bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C4250

Snel en voordelig inkt voor de HP Photosmart C4250 bestellen en laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker vergelijk je de meest geschikte aanbieders en aanbiedingen voor toners en cartridges voor elke printer. Hierdoor bestel je vlug goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en zwarte (key) inkt die bedoeld zijn voor de photosmart c4250 in februari 2023. Verder tref je hieronder handige printer tips, details omtrent voordelen + nadelen van huismerk en problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €16,75.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de photosmart c4250: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Maak een keuze uit een huismerk of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is aanzienlijk voordeliger en is volledig gevuld. Dit geeft een besparing van wel 65%.
 • Een bekend product is de HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel.
 • Aanbeveling: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Populaire thema’s: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP Photosmart C4250 | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de photosmart c4250? | Inkt vervangen in 5 stappen | Uitleg over huismerk inkt | FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Printerseriephotosmart
Modelnummerc4250
Categorie printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
Geschatte prijs

Goedkoopste HP Photosmart C4250 printerinkt bestellen (februari 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost al snel een paar cent en een full-color gemiddeld €0,08 – €0,11 voor een a4. Door middel van de goedkoopste HP Photosmart C4250 cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om inkt in te kopen is in de regel nogal duur. Het is qua prijs gunstiger als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit zien we vooral bij HP originele merkcartridges en merktoners. In het bijgesloten overzicht vergelijk je de meest populaire webshopswaar je op een gebruiksvriendelijke manier gemakkelijk de juiste inkt kan bestellen. Per webshop beschrijven we of ze huismerk inkt of ook merkinkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Printen voor een lage prijs met de photosmart c4250? Hieronder tref je een aantal handige foefjes die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Neem budget inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en bespaart al snel 55%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is duur.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Bij het printen kan je kiezen voor opties als conceptmodus. De print zal iets minder donker zijn, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont of Times New Roman.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het stroomnet als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt moet ik kopen voor de photosmart c4250?

De seintje dat dat het inktniveau laag is? Goed om te weten: Deze meldingen worden doorgaans te vroeg afgegeven. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en plaats de nieuwe inkt pas als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP Photosmart C4250 is een zogeheten inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Bekijk altijd welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Dan onderzoek je welke inkt geschikt is. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Zoek op cartridgenummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Google op het specifieke printernummer. In dit geval de c4250 uit de serie photosmart van HP.
 3. Doorzoek de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel online leveranciers als Inkclub en Office Centre worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn scherp geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Een uitgebreidere uitleg tref je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C4250 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Gentiaanblauw en RAL 5013.
HP Photosmart C4250 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Pastelviolet en RAL 3032.
HP Photosmart C4250 YellowGeelGele inkt voor tinten als Verkeersgeel of RAL 1013.
HP Photosmart C4250 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de photosmart c4250.

Geschikte cartridges voor de photosmart c4250.
Wij hebben de volgende achterhaald die werken met deze printer.

 1. HP 337XL + HP 343XL Voordeelbundel
 2. HP 337XL inktcartridge Zwart
 3. HP 343XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart C4250 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te wisselen. Verderop lees je een overzicht waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges photosmart c4250 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De software op de PC laat een popup zien met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Open de printerkast en verwijder het lege patroon. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Verwijder het ontluchtingslabel zoals je kunt lezen in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het patroon in de printer. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de printer.

 5. Installeren

  De printer gaat nu de inkt testen. Zodra het allemaal gelukt is wordt het actuele inktniveau getoond. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP Photosmart C4250

Beste HP Photosmart C4250 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw photosmart c4250? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een groter inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als inkt van het merk zelf.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit proces gebeurt bij betrouwbare leveranciers en zijn tot wel 50% goedkoper. Een huismerk product is vaak volledig gevuld, wat bij de A-merken niet perse het geval is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde als standaard inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Zo nu en dan laat de printer een foutmelding zien als je wilt printen met imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP wil dat jij als consument hun merkcartridges plaatst .Een storing kan je negeren en wegklikken. Nog niet opgelost? In dat geval vind je hierna een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Bekijk of je de geschikte namaak cartridge in huis hebt. Schrijf het modelnummer op en kijk of deze klopt met het origineel.
 2. Trek de stekker uit de printer. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Kijk of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je vaak eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Controleer of je het kapje weg hebt gehaald.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat kan ik doen?
Veel printers stoppen met printen in zwart-wit wanneer een kleurenpatroon ontbreekt. Dat is erg vervelend. Er bestaan meerdere lifehacks. Begin met het instellen van de printer op zwart en wit printen. Heeft je printer die keuze niet? Plak wat schilderstape over op de inhoudsindicator van de lege HP Photosmart C4250 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de photosmart c4250?
Een aanzienlijk aantal multifunctionals passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop in goede conditie te houden. Door deze werking zul je altijd een goede afdruk krijgen. Zo nu en dan uw HP cartridges schoonmaken kan ook helpen. Het systeem vertelt je wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de HP Photosmart C4250 opnieuw vullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare artikelen beschikbaar. Dat zijn zogenaamde hervulbare patronen die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Meestal kan je dit ook laten doen bij ondernemingen die daar de juiste materialen voor hebben. Deze winkels werken met voordelige namaak producten en dus niet originele HP cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de photosmart c4250?
Je all-in-one apparaat opstarten en installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. In de regel detecteert een Mac of windows PC de aangesloten printer vanzelf al. Vergeet echter niet de geldige printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op het gebruikersportaal van HP. De printer drivers die passen bij de photosmart c4250 staan voor je klaar op de website van HP. In het supportcenter check je ook extra informatie zoals een gebruiksaanwijzing, de juiste instellingen en hulp bij technische problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de photosmart c4250?
Een printerstoring is vervelend en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Dergelijke error-codes worden uitgelegd op het gebruikersportaal en via supportmedewerkers. Bekende HP Photosmart C4250 storingen zijn; vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen inkt, printkop fout, langzaam, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De nieuwere HP (multifunctionele) printers zijn uitgerust met draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dit houdt in dat ze ook werken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De photosmart c4250 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Bovendien kan je eenvoudig een document of mail printen met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat is precies een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we meer en meer fabrikanten waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch per 4 weken, halfjaarlijks of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde voordelige cartridge. Met die service zit je nooit met een leeg inktpatroon en mag je erop vertrouwen dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van een lage prijs (15 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie