bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F2240

Goedkoop en snel inkt voor de HP DeskJet F2240 bestellen en laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vind je de goedkoopste shops en kortingsacties voor toners en cartridges voor elke printer. Op deze manier vind je snel goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt die compatibel zijn met de deskjet f2240 in januari 2023. Daarbij check je via onze experts tips om te besparen op de printkosten, info aangaande klooninkt & bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €13,00.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de deskjet f2240: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: een huismerk of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is financieel interessanter en wordt bovendien geheel gevuld. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Een prima inktpatroon is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Tip van de specialist: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Populaire thema’s: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP DeskJet F2240 | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt is geschikt voor de deskjet f2240? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamHP
Seriedeskjet
Modelf2240
Soort printerInkjet
Populaire cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Vanafprijs

Goedkoopste HP DeskJet F2240 printerinkt bestellen (januari 2023)

Printen is best kostbaar. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost gemiddeld €0,03 – €0,06en met kleur rond de €0,10 of nog meer per print. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste HP DeskJet F2240 cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om nieuwe inkt te kopen is vaak onverstandig. Een lagere prijs kun je bereiken als je het online koopt. Dit blijkt keer op keer uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna bekijk je de grote online leveranciers waar je op een gebruiksvriendelijke manier eenvoudig de juiste inkt kunt vinden. Per website tonen we of ze alternatieve inkt of juist merk-inkt verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de deskjet f2240? Hieronder bekijk je de beste adviezen om nog voordeliger te printen.

 • Bestel altijd budget inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en bespaart al snel 65%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals eco-stand. De print zal iets minder donker zijn, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont of Brush Script.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt is goed voor een deskjet f2240?

De berichtje dat de inkt op is? Belangrijk: Inktniveau waarschuwingen kloppen nooit helemaal. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en ververs deze wanneer de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP DeskJet F2240 heet in de volksmond een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Controleer eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Aansluitend vergelijk je welke inkt geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Kijk naar het cartridgenummer / fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Bijvoorbeeld f2240 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Check de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij diverse online aanbieders als Inktshop.nl en Inktbaas.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Dit is scherper geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Een uitgebreidere uitleg bieden we verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F2240 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Saffierblauw en RAL 5005.
HP DeskJet F2240 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Zwartrood of RAL 3033.
HP DeskJet F2240 YellowGeelGele inkt voor met name Saffraangeel en RAL 1027.
HP DeskJet F2240 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de deskjet f2240.

Geschikte cartridges voor een deskjet f2240.
Wij hebben onderstaande ontdekt die passen in deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F2240 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan kan je beginnen met de cartridge te vervangen. Verderop is er een handig stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges deskjet f2240 vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De printer of computer indiceert welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Doe de klep van de printer omhoog en verwijder het lege patroon. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het ontluchtingslabel zoals weergegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe inktcartridge plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Indien je de stappen juist uitgevoerd hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP DeskJet F2240

Beste HP DeskJet F2240 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw deskjet f2240? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, kan in verhouding meer printjes maken en komt vaak net zo goed uit de test als merk-inkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit proces gebeurt bij speciale bedrijven en zijn fors goedkoper. Een huismerk product is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de grote merken niet altijd aan de orde is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit van een afdruk is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van originele inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het gebruiken van een huismerk cartridge
Bij sommige printers krijg je een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Deze waarschuwing kan je doorgaans wegdrukken. Nog niet opgelost? We bieden hieronder nog wat adviezen.

 1. Kijk allereerst of je de goede imitatie cartridge hebt aangeschaft. Schrijf het modelnummer op en kijk of deze strookt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Check of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je dikwijls eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Als je dat gedaan hebt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Onderzoek of je het kapje verwijderd hebt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe is dat op te lossen?
Verschillende printers printen geen zwart-wit in het geval dat de kleureninkt op is. Dat is zeer frustrerend. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Begin met het instellen van de printer op zwart-wit. Is dit geen optie? Plak een zwart tapeje over het venstertje van de lege HP DeskJet F2240 cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de deskjet f2240?
Het gros van de all-in-one printers passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop schoon te houden. Zo komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Om de paar maanden de HP cartridges even nakijken en schoonmaken kan ook helpen. Je model geeft zelf aan wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook in de standby-modus kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet F2240 navullen?
In de winkel zijn navulbare inktpatronen voor handen. Het betreft zogenaamde hervulbare patronen die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Doorgaans kan je het hervullen ook uitbesteden aan computerwinkels die hier faciliteiten voor hebben. Deze organisaties verstrekken budget namaak producten en geen originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de deskjet f2240?
Jouw printer installeren en instellen gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Doorgaans herkent een Mac of windows laptop de nieuwe printer direct. Belangrijk is wel de actuele printersoftware. Dat kun je downloaden via de downloadpagina van HP. De betrouwbare printer drivers voor de deskjet f2240 staan voor je klaar op de website van HP. Daar tref je tevens handige hulp zoals een gebruiksaanwijzing, info over het reinigingsprogramma en hulp bij technische problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de deskjet f2240?
Een printerstoring is irritant maar is soms makkelijk op te lossen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke foutmeldingen kun je achterhalen via handleidingen van de fabrikant. Vaak voorkomende HP DeskJet F2240 storingen zijn; printkop fout, reiniging, vastgelopen papier, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, langzaam, wil niet scannen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De nieuwere HP (multifunctionele) printers verschaffen draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dit heeft als voordeel dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De deskjet f2240 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Daarnaast kun je eenvoudig een printopdracht versturen met smartphone apps of tablet (iPad).

Is er ook een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we een aantal merken en aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. De fabrikant stuurt je per 4 weken, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde voordelige cartridge. Zodoende zit je nooit zonder inkt en kun jij ervan op aan dat de printer altijd bruikbaar is. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (75 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie