bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Samsung SCX

Inkt voor de Samsung SCX bestellen en laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker ontdek je de goedkoopste aanbieders en kortingsacties voor printerinkt voor alle printers. Zodoende bestel je eenvoudig goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en zwarte inkt geschikt voor de scx laser in april 2023. Verder check je via onze experts bespaartips, adviezen omtrent namaak inkt & problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners koop je al vanaf €43,00.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de scx laser: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit imitatie inkt of originele inkt van Samsung.
 • Kloon inkt is stukken goedkoper en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart tot wel 55%.
 • Een bekend inktproduct is de Samsung MLT D1052L toner zwart.
 • Let op: bespaar met een voordeelverpakking.

Inhoud: Webshops met goedkoopste inkt voor Samsung SCX | Besparen op de printkosten | Wat is geschikte inkt voor de scx laser? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerknaamSamsung
Printerseriescx
Modelnummerlaser
Soort printerLaser
Vaak gekozen tonerSamsung MLT D1052L toner zwart
Vanafprijs €€

Goedkoopste Samsung SCX printerinkt kopen (april 2023)

Printen is best kostbaar. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,05 – €0,06 en in kleur doorgaans €0,08 – €0,11 voor een print. Door de aankoop van de de goedkoopste Samsung SCX toners kan je jaarlijks veel geld besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor een inktpatroon is doorgaans erg prijzig. Een lagere prijs kun je bereiken als je het online koopt. Dit blijkt keer op keer uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit speelt met name bij Samsung originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel check je de beste online aanbieders waar je probleemloos gemakkelijk de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per winkel zie je of ze alternatieve inkt en/of de officiële producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de scx laser? Hierna communiceren we verschillende adviezen om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Kies voor imitatie inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en dit geeft een besparing van wel 65%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Bij het printen kan je kiezen voor opties als conceptmodus. Je levert dan iets in op kwaliteit, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont en Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van de stroom als er niet geprint wordt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt past in de scx laser?

Krijg je een seintje dat de inkt op is? Let op: Deze berichten blijken vaak niet te kloppen. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en plaats de nieuwe inkt pas zodra de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Samsung SCX is een laserprinter. Het maakt gebruik van toners. Onderzoek als eerste welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Ook vergelijk je welk soort model jij nodig hebt. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Zoek op tonernummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printermodel. Voor jouw printer is dat laser uit de serie scx van het merk Samsung.
 3. Neem een handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij diverse online aanbieders als Go4inkt en Handyman.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Doorgaans gunstig geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer details daarover lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Samsung SCX CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Signaalblauw en RAL 5012.
Samsung SCX MagentaRozeRoze inkt voor met name Zalmrood of RAL 3004.
Samsung SCX YellowGeelGele inkt voor onder andere Pastelgeel of RAL 1005.
Samsung SCX Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met kleuren inkttoners voor de scx laser.

Populaire toners voor in een scx laser.
We hebben diverse ontdekt die in jouw printer passen.

 1. Samsung MLT-D204L toner zwart
 2. 2x Samsung MLT-D204L toner zwart
 3. Samsung MLT-R204 (SV140A) drum


Voordelige Samsung SCX toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan kan je beginnen met de toner te plaatsen. Hieronder lees je een praktisch stappenplan waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg toners scx laser vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De printer of computer geeft aan welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege toner uit het aparaat halen

  Zet de printerklep open en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi ze niet weg maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit het doosje. Haal het plakkertje er af zoals je kunt zien op het doosje.

 4. Nieuwe inkttoner in het apparaat plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Laatste controle fase

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Op het moment dat alles juist geplaatst is wordt het correcte inktniveau getoond. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Samsung SCX

Beste Samsung SCX huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw scx laser? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Samsung of huismerk toners. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft 25% meer ml inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als merk-inkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn originele merkpatronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Ze worden gefabriceerd door gecertificeerde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Namaak inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de originele er nog wel eens aan schort. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De kwaliteit is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van officiële inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk toner
In sommige gevallen komt er een bericht met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dat komt omdat Samsung liever heeft dat jij hun originele toners koopt. Een waarschuwing kan je gewoon wegklikken. Is dat niet mogelijk? We bieden hieronder nog een aantal tips.

 1. Ga eerst na of je de juiste navulbare toner hebt gekocht.Bekijk het modelnummer op de verpakking en check of deze in lijn is met het origineel.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Kijk of de inkttoner goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je misschien eerst een afdruk maken met originele inkt. Pas daarna kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Loop nog eens na of je het stukje tape verwijderd hebt.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Samsung.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe is dat op te lossen?
Diverse printers stoppen met printen in zwart-wit zodra een andere kleur leeg is. Dit is frustrerend. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Begin met het instellen van de printer op enkel zwart-wit afdrukken. Lukt dit niet? Plak een stuk donker plakband op de inhoudsindicator van de lege Samsung SCX toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de scx laser?
Een groot deel van de multifunctionals hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Door deze werking blijft de printer mooie afdrukken maken. Regelmatig de Samsung toners er even in en uit halen is ook een goed idee. Je printer toont je wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook in de slaapstand worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Samsung SCX hervullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen in voorraad. Het betreft inktpatronen met een ARC chip die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Doorgaans kan je het hervullen ook uitbesteden aan bedrijven die hier ervaring mee hebben. Deze winkels verstrekken goedkope imitatie producten of dure originele Samsung toner-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de scx laser?
Je all-in-one apparaat gebruiksklaar maken doet iedereen eenvoudig zelf. Gewoonlijk detecteert een Mac of windows laptop je printer binnen enkele seconden. Je kunt uiteraard gebruik maken van de up-to-date printersoftware. De meest recente versie vind je via het downloadcentrum van Samsung. De populairste printer drivers die passen bij de scx laser zijn te vinden op de website van Samsung. Op deze plek biedt de leverancier daarnaast praktische ondersteuning zoals een gebruiksaanwijzing, info over het reinigingsprogramma en het verhelpen van storingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de scx laser?
Een printerstoring is irritant en kan zorgen voor de nodige stress. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke foutmeldingen zijn te benaderen op het informatieportaal van de fabrikant. Veel voorkomende Samsung SCX storingen zijn; vastgelopen papier, reiniging, geen inkt, printkop fout, geen wifi, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, wil niet printen, cartridgeprobleem.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De beste Samsung all-in-one printers verlenen draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dit heeft als voordeel dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De scx laser WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Ook kan je ook printen en scannen met smartphone apps of tablet (iPad).

Is er ook een printerinkt abonnement?
We onderscheiden een aantal aanbieders waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Je krijgt dan om de paar weken, 4 keer per jaar of wanneer het inktpatroon bijna op is een nieuwe goedkope toner. Op die manier zit je nooit met een leeg inktpatroon en kun jij ervan op aan dat de printer altijd bruikbaar is. Er bestaan meerdere toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (15 prints per maand) tot duur (500 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Samsung SCX 4729FD
 • Samsung SCX 4729FW
 • Samsung SCX 4729FWX
 • Samsung SCX 4824
 • Samsung SCX 4824FN
 • Samsung SCX 4825
 • Samsung SCX 4825FN
 • Samsung SCX 4828
 • Samsung SCX 4828FN
 • Samsung SCX 4833FD
 • Samsung SCX 4833FR
 • Samsung SCX 5635
 • Samsung SCX 5635FN
 • Samsung SCX 5637FR
 • Samsung SCX 5737FW
 • Samsung SCX 5835
 • Samsung SCX 5835FN
 • Samsung SCX 5835NX
 • Samsung SCX 5935FN
 • Samsung SCX 3400F
 • Samsung SCX 3401
 • Samsung SCX 3405
 • Samsung SCX 3405F
 • Samsung SCX 3405FW
 • Samsung SCX 3405W
 • Samsung SCX 3406
 • Samsung SCX 3407
 • Samsung SCX 4021S
 • Samsung SCX 4300
 • Samsung SCX 4321NS
 • Samsung SCX 4521FS
 • Samsung SCX 4521NS
 • Samsung SCX 4600FN
 • Samsung SCX 4623F
 • Samsung SCX 4623FN
 • Samsung SCX 4726FN
 • Samsung SCX 4727FD
 • Samsung SCX 4728FD
 • Samsung SCX 4728FW
 • Samsung SCX 2623FW
 • Samsung SCX 3000
 • Samsung SCX 3200
 • Samsung SCX 3205
 • Samsung SCX 3205W
 • Samsung SCX 3400
 • Plaats een reactie