bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Panasonic KX-FLB

Inkt voor de Panasonic KX-FLB bestellen en gratis laten bezorgen? Middels onze vergelijker check je de meest geschikte online verkooppunten en kortingsacties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Zodoende check je direct goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en zwarte (key) inkt die toepasbaar zijn voor de kx-flb laser in maart 2023. Daarbovenop doorzoek je op onze site handige printer tips, info over imitatie inkt en technische specificaties.

 • Inkttoners bestel je al vanaf €47,75.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de kx-flb laser: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Maak een keuze uit het huismerk of originele inkt van Panasonic.
 • Budget inkt is financieel interessanter en is volledig gevuld. Zodoende bespaar je al snel 50%.
 • Een veel besteld product is de Panasonic KX-FA76X toner zwart.
 • Tip van de specialist: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Snelkoppelingen: Bekijk de goedkoopste inkt voor Panasonic KX-FLB | Goedkoper printen met deze bespaartips | Wat is geschikte inkt voor de kx-flb laser? | Uitleg + info over inkt vervangen | Informatie over huismerk inkt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerknaamPanasonic
Printerseriekx-flb
Modellaser
Type printerLaser
Vaak gekochte tonerPanasonic KX-FA76X toner zwart
Geschatte prijs € – €€

Goedkoopste Panasonic KX-FLB printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen is niet goedkoop. Een afdruk in zwart wit kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld enkele centen en een afdruk met kleur al snel €0,10 of nog meer per a4. Door te kiezen voor de goedkoopste Panasonic KX-FLB toners kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor je inkt-aankoop is bijna altijd nogal duur. Je bent veel goedkoper uit wanneer je jouw inkt online koopt. Dat toont de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor Panasonic originele merktoners en merkcartridges. In de vergelijker hieronder vergelijk je populaire aanbiederswaar je op een betrouwbare manier gemakkelijk de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per leverancier kan je zien of ze hervulbare inkt en/of de officiële producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Printen voor een lage prijs met de kx-flb laser? In de volgende lijst check je een aantal handige handigheidjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor namaak inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en je bespaart tot wel 65%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Kies bijvoorbeeld voor de optie lage- of gemiddelde kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Courier en Garamond.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van de stroom wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt moet ik kopen voor de kx-flb laser?

De melding dat dat het inktpatroon leeg is? Goed om te weten: Deze berichten zijn niet altijd nauwkeurig. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en zet deze er pas in als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Panasonic KX-FLB is een zogeheten laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Onderzoek als eerste welke kleur aan vervanging toe is. Vervolgens informeer je welke inkt geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op tonernummer of fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op het printermodel. Zoals laser uit de serie kx-flb van het merk Panasonic.
 3. Lees de handleiding door; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij veel shops zoals inktcartridge store en Totaalinkt.shop kan je ook huismerk-inkt vinden. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer gegevens hierover check je verderop.

TypeKleurInfo
Panasonic KX-FLB CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Pastelblauw of RAL 5023.
Panasonic KX-FLB MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Zalmrood en RAL 3005.
Panasonic KX-FLB YellowGeelGele inkt voor o.a. Koolzaadgeel of RAL 1026.
Panasonic KX-FLB Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met diverse inkttoners voor de kx-flb laser.

Werkende toners passend in de kx-flb laser.
Ons systeem heeft verschillende achterhaald die compatibel zijn met deze printer.

 1. Panasonic KX-FA76X toner zwart


Voordelige Panasonic KX-FLB toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Gebruik dan ons stappenplan om een toner te verversen. Verderop lees je een opsomming zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg toners kx-flb laser vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De printer of computer geeft aan welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege toner onttrekken

  Open de klep van de printer en haal het oude patroon eruit. Gooi ze niet weg maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het ontluchtingslabel zoals dit wordt aangegeven op het doosje.

 4. Nieuwe inkttoner installeren

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Zorg dat het goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Zodra je de stappen juist uitgevoerd hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Panasonic KX-FLB

Beste Panasonic KX-FLB huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw kx-flb laser? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Panasonic of huismerk toners. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft meer inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inktpatronen.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn oorspronkelijke merkproducten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit wordt geregeld door betrouwbare leveranciers en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Een huismerk product is doorgaans 100% gevuld, terwijl dat bij officiële merkproducten vaak niet gebeurt. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De kwaliteit toont 99% overeenkomst met officiële inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het printen met een huismerk toner
In sommige gevallen komt er een bericht met een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Panasonic eigenlijk wil dat jij hun eigen toners gebruikt. Een waarschuwing kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? Je treft onderstaand nog wat adviezen.

 1. Bekijk of je de geschikte namaak toner hebt liggen. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en check of deze overeenkomt met het origineel.
 2. Trek de stekker uit de printer. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inkttoner goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je dikwijls eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Pas daarna is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Bekijk of je het kapje verwijderd hebt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Panasonic.
 8. Reinig de verstopte printkop.

FAQ met veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe is dat op te lossen?
Sommige printers blokkeren de zwart-wit functie als de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat geeft grote irritatie. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Begin met het instellen van de printer op enkel zwart-wit afdrukken. Blijft de printer een error geven? Plak een stukje tape op het plastic venstertje van de lege Panasonic KX-FLB toner.

Hoe kan ik inkt reinigen met de kx-flb laser?
Een groot deel van de printers draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Zo blijft de printer mooie afdrukken maken. Regelmatig de Panasonic toners ontdoen van stof is slim om te doen. Het systeem zal een melding tonen wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook wanneer de printer inactief is kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Panasonic KX-FLB opnieuw vullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen te koop. Dit zijn concreet zogenaamde hervulbare patronen die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Meestal kan je het hervullen ook uitbesteden aan organisatie die hier ervaring mee hebben. Deze shops bieden voordelige imitatie producten of dure originele Panasonic toner-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de kx-flb laser?
Jouw all-in-one printer installeren en klaar maken voor gebruik gaat tegenwoordig erg eenvoudig. In de regel detecteert jouw windows of Mac computer een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Je kunt uiteraard gebruik maken van de bijbehorende printersoftware. De meest recente versie vind je via de service en ondersteuning pagina van Panasonic. De geldige printer drivers die geschikt zijn voor de kx-flb laser vind je op de website van Panasonic. Op de downloadpagina vind je verder extra informatie zoals instructies, tips m.b.t. het onderhoud en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de kx-flb laser?
Een printerstoring is irritant maar is soms makkelijk op te lossen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Zulke error-codes zijn te benaderen via de portalen van de ontwikkelaar. Bekende Panasonic KX-FLB storingen zijn; geen inkt, geen wifi, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, wil niet printen, slecht leesbare tekst, langzaam, cartridgeprobleem, wil niet scannen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De tegenwoordige Panasonic (multifunctionele) printers beschikken over Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit heeft als voordeel dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De kx-flb laser WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Op dezelfde manier kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de App op een tablet of smartphone.

Hoe handig is een printer abonnement?
Er zijn tegenwoordig een aantal merken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Je ontvangt dan 4 wekelijks, om de paar maand of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde goedkope toner. Met deze dienst heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kun jij ervan op aan dat de printer je niet laat zitten. Je hebt diverse toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (25 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (250-1000 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Panasonic KX-FLB750
 • Panasonic KX-FLB751
 • Panasonic KX-FLB755
 • Panasonic KX-FLB756
 • Panasonic KX-FLB758
 • Plaats een reactie