bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Panasonic KX-FLB758

Snel en voordelig inkt voor de Panasonic KX-FLB758 bestellen en laten thuisbezorgen? Middels onze vergelijker vind je de voordeligste webwinkels en kortingen voor printerinkt voor alle printers. Op deze manier ontdek je snel goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en zwarte (key) inkt die compatibel zijn met de kx-flb 758 in september 2021. Daarbovenop tref je via onze experts slimme bespaartips, adviezen over voordelen + nadelen van huismerk en technische specificaties.

 • Inkttoners zijn er al vanaf €49,00.
 • Beschikbare kleuren voor de kx-flb 758: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit een huismerk of originele inkt van Panasonic.
 • Alternatieve inkt is (veel) goedkoper en is volledig gevuld. Je bespaart al gauw 50%.
 • Een vaak gebruikt inktproduct is de Panasonic KX-FA76X toner zwart.
 • Tip: bespaar met een voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Goedkoopste inkt voor Panasonic KX-FLB758 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt kan ik gebruiken in een kx-flb 758? | Inkt vervangen in 5 stappen | Uitleg over huismerk inkt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkPanasonic
Seriekx-flb
Modelnummer758
Categorie printerLaser
Vaak bestelde tonerPanasonic KX-FA76X toner zwart
Geschatte prijs € – €€

Goedkoopste Panasonic KX-FLB758 printerinkt kopen (september 2021)

Printen is nu eenmaal duur. Een printje in zwart wit kost je tegenwoordig €0,03 – €0,06en een afdruk met kleur al gauw €0,12 voor een afdruk. Middels de goedkoopste Panasonic KX-FLB758 toners kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. De lokale computerwinkel bezoeken voor nieuwe inkt is bijna altijd nogal prijzig. Je bent veel goedkoper uit wanneer je online inkt bestelt. Dat toont de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij Panasonic originele merkcartridges en merktoners. In de vergelijker hieronder staan toonaangevende webshopswaar je op een betrouwbare manier vandaag nog de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per winkel zie je of ze huismerk inkt en/of de officiële producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Besparen op de kosten van een kx-flb 758? Hieronder communiceren we de beste tricks zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Bestel altijd klooninkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en dit resulteert in een besparing van zo’n 60%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Zo kan je vaak kiezen voor de optie draft mode. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont Sans en Brush Script.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Trek de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is de juiste inkt voor de kx-flb 758?

Geeft de computer een seintje dat de inkt op is? Let op: Deze berichten kloppen nooit helemaal. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en verwissel deze direct als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Panasonic KX-FLB758 betreft een laserprinter. De printer gebruikt toners. Begin met het bekijken welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Daarna is het belangrijk dat je weet welk typenummer geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Je kunt het handigste zoeken op tonernummer of fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op printernaam. Denk dan aan 758 uit de serie kx-flb van Panasonic.
 3. Bekijk de doos/handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij een aantal shops zoals Inkclub en Mediamarkt.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn goedkoper en hebben meer ML inkt inhoud. Meer details daarover bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
Panasonic KX-FLB758 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Grijsblauw en RAL 5020.
Panasonic KX-FLB758 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Verkeerspurper en RAL 4005.
Panasonic KX-FLB758 YellowGeelGele inkt voor met name Kerriegeel of RAL 1019.
Panasonic KX-FLB758 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met de mogelijke inkttoners voor de kx-flb 758.

Relevante toners passend in de kx-flb 758.
Onze expert heeft de volgende gedetecteerd die compatibel zijn met deze printer.

 1. Panasonic KX-FA76X toner zwart


Voordelige Panasonic KX-FLB758 toner vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Begin dan met het stappenplan om de toner te plaatsen. Onderstaand plaatsen we een handige uitleg waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg toners kx-flb 758 vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  Je computer of laptop indiceert welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege toner onttrekken

  Open de klep van de printer en haal de oude patronen uit het device. Gooi het nooit zomaar weg. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Haal het plastic eraf zoals aangegeven in de instructies.

 4. Nieuwe toner installeren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de printer.

 5. Installeren

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als je alle stappen uitgevoerd hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Panasonic KX-FLB758

Beste Panasonic KX-FLB758 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw kx-flb 758? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Panasonic of huismerk toners. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, bevat vaak meer inkt en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele merkinkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn meestal gebruikte originele producten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit navullen gebeurt vaak door betrouwbare leveranciers en zijn tot wel 50% goedkoper. Huismerk-inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de A-merken er nog wel eens aan schort. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. officiële inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk toner
Bij sommige printers toont de printer een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Panasonic eigenlijk wil dat jij hun eigen toners gebruikt. Dit type foutcode kan je doorgaans wegdrukken. Nog niet opgelost? In dat geval vind je verderop nog wat adviezen.

 1. Achterhaal of je de goede imitatie toner hebt geplaatst.Noteer het modelnummer en ga na of deze hetzelfde is als de originele inkt.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inkttoner goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij nieuwere printers moet je dikwijls eerst een testprintje doen met de merkinkt. Als je dat gedaan hebt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Loop nog eens na of je het plakkertje los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Panasonic.
 8. Inspecteer de printkop.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat kan ik doen?
Een deel van de printers blokkeren de zwart-wit functie indien een andere kleur leeg is. Dat is niet erg handig. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Begin met het instellen van de printer op alleen zwart. Geen effect? Plak een zwart tapeje op het plastic venstertje van de lege Panasonic KX-FLB758 toner.

Hoe werkt het inkt reinigen met de kx-flb 758?
Een groot deel van de multifunctionals draaien automatisch een reinigingsprogramma voor de printkop. Zodoende blijft de printer mooie afdrukken maken. Om de paar maanden de Panasonic toners schoonmaken is slim om te doen. Je product zal een melding tonen wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de Panasonic KX-FLB758 bijvullen?
Er zijn speciale navulbare patronen die je kunt kopen. Het betreft hervulbare cartridges / toners die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. In veel gevallen kan je dit ook laten uitvoeren door winkels die hier ervaring mee hebben. Deze specialisten verstrekken voordelige imitatie producten in plaats van originele Panasonic toner-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de kx-flb 758?
Je all-in-one apparaat installeren en klaar maken voor gebruik gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Meestal herkent een windows laptop of Mac een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Het snelst gaat dit met behulp van de geldige printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op het gebruikersportaal van Panasonic. De betrouwbare printer drivers voor je kx-flb 758 kun je altijd raadplegen op de website van Panasonic. Op de update- en service pagina bekijk je bovendien relevante assistentie zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor het installeren en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de kx-flb 758?
Een printerstoring is irritant en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke foutmeldingen zijn op te vragen op het informatieportaal en via de klantenservice. Ongemakkelijke Panasonic KX-FLB758 storingen zijn; geen wifi, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, vastgelopen papier, wil niet printen, cartridgeprobleem, langzaam, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De actuele Panasonic printapparaten verlenen draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Groot voordeel is dat je ook kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De kx-flb 758 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Op dezelfde manier kan je eenvoudig een document of mail printen met smartphone apps of tablet (iPad).

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Op dit moment zien we verschillende printermerken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch maandelijks, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde goedkope toner. Met die service zit je nooit met een leeg inktpatroon en mag je erop vertrouwen dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Er is een ruim aanbod van toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (100 prints per maand) tot exclusief (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie