bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F4240

Eenvoudig online inkt voor de HP DeskJet F4240 bestellen en gratis laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl tref je de goedkoopste winkels en acties voor printerinkt voor alle printers. Op deze manier check je vlug goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en natuurlijk de basis zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een deskjet f4240 in februari 2024. Daarbij doorzoek je via onze experts handige printer tips, specificaties over imitatie inkt & technische specificaties.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €15,25.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de deskjet f4240: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Bij veel aanbieders kies je uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is goedkoper en is volledig gevuld. Je bespaart al snel 65%.
 • Een populair patroon is de HP 300XL Voordeelbundel.
 • Tip van de specialist: kies voor een voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Overzicht goedkoopste inkt voor HP DeskJet F4240 | Besparen op de printkosten | Wat is de juiste inkt voor de deskjet f4240? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt opties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Printerseriedeskjet
Modelf4240
Soort printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 300XL Voordeelbundel
Gemiddelde kosten €€

Goedkoopste HP DeskJet F4240 printerinkt bestellen (februari 2024)

Printen is soms niet erg voordelig. Een printje in zwart wit kost je ongeveer enkele centen en een full-color rond de €0,11 voor een afdruk. Door de aankoop van de de goedkoopste HP DeskJet F4240 cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor een inktpatroon is doorgaans een duur grapje. Je kunt veel geld besparen als je bij een webwinkel koopt. Dat blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit zien we het sterkst bij HP originele merkcartridges en merktoners. In het schema hierna staan toonaangevende webwinkelswaar je probleemloos gemakkelijk de juiste inkt kan bestellen. Per leverancier tonen we of ze alternatieve inkt en/of de officiële producten hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de deskjet f4240? In het lijstje hierna communiceren we de beste tricks om nog voordeliger te printen.

 • Ga voor klooninkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en dit geeft een besparing van wel 65%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is relatief duur.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Stel de printer in op bijvoorbeeld lage- of gemiddelde kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ryman Eco of Times New Roman.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het stroomnet als er niet geprint wordt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt kan in een deskjet f4240?

Zie je een melding dat dat het inktniveau laag is? Let op: Deze meldingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en ververs deze wanneer de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP DeskJet F4240 is een inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur je moet vervangen. Dan bekijk je welke inkt geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Zoek op cartridgenummer of fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Google op het specifieke printernummer. Zoals f4240 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Kijk in de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij een aantal shops zoals printershop en Staples vind je vaak een huismerk-alternatief. Dit is scherper geprijsd en gevuld met meer inkt. Een uitgebreidere uitleg bieden we hier.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F4240 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Saffierblauw en RAL 5013.
HP DeskJet F4240 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Briljant lichtrood en RAL 4011.
HP DeskJet F4240 YellowGeelGele inkt voor met name Beige en RAL 1037.
HP DeskJet F4240 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de deskjet f4240.

Relevante cartridges die passen in de deskjet f4240.
We hebben diverse geselecteerd die in jouw printer passen.

 1. HP 300XL Voordeelbundel
 2. HP 300XL inktcartridge Zwart
 3. HP 300XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F4240 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Start dan het proces om de cartridge te verwisselen. Onderstaand vind je een kort informatieblok waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges deskjet f4240 vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  Je computer of laptop indiceert welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge onttrekken

  Open het middengedeelte van de printer en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi het nooit zomaar weg maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het plasticje zoals je kunt lezen in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printer.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Indien het allemaal gelukt is wordt het correcte inktniveau getoond. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-HP DeskJet F4240

Beste HP DeskJet F4240 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw deskjet f4240? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, kan in verhouding meer printjes maken en doet het net zo goed als originele inktpatronen.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die opnieuw zijn gevuld en getest. Ze worden gefabriceerd door gecertificeerde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Namaak inkt is volledig vol gevuld, wat bij de grote merken er nog wel eens aan schort. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De afdruk is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van officiële inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
In enkele gevallen zul je een foutmelding krijgen als je wilt printen met imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP hoopt dat jij hun eigen cartridges toepast. Dit type foutcode kan je doorgaans wegdrukken. Blijft de printer foutcodes geven? Je leest verderop diverse snelle tips.

 1. Check of je de goede huismerk cartridge hebt aangeschaft. Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze overeenstemt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je wel eens eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Hierna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Onderzoek of je het plakkertje hebt weggedaan.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, is dit op te lossen?
Diverse printers weigeren zwart-wit te printen wanneer 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat is erg vervelend. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Start met het kiezen voor zwart-wit. Werkt dit niet? Plak ondoorzichtige plakband op de inhoudsindicator van de lege HP DeskJet F4240 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de deskjet f4240?
Een groot deel van de printers draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Door dit systeem zul je altijd een goede afdruk krijgen. Maandelijks de HP cartridges even nakijken en schoonmaken wordt ook geadviseerd. Het systeem geeft aan wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet F4240 bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare artikelen die je kunt kopen. We bedoelen dan speciale patronen die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Vaak kan je dit ook laten doen bij printshops die daar de juiste materialen voor hebben. Deze specialisten bieden goedkope kloon producten en geen originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de deskjet f4240?
Een printer voorzien van nieuwe software gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Meestal detecteert jouw Mac of windows computer de aangesloten printer vanzelf al. Je kunt uiteraard gebruik maken van de bijbehorende printersoftware. Dat kun je downloaden via de downloadpagina van HP. De erkende printer drivers voor je deskjet f4240 vind je op de website van HP. Op de update- en service pagina tref je bovendien relevante info zoals een gebruiksaanwijzing, de juiste instellingen en het verhelpen van storingen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een deskjet f4240?
Een printerstoring is ergerlijk maar is soms makkelijk op te lossen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Deze foutmeldingen kun je achterhalen via de informatiefolders van de verkoper. Vervelende HP DeskJet F4240 storingen zijn; printkop fout, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, reiniging, cartridgeprobleem, wil niet printen, langzaam, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De tegenwoordige HP printapparaten bieden je Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit houdt in dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De deskjet f4240 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Evenzeer kan je ook een afdruk maken met smartphone apps of tablet (iPad).

Hoe handig is een printer abonnement?
We onderscheiden meerdere merken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Het printermerk stuurt automatisch om de paar weken, halfjaarlijks of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een nieuwe goedkope cartridge. Zodoende weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je zekerheid dat de printer altijd bruikbaar is. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van eenvoudig (75 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie