bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark X

Snel en voordelig inkt voor de Lexmark X bestellen en gratis laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl vind je de goedkoopste winkels en aanbiedingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Op die manier check je snel goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een x laser in april 2023. Verder ontdek je hieronder handige printer tips, specificaties omtrent klooncartridges & storingen en foutcodes.

 • Inkttoners zijn te bestellen v.a €44,50.
 • Je hebt diverse kleuren voor de x laser: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Er kan worden gekozen voor voordelige namaak inkt of originele inkt van Lexmark.
 • Alternatieve inkt is voordeliger en wordt volledig gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 55%.
 • Een populair item is de Lexmark X264H11G toner zwart.
 • Let op: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Populaire thema’s: Overzicht goedkoopste inkt voor Lexmark X | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt kan in een x laser? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | FAQ met veelgestelde vragen

MerkLexmark
Seriex
Modellaser
Type printerLaser
Vaak gekochte tonerLexmark X264H11G toner zwart
Prijsindicatie

Goedkoopste Lexmark X printerinkt bestellen (april 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je tegenwoordig €0,03 – €0,06en eentje met kleuren al snel €0,08 – €0,11 per print. Door te printen met de goedkoopste Lexmark X toners kan je jaarlijks veel geld besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor nieuwe inkt is in veel gevallen een duur grapje. Er is veel geld te besparen als je bij een webwinkel koopt. Dat toont de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit zien we vooral bij Lexmark originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder tref je de grote webshopswaar je op een gebruiksvriendelijke manier gemakkelijk inkt voor jouw printer kunt vinden. Per verkooppunt beschrijven we of ze navulbare inkt en/of originele inkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de x laser? In de volgende lijst bieden we de beste trucs om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Bestel altijd huismerk inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en je bespaart tot wel 55%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is duur.
 • Test de diverse printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie milieuvriendelijk. De kwaliteit is iets minder, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Test het gebruik van lettertypes als Century Gothic of Garamond.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt is geschikt voor de x laser?

Zie je een notificatie dat de inkt op is? Tip: Deze meldingen blijken vaak niet te kloppen. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en zet deze er pas in als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Lexmark X heet in de volksmond een laserprinter. Hij is uitgerust met toners. Check eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Ook is het belangrijk dat je weet welk product past. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Je kunt het handigste zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Bijvoorbeeld laser uit de serie x van Lexmark.
 3. Neem een handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij diverse webwinkels als coolblue.nl en Vikingdirect.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn scherp geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Een uitgebreidere uitleg bieden we hier.

TypeKleurInfo
Lexmark X CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Nachtblauw of RAL 5013.
Lexmark X MagentaRozeRoze inkt voor Wijnrood en RAL 3022.
Lexmark X YellowGeelGele inkt voor Signaalgeel of RAL 1037.
Lexmark X Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verschillende inkttoners voor de x laser.

Erkende toners voor in een x laser.
Wij hebben de volgende ontdekt die passen in deze printer.

 1. Lexmark 64016HE toner zwart


Voordelige Lexmark X toner vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Gebruik dan ons stappenplan om een toner te vernieuwen. Verderop plaatsen we een handig stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg toners x laser vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  Je windows of mac PC geeft aan welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude toner uit het aparaat halen

  Open de klep van de printer en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi ze niet weg. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Haal het beschermmateriaal er af zoals weergegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe toner plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer gaat nu de inkt testen. Zodra je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt toont de printer het juiste inktniveau. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Lexmark X

Beste Lexmark X huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw x laser? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Lexmark of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en heeft bijna dezelfde kwaliteit als inkt van het merk zelf.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn in principe gerecyclede originele patronen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit navullen gebeurt vaak door erkende specialisten en zijn tot wel 50% goedkoper. Klooninkt is volledig vol gevuld, wat bij de originele niet het geval is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De printkwaliteit komt overeen met officiële inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk toner
Bij sommige printers krijg je een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Lexmark hoopt dat jij hun eigen toners gebruikt. Deze foutcode kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Werkt dit niet? In dat geval vind je op deze pagina een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Kijk of je de juiste navulbare toner hebt geplaatst.Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze matcht met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Trek de stekker uit de printer. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Loop nog eens na of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je misschien eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Vervolgens kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Controleer nog eens of je de beschermingstape hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Lexmark.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat kan ik doen?
Meerdere printers weigeren zwart-wit te printen indien 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat is erg vervelend. Er bestaan meerdere lifehacks. Begin met het instellen van de printer op enkel zwart-wit afdrukken. Lukt dit niet? Plak een stukje tape over het venstertje van de lege Lexmark X toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de x laser?
Veel printers draaien automatisch een reinigingsprogramma voor de printkop. Door dit systeem zul je altijd een goede afdruk krijgen. Om de paar maanden de Lexmark toners schoonmaken met een doekje wordt ook geadviseerd. Het systeem geeft zelf aan wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Lexmark X bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare items die je kunt kopen. Dit zijn concreet zogenaamde hervulbare patronen die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. In de regel kan je dit ook laten doen bij computerwinkels die hier meer ervaring mee hebben. Deze specialisten bieden aantrekkelijke imitatie producten of kostbare originele Lexmark toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de x laser?
Jouw printer opstarten en installeren gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Meestal herkent een Mac of windows computer de aangesloten printer vanzelf al. Zorg wel voor de geldige printersoftware. De actuele versie kan je downloaden op het informatieportaal van Lexmark. De geldige printer drivers die passen bij de x laser kan je altijd vinden op de website van Lexmark. Op deze ondersteuning pagina tref je voorts uitgebreide details zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor reinigen en het verhelpen van storingen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een x laser?
Een printerstoring is vervelend en komt nooit gelegen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Dergelijke error-codes worden uitgelegd op het gebruikersportaal van de verkoper. Ongemakkelijke Lexmark X storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, geen inkt, vastgelopen papier, reiniging, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, wil niet printen, langzaam.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De nieuwere Lexmark (multifunctionele) printers bieden je draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Groot pluspunt is dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De x laser WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Bovendien kan er worden geprint met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Op dit moment zien we een aantal merken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Je ontvangt dan maandelijks, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde goedkope toner. Met deze dienst weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kun jij ervan op aan dat de printer altijd bruikbaar is. Maak een keuze uit velerlei toner abonnementen. Van eenvoudig (50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (500 prints per maand).

Plaats een reactie