bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart 1215vm

Goedkope inkt voor de HP Photosmart 1215vm bestellen en laten bezorgen? Op deze website check je de voordeligste webwinkels en aantrekkelijke acties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Middels onze tools tref je gemakkelijk goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en niet te vergeten zwarte inkt die compatibel zijn met de photosmart 1215vm in januari 2023. Eveneens ontdek je op deze website tips om goedkoper te printen, adviezen betreffende voordelen + nadelen van huismerk en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €14,00.
 • Je hebt diverse kleuren voor de photosmart 1215vm: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit voordelige namaak inkt of originele inkt van HP.
 • Namaak inkt is goedkoper en bevat een grotere inhoud inkt. Dit levert een besparing op van wel 50%.
 • Een bekend patroon is de HP 45 XL + HP 78 XL multipack.
 • Tip van de specialist: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Snelkoppelingen: Overzicht goedkoopste inkt voor HP Photosmart 1215vm | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt is geschikt voor de photosmart 1215vm? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerknaamHP
Printerseriephotosmart
Model1215vm
PrintersoortInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 45 XL + HP 78 XL multipack
Prijsindicatie €€ = €€€

Goedkoopste HP Photosmart 1215vm printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een printje in zwart wit kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld tussen de 1 en 6 eurocent en eentje met kleuren al snel €0,12 per print. Middels de goedkoopste HP Photosmart 1215vm cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor een inktpatroon is in veel gevallen nogal prijzig. Je bent veel goedkoper uit als je het online koopt. Dat weten we van de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna bekijk je populaire online leveranciers waar je probleemloos snel de juiste inkt kunt vinden. Per winkel kan je bekijken of ze huismerk inkt en/of de officiële producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de photosmart 1215vm? In het volgende schema kan je aan de slag met een aantal foefjes om nog voordeliger te printen.

 • Kies voor huismerk inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en je bespaart op deze manier al gauw 50%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is relatief duur.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld milieuvriendelijk. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ecofont Sans of Times New Roman.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het stroomnet als deze een tijdje stil staat. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt kan ik gebruiken in een photosmart 1215vm?

De seintje dat dat het inktpatroon leeg is? Goed om te weten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad blijken vaak niet te kloppen. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vervang pas als de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP Photosmart 1215vm is een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Onderzoek als eerste welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Vervolgens onderzoek je welke inkt geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printertype. Zoals 1215vm uit de serie photosmart van het merk HP.
 3. Lees de handleiding door; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij veel online aanbieders als 123inkt en Paradigit kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn scherp geprijsd en gevuld met meer inkt. Een uitgebreidere uitleg tref je verderop.

TypeKleurInfo
HP Photosmart 1215vm CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Nachtblauw en RAL 5012.
HP Photosmart 1215vm MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Signaalrood of RAL 3015.
HP Photosmart 1215vm YellowGeelGele inkt voor o.a. Meloengeel en RAL 1011.
HP Photosmart 1215vm Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de photosmart 1215vm.

Erkende cartridges voor o.a. de photosmart 1215vm.
Wij hebben de volgende geselecteerd die werken met deze printer.

 1. HP 45 XL + HP 78 XL multipack
 2. HP 45 XL zwart
 3. HP 78 XL Kleur


Voordelige HP Photosmart 1215vm cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan wordt het tijd om de cartridge te wisselen. Hieronder zetten we een overzicht zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges photosmart 1215vm vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  Je PC / Mac zal een melding tonen met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Zet de printerklep open en verwijder het lege patroon. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder de tape zoals dit wordt aangegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installatieproces

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het actuele inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP Photosmart 1215vm

Beste HP Photosmart 1215vm huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw photosmart 1215vm? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, bevat vaak meer inkt en doet het net zo goed als merk-inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Ze worden gefabriceerd door erkende specialisten en de prijs is erg concurrerend. Klooninkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de A-merken niet altijd aan de orde is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De afdrukkwaliteit is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van officiële inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het printen met een huismerk cartridge
In sommige gevallen toont de printer een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP hoopt dat jij hun eigen cartridges installeert. Zo’n storingscode kan je gewoon wegklikken. Werkt dit niet? Je checkt in de bijgaande opsomming enkele praktische adviezen.

 1. Check of je de juiste namaak cartridge in huis hebt. Noteer het modelnummer en check of deze klopt met het origineel.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je wel eens eerst een testprintje doen met de merkinkt. Vervolgens is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Check of je het dopje / plastic hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen en problemen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe kan ik dat oplossen?
Meerdere printers printen geen zwart-wit wanneer 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dat is erg vervelend. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Begin met het instellen van de printer op printen in zwart-wit. Is dit geen optie? Plak wat schilderstape over op de volumelezer van de lege HP Photosmart 1215vm cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de photosmart 1215vm?
Een aanzienlijk aantal modellen beschikken over een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Met behulp van dit programma komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Om de paar maanden de HP cartridges ontdoen van stof is slim om te doen. De software zal een melding tonen wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook wanneer de printer inactief is wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Photosmart 1215vm hervullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare artikelen te koop. We hebben het hier over inktpatronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Vaak kan je het hervullen ook uitbesteden aan ondernemers die hier meer ervaring mee hebben. Deze specialisten werken met voordelige huismerk artikelen of dure originele HP cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een photosmart 1215vm?
Een printapparaat installeren en instellen doet iedereen eenvoudig zelf. Doorgaans detecteert een Mac of windows PC de nieuwe printer direct. Vergeet echter niet de meegeleverde printersoftware. Dat kun je downloaden via de portalen van HP. De erkende printer drivers die passen bij de photosmart 1215vm kan je altijd vinden op de website van HP. Op de service- en updates pagina bekijk je voorts aanvullendeondersteuning als handleidingen, tips m.b.t. het onderhoud en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de photosmart 1215vm?
Een printerstoring is ongewenst en komt altijd op een verkeerd moment. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke foutmeldingen kun je achterhalen via de informatiefolders en via de klantenservice. Irritante HP Photosmart 1215vm storingen zijn; geen inkt, reiniging, vastgelopen papier, printkop fout, geen wifi, afdrukken kost veel inkt, langzaam, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De nieuwste HP scanners en printers beschikken over Wifi en Airprint voor draadloos printen. Groot voordeel is dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De photosmart 1215vm WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Tevens kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Vandaag de dag zien we meerdere printermerken die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch om de paar weken, per kwartaal of zodra de inkt bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Op die manier zit je nooit met een leeg inktpatroon en kun jij ervan op aan dat de printer altijd bruikbaar is. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van eenvoudig (50 prints per maand) tot duur (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie