bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Xerox 106R01316 zwart / black toner

Koop jij ook altijd de goedkoopste Xerox 106R01316 inkt toner? Op Inktaanbieding.nl bekijk je de meest bekende leveranciers voor extra voordelige toners. Het product Xerox 106R01316 toner zwart hoge capaciteit met de kleur zwart (black) komt van pas bij het printen van documenten in hoogwaardige kwaliteit. Populair zijn de fabrikant (merk) toners van Xerox. Meerdere inktwebshops zoals Mediamarkt.nl & Officesavers bieden ook huismerken die een goed alternatief vormen. De prijs is veel lager, de toners zijn gevuld met meer inkt en de printkwaliteit is vergelijkbaar.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

CategorieToner
Gemiddelde vanafprijs€92,50
Huismerk tarief€46,25
FabrikantXerox
ModelXerox 106R01316 toner zwart hoge capaciteit
Seriecode106R01316
Kleurzwart
Intensiteit12.000 prints
EAN-nummer0095205740011

Goedkoopste Xerox 106R01316 inkt kopen april 2023

De capaciteit van de 106R01316 toner is 12.000 prints. Je kunt deze originele merktoners gemakkelijk thuis laten bezorgen. Dit is een stuk goedkoper in vergelijking met kleine winkels. Inktweb.nl of Staples zijn goede adressen voor het aanschaffen van originele Xerox toners. Ze hebben over een ruim assortiment en je kunt er terecht voor hulp bij storingen. Doorgaans bieden ze ook een goed huismerk.

 • De voordeligste inkt is aan te schaffen bij shops zoals Inkt.nl & Inkt-bestellen.nl.
 • Originele 106R01316 inkt toners koop je vanaf €92,50.
 • Xerox imitatie inkt kost vaak maar de helft. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde.
 • Kies voor een toner met meer inhoud (XL) of multipacks (voordeelverpakkingen) i.p.v. enkele verpakkingen. De afdrukprijs wordt dan gunstiger.
 • Instructies om goedkoper te printen: kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen, kies de voordelige eco-printinstellingen (zoals printen in concept) & probeer lettertypes zoals Ecofont & Brush Script.
 • Via onze website vind je erkende shops waar je moeiteloos 106R01316 toner aanbiedingen kan laten thuisbezorgen.

Prijzen Xerox 106R01316 toner zwart hoge capaciteit vergelijken
Xerox toners zijn nu eenmaal niet goedkoop. Deze zwarte tonercartridge heeft een adviesprijs van €101,75. Bij de inktwebwinkels ben je goedkoper uit. Daar kost het zo’n €92,50. De voordeligste optie is het huismerk (klooninkt). Deze koop je al vanaf €46,25. Ook interessant: de plus- en minpunten van huismerk inkt. Informeer altijd naar de speciale voordeelverpakking.

ProductPrijs
Xerox 106R01316 toner zwart hoge capaciteit originele inkt€92,50
Xerox 106R01316 toner zwart hoge capaciteit multipack (merk toners)€185,00
Xerox 106R01316 toner zwart hoge capaciteit huismerk inkt * €46,25
Xerox 106R01316 toner zwart hoge capaciteit huismerk duopack * €92,50
Tabel met de geschatte prijzen van de 106R01316 tonercartridge (black) in april 2023. * N.b.: prijs omgerekend naar aantal milliliter inkt in de toner.

Bij welke shops kan ik de inktpatronen van Xerox verkrijgen?

Vandaag nog Xerox 106R01316 inkt kopen? Deze inkt of een alternatief huismerk zijn vaak op voorraad. Zowel via internetwinkels als bij winkeliers. Belangrijk: kies voor een inkt-speciaalzaak op internet. Deze shops hebben verstand van zaken, een grote voorraad en hanteren doorgaans een goed huismerk.

 • Plaatselijke winkels: Bruna, Action, Hema, Handyman, Media Markt, Expert, Kruidvat, Primera.
 • Grote platformen als Bol.com, Amazon, Ebay, Blokker, Coolblue, Wehkamp hebben ook een uitstekend aanbod.
 • Toonaangevende inktwebshops als Sneltoner.nl, 123inkt.nl, Inkt.nl, Inktwereld.nl, Inktweb.nl, Alleeninkt.nl kunnen snel uit voorraad leveren, bieden de beste zoekfunctie en hebben vaak interessante kortingsacties.
xerox-106r01316-zwart-black-toner

Originele zwarte 106R01316 inkt van Xerox bestellen en laten bezorgen

Wil jij de mooiste printjes maken? De Xerox 106R01316 toner zwart hoge capaciteit originele zwarte toner is dat een goede koop. Deze toners worden gemaakt door Xerox en bieden de beste kwaliteit. De inktpatronen passen altijd en je hebt niet te maken met lastige foutcodes. Ons advies als je een hoge afdrukkwaliteit wilt en geen zin in gedoe hebt.

 • Originele tonercartridges van Xerox bieden de hoogste printkwaliteit.
 • Schade aan de printer wordt opgelost door de fabrikant (garantie).
 • Geen hinderlijke foutmeldingen of storingen. Je kunt er direct mee aan de slag.
 • Een belangrijk nadeel van merktoners is dat ze niet goedkoop zijn (gemiddeld genomen €92,50).

Xerox 106R01316 toner zwart hoge capaciteit huismerk alternatieven

Minder uitgeven aan printen? Probeer dan eens imitatie inkt van een ander merk. Het 106R01316 huismerk alternatief biedt een verrassend goede kwaliteit en kan de printkosten doen dalen met wel 60%. Dergelijke besparingen zijn mogelijk door een lagere verkoopprijs en doordat deze patronen eenvoudigweg meer inkt bevatten. Meer inkt, lagere kosten dus. Onze tip als je vooral goedkoop wilt kunnen printen.

 • Xerox 106R01316 huismerk toners zijn tot wel 60% goedkoper dan originele producten.
 • Dat komt met name omdat imitatie producten meer inkt bevatten in vergelijking met merk-inkt.
 • De kwaliteit van de printjes doet nauwelijks onder (vooral als je veel in zwart print).
 • Een minpunt van imitatie inkt is dat je te maken krijgt met storingen.

Vaak voorkomende problemen bij het vervangen van jouw toners

Heb je intussen de zwart inkt van Xerox vervangen maar kan je nog niet printen? In het onderstaande overzicht staan gangbare printproblemen met daarbij een aantal tips & tricks.

ProbleemOplossing
Foutmelding: toner is niet compatible.Gebeurt vaak bij namaak-inkt. Klik op “ok” en probeer een testafdruk te maken .
Printer herkent toner niet.Check of je het beschermkapje los hebt gemaakt en controleer of de contactpunten schoon zijn.
Slechte afdrukken of strepen op de afdrukken.Voer een toners check uit en start het onderhoudsprogramma op.
Printerinkt is uitgedroogd.Kijk binnen het printmenu naar een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. De beste tips is om regelmatig een testpagina af te drukken.
Lekkende tonercartridge.Stop de afdruktaak, onttrek de toner en maak alles direct schoon. Vergeet niet het defecte patroon te retourneren.
Algemene toner-problemen bij de Xerox 106R01316 inkt.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel betaal ik voor een Xerox 106R01316 toner zwart hoge capaciteit toner?
De adviesprijs van de Xerox 106R01316 met kleur zwart (black) toner is om en nabij de €76,45 excl. de btw (€92,50 inclusief de btw). Zodra je een multipack of duoverpakking bestelt kost het ongeveer €185,00. Wanneer je gaat voor een huismerk toner met de code 106R01316 kan je fors besparen. De verkoopprijs van de huismerk-toners is voordeliger (+/- €46,25) en het aantal printjes ligt hoger (ze zijn volledig gevuld met inkt).

De toner cartridge wordt niet gevonden, wat is de oplossing?
Er zijn voorvallen waarbij een nieuw inktpatroon het niet doet. Dit los je als volgt op: Kijk of de patronen op de juiste manier vastgemaakt zijn, en loop nog eens na of je het beschermingsmateriaal helemaal hebt verwijderd. Loop de printersoftware na of klik op de optie fabrieksinstellingen resetten in het menu. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek en onderzoek de printkop.

Is het Xerox 106R01316 toner zwart hoge capaciteit huismerk alternatief kopen een goed idee?
Het huismerk 106R01316 alternatief kiezen is in de basis een juiste beslissing. Namaak inkt is vaak wel 55% goedkoper vergeleken met originele inkt. De aanschafprijs is aantrekkelijker en de inktpatronen zijn doorgaans gevuld met meer inkt. De afdrukkwaliteit wordt nauwelijks beïnvloed. Nadelig effect is dat er zich situaties kunnen voordoen met waarschuwingen of foutmeldingen. Dergelijke problemen kan je gewoonlijk snel verhelpen.

Hoe kan ik snel de Xerox 106R01316 toner navullen?
Het bijvullen van een toner raden we alleen aan voor gevorderden. Voor deze handeling kan je aan de slag met een een complete navulset met inkt voor het Xerox inktpatroon. Op verschillende websites vind je precies hoe dit werkt: Verwijder het veiligheidskapje. Vervolgens spuit je de zwarte inkt in het reservoir. Daarna kun je alles weer opnieuw assembleren. Als afronding test je uit of de budget Xerox inkt op de juiste manier werkt door het draaien van een testprint.

Plaats een reactie