bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Kodak Hero 7.1

Eenvoudig online inkt voor de Kodak Hero 7.1 bestellen en laten bezorgen aan huis? Via Inktaanbieding.nl vind je de beste online verkooppunten en kortingsacties voor printerinkt voor alle printers. Online vergelijk je gemakkelijk goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en niet te vergeten zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een hero 7.1 in februari 2024. Eveneens lees je op onze site handige printer tips, specificaties betreffende imitatie inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €12,25.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de hero 7.1: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit een huismerk of originele inkt van Kodak.
 • Budget inkt is voordeliger en bevat meer inkt. Je bespaart al gauw 50%.
 • Een uitstekend patroon is de Kodak 10XL inktcartridge voordeelset.
 • Niet vergeten: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Snelkeuze: Overzicht goedkoopste inkt voor Kodak Hero 7.1 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik hebben voor de hero 7.1? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | Veelgestelde vragen

MerkKodak
Seriehero
Modelnummer7.1
PrintersoortInkjet
Populaire cartridgeKodak 10XL inktcartridge voordeelset
Geschatte prijs

Goedkoopste Kodak Hero 7.1 printerinkt bestellen (februari 2024)

Printen is nu eenmaal duur. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je tegenwoordig €0,03 – €0,06en een afdruk met kleur rond de €0,15 voor een afdruk. Door gebruik te maken van de goedkoopste Kodak Hero 7.1 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor je inkt-aankoop is in de regel niet slim. Er is veel geld te besparen als je het online koopt. Dat weten we van de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij Kodak originele merktoners en merkcartridges. In onderstaand overzicht vind je de beste online leveranciers waar je gebruiksvriendelijk vandaag nog inktpatronen kunt bestellen. Per webshop tonen we of ze alternatieve inkt en/of originele inkt aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Zonder veel kosten printen met een hero 7.1? In de box hieronder kan je aan de slag met praktische tips & tricks die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Kies voor huismerk inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en zo bespaar jij tot maar liefst 60%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als printen in concept. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ecofont en Brush Script.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de stekker uit de printer als er geen afdruktaken zijn. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt is goed voor een hero 7.1?

De seintje dat de inktvoorraad op is? Goed om te weten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn niet altijd nauwkeurig. Je kunt dit gerust even afwachten. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en verwissel deze direct als de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Kodak Hero 7.1 is een zogenoemde inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Kijk allereerst welke kleur je moet vervangen. Aansluitend vergelijk je welk typenummer geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Zoek op cartridgenummer / fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Hier betreft het de 7.1 uit de serie hero van Kodak.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij de bekende webshops zoals 123inkt en Office Centre worden ook huismerken aangeboden. Dit is scherper geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer gegevens hierover vind je verderop.

TypeKleurInfo
Kodak Hero 7.1 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Hemelsblauw of RAL 5014.
Kodak Hero 7.1 MagentaRozeRoze inkt voor Lichtroze of RAL 3032.
Kodak Hero 7.1 YellowGeelGele inkt voor tinten als Zwavelgeel of RAL 1014.
Kodak Hero 7.1 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de hero 7.1.

Erkende cartridges voor o.a. de hero 7.1.
Onze expert heeft de volgende achterhaald die passen in deze printer.

 1. Kodak 10XL inktcartridge voordeelset
 2. Kodak 10XL inktcartridge zwart
 3. Kodak 10XL inktcartridge kleur


Voordelige Kodak Hero 7.1 cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Dan is het tijd om de cartridge te verversen. Onderstaand staat een overzicht waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges hero 7.1 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  De printer of computer toont je welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Open de printerkast en klik de lege patronen eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Haal het plastic eraf zoals weergegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer controleert de geplaatste inkt. Indien je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt zal de storingscode verdwijnen. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Kodak Hero 7.1

Beste Kodak Hero 7.1 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw hero 7.1? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Kodak of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft een groter inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als originele merkinkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Ze worden gefabriceerd door speciale bedrijven en zijn fors goedkoper. Een huismerk product is vaak volledig gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken vaak niet gebeurt. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De afdrukkwaliteit toont 99% overeenkomst met officiële inkt. 

Oplossingen op problemen met het plaatsen van huismerk cartridge
In enkele gevallen komt er een bericht met een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dat komt omdat Kodak eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges toepast. Dit type foutcode wegklikken en doorgaan met printen. Kun je het niet wegklikken? Je checkt onderstaand diverse snelle tips.

 1. Check of je de juiste kloon cartridge hebt liggen. Zoek uit welk modelnummer erop staat en ga na of deze rijmt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Trek de stekker uit de printer. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je misschien eerst een afdruk maken met originele inkt. Wanneer dat is gelukt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Achterhaal of je het stukje tape helemaal hebt verwijderd.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Kodak.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe kan ik dat oplossen?
Diverse printers werken niet met zwart-wit zodra 1 andere kleur (magenta, geel, cyaan) op is. Dat is niet erg handig. Er zijn echter wel simpele hacks. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor alleen zwart. Geen succes? Plak een stuk donker plakband over het venstertje van de lege Kodak Hero 7.1 cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de hero 7.1?
Veel modellen hebben de ingebouwd reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Met behulp van dit programma komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Om de paar maanden de Kodak cartridges ontdoen van stof is ook een goed idee. De software geeft zelf aan als het nodig is om te reinigen. Ook in de slaapstand zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Kodak Hero 7.1 navullen?
Er zijn speciale navulbare patronen voor handen. Dat zijn navulbare toners / cartridges die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Doorgaans kan dit ook worden gedaan door bedrijven die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze bedrijven geven laag geprijsde namaak artikelen of kostbare originele Kodak cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de hero 7.1?
Je all-in-one apparaat aansluiten en installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Meestal herkent jouw windows PC of Mac een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Het snelst gaat dit met behulp van de bijbehorende printersoftware. Dat kun je downloaden via de downloadpagina van Kodak. De beste printer drivers die werken met de hero 7.1 kun je altijd raadplegen op de website van Kodak. Op de update- en service pagina tref je ook handige details zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor reinigen en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de hero 7.1?
Een printerstoring is ergerlijk maar is soms makkelijk op te lossen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke foutmeldingen zijn op te zoeken via het online portaal van de leverancier. Ongemakkelijke Kodak Hero 7.1 storingen zijn; reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, geen inkt, printkop fout, wil niet printen, slecht leesbare tekst, langzaam, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De beste Kodak printapparaten beschikken over draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Groot voordeel is dat ze ook werken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De hero 7.1 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Evenzeer kan er worden geprint via de app op je telefoon of tablet.

Hoe handig is een printer abonnement?
Op dit moment zien we meerdere merken en aanbieders waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Ze sturen dan per 4 weken, 4 keer per jaar of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een volle voordelige cartridge. Op basis daarvan weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je de garantie dat de printer je niet laat zitten. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (honderden prints per maand).

Plaats een reactie