bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Samsung CLX 6260

Goedkope inkt voor de Samsung CLX 6260 bestellen en laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker tref je de beste webshops en forse kortingen voor toners en cartridges voor elke printer. Zodoende check je direct goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en key (zwarte) inkt die compatibel zijn met de clx 6260 in april 2024. Ook bieden wij op deze website slimme bespaartips, adviezen m.b.t. huismerk-inkt & printfouten en errorcodes.

  • Inkttoners zijn er al vanaf €44,00.
  • Keuze uit diverse kleuren voor de clx 6260: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
  • Bij veel aanbieders kies je uit imitatie inkt of originele inkt van Samsung.
  • Kloon inkt is voordeliger en wordt volledig gevuld. Dit levert een besparing op van wel 60%.
  • Een uitstekend patroon is de Samsung CLT-506L voordeelbundel.
  • Advies: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Snelkeuze: Bekijk de goedkoopste inkt voor Samsung CLX 6260 | Tips om te besparen op de printkosten | Wat is geschikte inkt voor de clx 6260? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerkSamsung
Serieclx
Modelnummer6260
Type printerLaser
Vaak gekozen tonerSamsung CLT-506L voordeelbundel
Verwachte prijs €€

Goedkoopste Samsung CLX 6260 printerinkt bestellen (april 2024)

Printen kan veel geld kosten. Een A4-tje met tekst kost je tegenwoordig een paar cent en een afdruk met kleur doorgaans €0,12 per a4. Door middel van de goedkoopste Samsung CLX 6260 toners bespaar je jaarlijks een hoop geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om daar inkt aan te schaffen is vaak een dure aangelegenheid. Je kunt veel geld besparen als je kiest voor een online speler. Dat blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor Samsung originele merktoners en merkcartridges. In de lijst hieronder vergelijk je de meest populaire webshopswaar je gebruiksvriendelijk eenvoudig inktpatronen kunt bestellen. Per verkoper noteren we of ze alternatieve inkt of ook merkinkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Printen voor een lage prijs met de clx 6260? In onderstaande opsomming kan je aan de slag met verschillende tips die helpen om nog goedkoper te printen.

  • Kies voor klooninkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en je bespaart tot wel 65%.
  • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is duur.
  • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Kies bijvoorbeeld voor de optie eco-stand. Je levert dan iets in op kwaliteit, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
  • Overweeg een lettertype als Ecofont of Calibri.
  • Print dubbelzijdig. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
  • Trek de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt moet ik hebben voor de clx 6260?

Krijg je een berichtje dat de inkt vervangen moet worden? Belangrijk: Deze popups zijn niet altijd nauwkeurig. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en start pas met het vervangen wanneer de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Samsung CLX 6260 betreft een laserprinter. Deze gebruikt toners. Begin met het bekijken welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Aansluitend bekijk je welke inkt geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

  1. Zoek naar het tonernummer of de fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
  2. Zoek op printernaam. Denk dan aan 6260 uit de serie clx van het merk Samsung.
  3. Bekijk de doos/handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij veel webshops zoals printershop en inktknaller.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Deze zijn goedkoper en ook volledig gevuld. Meer details daarover check je verderop.

TypeKleurInfo
Samsung CLX 6260 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Verkeersblauw en RAL 5015.
Samsung CLX 6260 MagentaRozeRoze inkt voor Vuurrood en RAL 3018.
Samsung CLX 6260 YellowGeelGele inkt voor onder andere Honinggeel en RAL 1003.
Samsung CLX 6260 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verschillende inkttoners voor de clx 6260.

Erkende toners voor de clx 6260.
Wij hebben deze gesignaleerd die geschikt zijn voor deze printer.

  1. Samsung CLT-406S voordeelbundel
  2. Samsung CLT-K406S toner zwart
  3. Samsung CLT-C406S toner cyaan
  4. Samsung CLT-M406S toner magenta
  5. Samsung CLT-Y406S toner geelSamsung CLT-R406 drum
  6. Samsung CLT-W406 (SU426A) toner opvangbak (origineel)


Voordelige Samsung CLX 6260 toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan is het tijd om de toner te vernieuwen. Verderop plaatsen we een praktisch stappenplan zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg toners clx 6260 vervangen

  1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

    De printer of PC indiceert welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

  2. Lege toner verwijderen

    Zet de printerklep open en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Zet het niet bij het afval maar lever ze in bij een printerzaak.

  3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

    Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het beschermmateriaal zoals geïnstrueerd in de bijgeleverde instructies.

  4. Nieuwe toner plaatsen

    Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

  5. Installatieproces

    De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als je alle stappen uitgevoerd hebt toont de printer het juiste inktniveau. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Samsung CLX 6260

Beste Samsung CLX 6260 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw clx 6260? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Samsung of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, bevat vaak meer inkt en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als inkt van het merk zelf.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn originele merkpatronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Ze worden gefabriceerd door erkende specialisten en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Deze B-merk inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de originele vaak niet gebeurt. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een afdruk is vrijwel hetzelfde als standaard inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk toner
Misschien laat de printer een foutmelding zien bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Samsung wil dat jij als consument hun merktoners gebruikt. Een dergelijke storing wegklikken en doorgaan met printen. Is dat niet mogelijk? Wij plaatsen verderop nog wat adviezen.

  1. Check of je de juiste huismerk toner hebt gesteld. Noteer het modelnummer en check of deze matcht met het nummer in de gebruikershandleiding.
  2. Trek de stekker uit de printer. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
  3. Controleer nog eens of de inkttoner goed is geplaatst.
  4. Bij nieuwere printers moet je dikwijls eerst een testprintje doen met de merkinkt. Vervolgens kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
  5. Onderzoek of je het plasticje weg hebt gehaald.
  6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
  7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Samsung.
  8. Reinig de verstopte printkop.

Veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe kan ik dat oplossen?
Meerdere printers weigeren zwart-wit te printen als 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dat geeft grote irritatie. Er zijn echter wel simpele hacks. Start met het kiezen voor alleen zwart. Werkt dit niet? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege Samsung CLX 6260 toner.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de clx 6260?
De meeste printproducten draaien automatisch een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Met behulp van dit programma komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Om de paar maanden de Samsung toners stofvrij maken met een doekje is slim om te doen. Je printer indiceert als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de slaapstand wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Samsung CLX 6260 bijvullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare patronen die je kunt kopen. Dat zijn speciale patronen die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Meestal kan je het navullen ook laten doen bij bedrijven die hier ervaring mee hebben. Deze specialisten bieden voordelige huismerken en verstrekken geen originele Samsung toner-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de clx 6260?
Een printer voorzien van nieuwe software doet iedereen eenvoudig zelf. Gewoonlijk herkent jouw Mac of windows PC de printer binnen een minuut. Het snelst gaat dit met behulp van de up-to-date printersoftware. Dit is te downloaden via de service en ondersteuning pagina van Samsung. De printer drivers voor de clx 6260 zijn te vinden op de website van Samsung. Op dit portaal vind je ook relevante informatie zoals instructies, reinigingstips en oplossingen voor foutmeldingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de clx 6260?
Een printerstoring is vervelend en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke error-codes worden verder toegelicht via de website van de leverancier. Vaak voorkomende Samsung CLX 6260 storingen zijn; vastgelopen papier, geen inkt, reiniging, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, wil niet printen, langzaam, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De actuele Samsung printapparaten zijn uitgerust met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat betekent dat je vanuit je luie stoel kunt printen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De clx 6260 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Tevens kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de app op je telefoon of tablet.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Op dit moment zien we opvallend veel merken en aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch om de 30 dagen, halfjaarlijks of wanneer het inktpatroon bijna op is een nieuwe voordelige toner. Zodoende kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kun jij ervan op aan dat de printer je niet laat zitten. Je hebt diverse toner abonnementen. Van budget (25-50 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie