bieden je draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dit heeft als voordeel dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De mfc j6530dw WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Ook kan je ook een afdruk maken met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Tegenwoordig zijn er een aantal merken en aanbieders waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Je ontvangt dan 4 wekelijks, per half jaar of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit zonder inkt en heb je zekerheid dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van voordelig (75 prints per maand) tot exclusief (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie