bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Samsung SCX 5637FR

Direct inkt voor de Samsung SCX 5637FR bestellen en laten bezorgen aan huis? Door middel van onze inktvergelijker check je de voordeligste webwinkels en acties voor printerinkt voor alle printers. Zodoende koop je vandaag nog goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt geschikt voor de scx 5637fr in oktober 2021. Ook ontdek je op deze pagina tips om goedkoper te printen, info met betrekking tot namaak inkt en technische specificaties.

 • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €42,50.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de scx 5637fr: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Bij veel aanbieders kies je uit imitatie inkt of originele inkt van Samsung.
 • Alternatieve inkt is stukken goedkoper en bevat meer inkt. Je bespaart al gauw 55%.
 • Een populair item is de Samsung MLT-D205L toner zwart.
 • Niet vergeten: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Spring direct naar: Bekijk de goedkoopste inkt voor Samsung SCX 5637FR | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is goed voor een scx 5637fr? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt opties | FAQ met veelgestelde vragen

MerkSamsung
Printerseriescx
Model5637fr
PrintersoortLaser
Populaire tonerSamsung MLT-D205L toner zwart
Geschatte prijs €€ = €€€

Goedkoopste Samsung SCX 5637FR printerinkt kopen (oktober 2021)

Printen kan veel geld kosten. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je circa enkele centen en een gekeurde rond de €0,11 voor een print. Dankzij de goedkoopste Samsung SCX 5637FR toners is het eenvoudig om geld te besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is in veel gevallen niet slim. Het is qua prijs gunstiger als je kiest voor een online speler. Dit blijkt keer op keer uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor Samsung originele merkcartridges en merktoners. In de bijgaande tabel staan de beste shops waar je gebruiksvriendelijk gemakkelijk inktpatronen kunt bestellen. Per webshop kan je zien of ze hervulbare inkt of ook originele a-merk producten verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Nog voordeliger printen met de scx 5637fr? In het lijstje hierna communiceren we de beste trucs om nog voordeliger te printen.

 • Bestel altijd klooninkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en zo bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld milieuvriendelijk. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ryman Eco en Garamond.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van de stroom als deze een tijdje stil staat. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt moet ik hebben voor de scx 5637fr?

De berichtje dat dat het inktniveau laag is? Belangrijk: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn niet altijd nauwkeurig. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en zet deze er pas in wanneer de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Samsung SCX 5637FR noemen we ook wel een laserprinter. Dit type maakt gebruik van toners. Achterhaal als eerst welke kleur vervangen moet worden. Dan zoek je uit welke inkt geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Zoek op tonernummer / fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op het printermodel. Zoals 5637fr uit de serie scx van het merk Samsung.
 3. Neem een handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij een aantal webshops zoals bol.com en printerinktshop.nl vind je ook huismerk-varianten. Doorgaans gunstig geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer details vind je hier.

TypeKleurInfo
Samsung SCX 5637FR CyaanBlauwBlauwe inkt voor Verblauw of RAL 5008.
Samsung SCX 5637FR MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Signaalrood en RAL 4002.
Samsung SCX 5637FR YellowGeelGele inkt voor tinten als Ivoorkleurig en RAL 1006.
Samsung SCX 5637FR Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met diverse inkttoners voor de scx 5637fr.

Geschikte toners die passen in de scx 5637fr.
Wij hebben de volgende ontdekt die in jouw printer passen.

 1. Samsung MLT D2092L toner zwart
 2. 2x Samsung MLT D2092L toner zwart


Voordelige Samsung SCX 5637FR toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan kan je beginnen met de toner te wisselen. Hieronder plaatsen we een kort informatieblok waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg toners scx 5637fr vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De software op de PC geeft aan welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege toner verwisselen

  Open de printerkap en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Zet het niet bij het afval. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het transparante zegel zoals dit wordt aangegeven in de instructies.

 4. Nieuwe inkttoner herinstalleren

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de klep weer af.

 5. Installeren

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan zal de storingscode verdwijnen. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-Samsung SCX 5637FR

Beste Samsung SCX 5637FR huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw scx 5637fr? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Samsung of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele merkinkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Je kunt hiervoor terecht bij betrouwbare leveranciers en zijn fors goedkoper. Namaak inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de A-merken soms niet zo is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een printje komt overeen met officiële inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het installeren van een huismerk toner
In sommige gevallen laat de printer een foutmelding zien als je wilt printen met imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Samsung eigenlijk wil dat jij hun eigen toners gebruikt. Een foutcode kan je gewoon negeren. Kun je het niet wegklikken? We bieden verderop enkele praktische adviezen.

 1. Begin met kijken of je de goede imitatie toner hebt geplaatst.Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en check of deze overeenkomt met het origineel.
 2. Trek de stekker uit de printer. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inkttoner goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je dikwijls eerst een keer printen met de originele inkt. Vervolgens kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Achterhaal of je het beschermmateriaal hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Samsung.
 8. Reinig de printkop.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, wat te doen?
Diverse printer schakelen de zwart-wit functie uit wanneer 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dat geeft grote irritatie. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Stel de printer allereerst in op alleen zwart. Werkt dit niet? Plak een stuk donker plakband over het venstertje van de lege Samsung SCX 5637FR toner.

Hoe werkt het inkt reinigen met de scx 5637fr?
Een groot deel van de all-in-one printers draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Met behulp van dit programma heb jij altijd een mooie printafdruk. Maandelijks de Samsung toners even nakijken en schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Je printer toont je wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook in de slaapstand zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de Samsung SCX 5637FR navullen?
Op de markt zijn navulbare inktpatronen verkrijgbaar. We hebben het hier over navulbare toners / cartridges die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Tevens kan je het hervullen ook uitbesteden aan ondernemingen die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze shops werken met budget kloon producten en verstrekken geen originele Samsung toner-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de scx 5637fr?
Jouw all-in-one printer installeren en klaar maken voor gebruik kost tegenwoordig niet veel tijd. Doorgaans detecteert een windows of Mac computer de nieuwe printer direct. Randvoorwaarde is wel het installeren van de actuele printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de downloadpagina van Samsung. De beste printer drivers die werken met de scx 5637fr vind je op de website van Samsung. Op de downloadpagina bekijk je tevens relevante details zoals een gebruikershandleiding, tips voor het installeren en hulp bij technische problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de scx 5637fr?
Een printerstoring is ongewenst en kan zorgen voor de nodige stress. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Deze foutmeldingen zijn te benaderen via de informatiefolders en via de klantenservice. Veel voorkomende Samsung SCX 5637FR storingen zijn; reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, vastgelopen papier, geen wifi, wil niet printen, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De nieuwste Samsung scanners en printers bieden je Wifi en Airprint voor draadloos printen. Groot voordeel is dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De scx 5637fr WiFi printer is dan via internet te benaderen. Eveneens kan je eenvoudig een document of mail printen via de officiële app op een iPad of telefoon.

Is er ook een printerinkt abonnement?
We onderscheiden steeds meer aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je ontvangt dan elke 8 weken, per half jaar of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde voordelige toner. Door hiervan gebruik te maken heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en heb je zekerheid dat de printer 100% zeker werkt. Er bestaan meerdere toner abonnementen. Van voordelig (tientallen prints per maand) tot het zakelijke aanbod (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie