bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Samsung ML 2851 series

Zonder gedoe inkt voor de Samsung ML 2851 series bestellen en laten thuisbezorgen? Op Inktaanbieding.nl tref je de voordeligste webwinkels en acties voor toners en cartridges voor elke printer. Zodoende check je eenvoudig goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en uiteraard ook zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een ml 2851-series in april 2024. Daarbovenop lees je op deze pagina tips om te besparen op de printkosten, info omtrent namaak inkt en veel voorkomende storingen.

  • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €40,00.
  • Keuze uit diverse kleuren voor de ml 2851-series: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
  • Er worden diverse soorten aangeboden: klooninkt of originele inkt van Samsung.
  • Navulbare inkt is voordeliger geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Dit resulteert in een besparing van zo’n 65%.
  • Een uitstekend artikel is de 2x Samsung ML-D2850B toner zwart.
  • Tip: bespaar met een voordeelverpakking.

Snelkeuze: Bestel de goedkoopste inkt voor de Samsung ML 2851 series | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt is goed voor een ml 2851-series? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamSamsung
Printerserieml
Modelnummer2851-series
Soort printerLaser
Populaire toner2x Samsung ML-D2850B toner zwart
Vanafprijs €€ = €€€

Goedkoopste Samsung ML 2851 series printerinkt kopen (april 2024)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je om en nabij de €0,05 – €0,06 en een afdruk met kleur al gauw €0,15 per a4. Middels de goedkoopste Samsung ML 2851 series toners kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om daar inkt aan te schaffen is in veel gevallen een duur grapje. Het is vaak extra voordelig als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat toont de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij Samsung originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder tref je erkende webwinkelswaar je gerust binnen enkele minuten de juiste inkt kunt vinden. Per verkooppunt laten we zien of ze hervulbare inkt en/of originele producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Printen voor een gunstig tarief met de ml 2851-series? In het volgende schema tref je praktische truukjes die helpen om nog goedkoper te printen.

  • Bestel altijd imitatie inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en je bespaart tot wel 50%.
  • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
  • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als minimale kwaliteit. De kwaliteit is iets minder, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
  • Overweeg een lettertype als Courier of Times New Roman.
  • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
  • Haal de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Wat is de juiste inkt voor de ml 2851-series?

Zie je een seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Let op: Deze meldingen blijken vaak niet te kloppen. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en plaats de nieuwe inkt pas op het moment dat de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Samsung ML 2851 series is een laserprinter. Hiervoor koop je toners. Onderzoek als eerste welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Ook informeer je welke inkt geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

  1. Zoek op tonernummer / fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
  2. Zoek specifiek op het modelnummer. In dit geval de 2851-series uit de serie ml van Samsung.
  3. Check de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij een aantal online leveranciers als Sneltoner.nl en Inktbaas.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn voordeliger en hebben meer ML inkt inhoud. Meer info bieden we verderop.

TypeKleurInfo
Samsung ML 2851 series CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Signaalblauw en RAL 5021.
Samsung ML 2851 series MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Briljant lichtrood en RAL 4003.
Samsung ML 2851 series YellowGeelGele inkt voor o.a. Parelmoer grijs en RAL 1027.
Samsung ML 2851 series Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met diverse inkttoners voor de ml 2851-series.

Populaire toners voor een ml 2851-series.
Wij hebben onderstaande geselecteerd die werken met deze printer.

  1. Samsung MLT D1052L toner zwart
  2. 2x Samsung MLT D1052L toner zwart


Voordelige Samsung ML 2851 series toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Start dan het proces om de toner te verversen. Onderstaand staat een praktisch stappenplan zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg toners ml 2851-series vervangen

  1. Welk patroon is er leeg?

    De printer of computer geeft aan welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

  2. Lege toner verwisselen

    Open het middengedeelte van de printer en verwijder het lege patroon. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

  3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

    Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het plakkertje zoals weergegeven in de gebruiksaanwijzing.

  4. Nieuwe toner installeren

    Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en doe de klep weer dicht.

  5. Installeren

    De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat alles juist geplaatst is wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Samsung ML 2851 series

Beste Samsung ML 2851 series huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw ml 2851-series? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je hebt twee opties: originele inkt van Samsung of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft een groter inhoud en doet het net zo goed als inkt van het merk zelf.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn meestal gebruikte originele producten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit wordt gedaan door gecertificeerde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Klooninkt is volledig vol gevuld, wat bij de originele vaak niet gebeurt. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De afdrukkwaliteit is uitstekend en doet amper onder voor originele inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het printen met een huismerk toner
Soms komt er een bericht met een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Samsung hoopt dat jij hun eigen toners gebruikt. Een dergelijke storing is vaak gewoon te negeren. Lukt printen dan alsnog niet? In dat geval vind je verderop een aantal quick fixes.

  1. Begin met kijken of je de juiste imitatie toner hebt. Zoek uit welk modelnummer erop staat en check of deze matcht met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
  2. Haal de printer even van het net. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
  3. Bekijk of de inkttoner wel goed vast zit.
  4. Bij een nieuwe printer moet je wel eens eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Pas daarna kan je de alternatieve inkt gebruiken.
  5. Kijk of je het plakkertje helemaal hebt verwijderd.
  6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
  7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Samsung.
  8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe is dat op te lossen?
Diverse printers blokkeren de zwart-wit functie in de situatie waar de kleureninkt op is. Dit is frustrerend. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor puur zwart-wit printing. Werkt dit niet? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege Samsung ML 2851 series toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de ml 2851-series?
Het gros van de modellen hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Met behulp van dit programma blijft de print kwaliteit goed. Zo nu en dan uw Samsung toners ontdoen van stof is slim om te doen. Je machine vertelt je als het nodig is om te reinigen. Ook in de slaapstand wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Samsung ML 2851 series bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare patronen verkrijgbaar. We hebben het hier over cartridges of toners die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. In de regel kan dit ook worden gedaan door printwinkels die hier faciliteiten voor hebben. Deze winkels faciliteren budget namaak artikelen of dure originele Samsung toner-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de ml 2851-series?
Een printapparaat aansluiten en installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. In de regel herkent een Mac of windows laptop de printer binnen een minuut. Denk wel aan de geldige printersoftware. Dat kun je downloaden op het informatieportaal van Samsung. De betrouwbare printer drivers die passen bij de ml 2851-series staan op de website van Samsung. Op de service- en updates pagina bekijk je tevens aanvullendeondersteuning zoals handleiding, garantievoorwaarden, info over het reinigingsprogramma en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de ml 2851-series?
Een printerstoring is irritant en komt altijd ongelegen. De printer laat foutcodes zien. Deze foutmeldingen zijn te benaderen op het gebruikersportaal van de leverancier. Irritante Samsung ML 2851 series storingen zijn; vastgelopen papier, printkop fout, reiniging, geen inkt, geen wifi, cartridgeprobleem, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, langzaam, wil niet printen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De tegenwoordige Samsung printers beschikken over draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dat betekent dat ze ook werken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De ml 2851-series WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Evenzeer kan er worden geprint via de app op je telefoon of tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Op dit moment zien we opvallend veel fabrikanten waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Ze sturen dan om de paar weken, om de zoveel maanden of op het moment dat het inktniveau laag is een nieuwe voordelige toner. Met deze dienst zit je nooit zonder inkt en kun jij ervan op aan dat de printer 100% zeker werkt. Maak een keuze uit velerlei toner abonnementen. Van budget (75 prints per maand) tot exclusief (honderden prints per maand).

Plaats een reactie