bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Brother LC 22EC cyaan / blauw cartridge

Uitsluitend benieuwd naar de goedkoopste Brother LC 22EC inktcartridge? Op Inktaanbieding.nl bekijk je geschikte inktwebshops voor voordelige cartridges. Deze Brother LC 22EC bedoeld voor de kleur cyaan (blauw) biedt uitkomst voor foto’s en mooie kleurenafdrukken. De beste kwaliteit vind je vaak nog binnen de fabrikant (merk) patronen van Brother. Meer en meer inktwebshops als bijv. Handyman.nl & bol.com leveren ook een assortiment aan geschikte huismerken. Deze zijn veel lager geprijsd, ze hebben doorgaans meer milliliters en de kwaliteit doet amper onder voor merkinkt.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

CategorieCartridge
Verkoopprijs€19,50
Huismerk prijzen€9,75
FabrikantBrother
ProductBrother LC 22EC
ProductnummerLC22EC
Officiële kleurcyaan
Inhoud (ml)11,8 milliliter
Printcapaciteit1.200 prints
EAN-nummer4977766748254

Goedkoopste Brother LC 22EC inkt bestellen juni 2024

De hoeveelheid (ml) van de LC22EC cartridge is 11,8 milliliter. De printcapaciteit is 1.200 prints. De originele merkcartridges kun je snel online kopen. Dit is veel voordelige als je het vergelijkt met fysieke winkels. Officesavers & Vikingdirect.nl zijn betrouwbare winkels voor het kopen van originele Brother inktcartridges. Ze hebben een uitstekend assortiment en geven extra ondersteuning. Vaak hebben zij ook een prima huismerk.

 • De beste inkt koop je via internet bij shops als 112supplies & Inktdiscount.nl.
 • Originele LC22EC inktcartridges koop je vanaf €19,50.
 • Brother imitatie inkt kost vaak maar de helft. De kwaliteit is nagenoeg gelijk.
 • Kies voor een cartridge met meer inhoud (XL) of voordeelverpakkingen (multipacks) en neem geen losse modellen. De afdrukprijs wordt dan gunstiger.
 • Adviezen om goedkoper te printen: print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden, kies de voordelige eco-printinstellingen (alseco-modus) & overweeg een lettertype als Ecofont Sans of Times New Roman.
 • Via deze site vergelijk je de betrouwbaarste inktwebshops waar je moeiteloos LC22EC cartridge aanbiedingen kan vinden.

Prijzen Brother LC 22EC cyaan / blauw vergelijken
Brother inktcartridges hebben een prijskaartje. Dit type blauwe inktcartridge kent een gemiddelde verkoopprijs van €21,45. Bij online printshops kan dat voordeliger. Online vind je de cartridges al voor €19,50. De aantrekkelijkste optie is het huismerk (namaak inkt). Deze kosten komen neer op zo’n €9,75. Bekijk ook info over voordelen en gevaren van huismerk cartridges. Onze tip is om – indien verkrijgbaar – een voordeelverpakking te bestellen.

ProductPrijs
Brother LC 22EC originele inkt€19,50
Brother LC 22EC multipack (merkcartridge)€39,00
Brother LC 22EC huismerk inkt * €9,75
Brother LC 22EC huismerk duopack * €19,50
Geschatte prijzen van de LC22EC cartridge (blauw) in juni 2024. * Belangrijk: huismerkproducten bevatten meer inkt, prijs is omgerekend naar inhoud originele cartridge.

Bij welke aanbieders kan ik de inktpatronen van Brother bestellen?

Vandaag nog Brother LC 22EC inkt kopen? Dit type cartridge of huismerk alternatieven bieden veel winkels aan. Zowel online als bij winkeliers. Ons advies: bestel bij een online inktshop. Dergelijke aanbieders bieden top-service, kunnen uit eigen magazijn leveren en verstrekken tevens een prima huismerk.

 • Winkels in de buurt: Handyman, Albert Heijn, Bruna, Hema, Kruidvat, Jumbo, Primera, Media Markt.
 • Bekende webshops als Bol.com, Ebay, Amazon, Coolblue, Blokker, Fonq hebben doorgaans ook een grote voorraad.
 • De grote inktaanbieders als Inktwereld.nl, Alleeninkt.nl, Inktweb.nl, 123inkt.nl, Printabout.nl, Sneltoner.nl leveren alles uit voorraad, bieden de beste zoekfunctie en hebben dikwijls aantrekkelijke aanbiedingen.
brother-lc-22ec-cyaan-blauw-inktcartridge

Originele blauwe LC22EC inkt van Brother bestellen

Wil jij de beste kwaliteit inkt? De Brother LC 22EC originele blauwe inktcartridge is dan de beste keuze. Deze cartridges zijn afkomstig uit de fabriek van Brother en bieden standaard een hoge kwaliteit. De inktpatronen doen wat ze moeten doen en je wordt niet verrast met irritante foutmeldingen of storingen. Ons advies als je vooral wilt dat de kwaliteit altijd goed is en geen zin in gedoe hebt.

 • Originele cartridges van Brother bieden de hoogste printkwaliteit.
 • Je behoudt garantie op jouw printer.
 • Geen frustrerende foutcodes. Je kunt er direct mee aan de slag.
 • Een minpunt van originele cartridges is dat het nogal duur is (gemiddeld genomen €19,50).

Brother LC 22EC huismerk alternatieven

Wil je goedkoper afdrukken? Bestel dan eens klooninkt van een ander merk. Het LC22EC huismerk alternatief heeft een uitstekende kwaliteit en leidt tot wel 60% lagere printkosten. Dergelijke besparingen zijn mogelijk door een lage stukprijs en omdat deze patronen gevuld worden met meer inkt. Meer inkt, lagere kosten dus. De beste optie als je vooral goedkoop wilt kunnen printen.

 • Brother LC 22EC cyaan / blauw huismerk inktcartridges zijn tot wel 70% goedkoper ten opzichte van de originele inkt.
 • Dat komt met name omdat er veel meer inkt in het patroon zit wanneer je het afzet tegen inkt van het merk zelf.
 • De kwaliteit van de printjes is vrijwel hetzelfde (zeker als je vaak in zwart-wit print).
 • Het nadeel van alternatieve inkt is dat je last hebt van foutmeldingen of storingen.

Issues bij het vervangen van jouw cartridges

Heb je de (huismerk) cyaan inkt van Brother verwisseld maar kan je niet afdrukken? In het schema hieronder tref je de meest bekende afdrukproblemen met daarbij een aantal tips & tricks.

ProbleemOplossing
Foutmelding: de cartridge is beschadigd.Komt soms voor bij huismerken. Klik het venster weg en check of je gewoon kunt afdrukken.
Foutmelding: cartridge ontbreekt.Kijk of je het beschermmateriaal hebt weggedaan en maak de contactpunten schoon.
Printkwaliteit onder de maat (vaag drukwerk en strepen).Voer een cartridges check uit en zoek naar het interne onderhoudsprogramma.
De printkop is uitgedroogd.Probeer het reinigingsprogramma om de printkop te reinigen. Een goede oplossing is om iedere week / 2 weken een testprintje te doen.
De printer lekt inkt.Stop het printen meteen, haal de betreffende cartridges uit de printer en reinig de printer grondig. Stuur het defecte product retour.
De meest bekende issues bij de Brother LC 22EC inkt.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke prijzen zijn bekend voor de Brother LC 22EC inktcartridge ?
De kostprijs van een Brother LC 22EC bedoeld voor de kleur cyaan (blauw) cartridge is standaard zo’n €16,12 excl. de btw (dat betekent €19,50 inclusief btw). Indien je een multipack / voordeelverpakking prefereert moet je denken aan €39,00. Door te kiezen voor een een huismerk cartridge met het nummer LC22EC betaal je een veel lagere prijs. De verkoopprijs van zo’n huismerk-cartridge is goedkoper (+/- €9,75) en hiermee kan veel meer geprint worden (meer milliliters).

De inktcartridge wordt niet gedetecteerd, wat nu?
Af en toe valt het voor dat een net nieuwe inktcartridge niet meteen werkt. Er zijn een aantal easy fixes bekend: Controleer nog eens of de patronen goed vast zitten, en controleer nog eens of je het kapje juist verwijderd hebt. Loop de printersoftware na of probeer alles terug te zetten naar fabrieksinstellingen (resetten). Controleer of de contactpunten schoon zijn en voer onderhoud aan de printkop uit.

Is het Brother LC 22EC huismerk alternatief slim?
Een huismerk LC22EC alternatief aanschaffen is over het algemeen niet schadelijk. Namaak inkt is plus minus 50% goedkoper dan originele inktpatronen. De aanbiedingsprijs is lager en de inktpatronen hebben meer volume (meer ml. inkt). De kwaliteit van de afdrukken wordt nauwelijks beïnvloed. Nadelig effect is dat je soms te maken hebt met foutmeldingen of storingen. Dergelijke foutcodes kan je veelal snel verhelpen.

Op welke manier kan ik de Brother LC 22EC inktcartridge navullen?
Een inktcartridge bijvullen kan je vaak ook gewoon vanuit huis doen. Om dat te doen bestel je een navulset die speciaal bedoeld is voor het Brother inktpatroon. Op Youtube en diverse fora vind je precies hoe dit werkt: Verwijder de capsule. Hierna injecteer je de blauwe inkt in het reservoir. Dan mag je alles met elkaar verbinden. Nadien achterhaal je of de bijgevulde Brother inkt correct functioneert door het maken van een testprint.

Plaats een reactie