bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DesignJet 755CM

Eenvoudig online inkt voor de HP DesignJet 755CM bestellen en gratis laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl vergelijk je de bekendste winkels en kortingsacties voor cartridges en toners voor elke printer. Op die manier check je snel goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en natuurlijk zwarte inkt die compatibel zijn met de designjet 755cm in augustus 2022. Evenzeer bieden wij op deze website tips om te besparen op de printkosten, informatie omtrent klooncartridges en printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €14,25.
 • Beschikbare kleuren voor de designjet 755cm: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Maak een keuze uit een huismerk of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is voordeliger geprijsd en wordt volledig gevuld. Je bespaart al gauw 50%.
 • Een veel besteld patroon is de HP 45 XL zwart.
 • Niet vergeten: kies voor een voordeelverpakking.

Inhoud: Goedkoopste inkt voor HP DesignJet 755CM | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt is goed voor een designjet 755cm? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkHP
Seriedesignjet
Model755cm
PrintersoortInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 45 XL zwart
Geschatte prijs €€€

Goedkoopste HP DesignJet 755CM printerinkt kopen (augustus 2022)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een printje in zwart wit kost zo’n €0,06 en eentje met kleuren al snel €0,10 per printje. Wanneer je kiest voor de goedkoopste HP DesignJet 755CM cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor een inktpatroon is vaak onverstandig. Een lagere prijs kun je bereiken als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt keer op keer uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit zien we vooral bij HP originele merkcartridges en merktoners. In het schema hierna bekijk je populaire webwinkelswaar je gerust binnen enkele minuten de juiste inkt kunt vinden. Per leverancier check je of ze hervulbare inkt en/of originele producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Nog voordeliger printen met de designjet 755cm? In de box hieronder communiceren we praktische adviezen om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Neem budget inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en bespaart al snel 50%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is duur.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals eco-modus. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Probeer lettertypes zoals Ryman Eco of Baskerville Old Face.
 • Print dubbelzijdig. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt heb ik nodig voor de designjet 755cm?

De berichtje dat dat de voorraad inkt te laag is? Tip: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad blijken vaak niet te kloppen. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vernieuw deze als de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP DesignJet 755CM is een inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Check eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Dan informeer je welk soort model jij nodig hebt. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op het printermodel. Hier betreft het de 755cm uit de serie designjet van HP.
 3. Kijk in de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel aanbieders zoals 112supplies en printerinktshop.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn voordeliger en bevatten een grotere inhoud inkt. Een uitgebreidere uitleg lees je hier.

TypeKleurInfo
HP DesignJet 755CM CyaanBlauwBlauwe inkt voor Ultramarijn blauw of RAL 5000.
HP DesignJet 755CM MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Lichtroze of RAL 4003.
HP DesignJet 755CM YellowGeelGele inkt voor met name Dahliageel of RAL 1002.
HP DesignJet 755CM Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de designjet 755cm.

Toepasbare cartridges voor de designjet 755cm.
Wij hebben onderstaande achterhaald die werken met deze printer.

 1. Epson 27XL (T2715) Voordeelbundel
 2. Epson 27XL (T2711) Zwart hoge capaciteit
 3. 2x Epson 27XL (T2715) Voordeelbundel
 4. Epson 27XL (T2712) Cyaan hoge capaciteit
 5. Epson 27XL (T2713) Magenta hoge capaciteitEpson 27XL (T2714) Geel hoge capaciteit


Voordelige HP DesignJet 755CM cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Start dan het proces om de cartridge te verversen. Hierna bieden wij een opsomming waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges designjet 755cm vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De PC laat een popup zien welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Open de klep van de printer en klik de lege patronen eruit. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het plastic zoals weergegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer controleert de geplaatste inkt. Wanneer het allemaal gelukt is wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP DesignJet 755CM

Beste HP DesignJet 755CM huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw designjet 755cm? Dan bestel je nieuwe inkt. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft een groter inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als originele inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit wordt gedaan door erkende specialisten en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Imitatie inkt is doorgaans 100% gevuld, wat bij de grote merken niet altijd aan de orde is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De afdrukkwaliteit is uitstekend en doet amper onder voor officiële inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Misschien krijg je een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP wil dat jij als consument hun merkcartridges koopt. Een dergelijke foutcode kan je gewoon wegklikken. Werkt dit niet? Je leest op deze pagina enkele praktische adviezen.

 1. Bekijk of je de goede huismerk cartridge hebt gekocht.Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze overeenstemt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij een nieuwe printer moet je dikwijls eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als je dat gedaan hebt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Achterhaal of je het plakkertje hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Veelgestelde vragen en technische problemen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe los ik dat op?
Diverse printers stoppen met printen in zwart-wit in de situatie waar 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dit is frustrerend. Er bestaan meerdere lifehacks. Open de printinstellingen en kies voor printen in zwart-wit. Geen effect? Plak ondoorzichtige tape over het venstertje van de lege HP DesignJet 755CM cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de designjet 755cm?
Een aanzienlijk aantal modellen hebben de ingebouwd reinigingsprogramma voor de printkop. Dankzij automatische printkopreiniging blijft de print kwaliteit goed. Maandelijks de HP cartridges schoonmaken is slim om te doen. Het systeem vertelt je als het nodig is om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de HP DesignJet 755CM navullen?
Op de markt zijn navulbare inktpatronen beschikbaar. We hebben het hier over speciale patronen die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. In veel gevallen kan je dit ook laten uitvoeren door ondernemers die hier faciliteiten voor hebben. Deze specialisten bieden voordelige kloon producten en geen originele HP cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de designjet 755cm?
Jouw printer opstarten en installeren is niet heel complex meer. Gewoonlijk detecteert jouw Mac of windows laptop de printer direct na het aansluiten. Zorg wel voor de actuele printersoftware. De meest recente versie vind je via het downloadcentrum van HP. De betrouwbare printer drivers voor een designjet 755cm staan voor je klaar op de website van HP. Op de downloadpagina vind je bovendien aanvullendeondersteuning als handleidingen, onderhoudstips en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de designjet 755cm?
Een printerstoring is vervelend en kan voor veel problemen zorgen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Dergelijke foutmeldingen worden verder toegelicht op het informatieportaal van de leverancier. Irritante HP DesignJet 755CM storingen zijn; vastgelopen papier, geen wifi, printkop fout, reiniging, geen inkt, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, langzaam, cartridgeprobleem, wil niet printen.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De tegenwoordige HP printersystemen hebben Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit houdt in dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De designjet 755cm WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Bovendien kan je eenvoudig een document of mail printen met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Tegenwoordig zijn er verschillende printermerken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Je krijgt dan om de 30 dagen, per kwartaal of zodra de inkt bijna op is een gevulde voordelige cartridge. Met deze dienst heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en heb je zekerheid dat de printer je niet laat zitten. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van goedkoop (75 prints per maand) tot wat duurdere contracten (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie