bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart 7960gp

Snel en voordelig inkt voor de HP Photosmart 7960gp bestellen en gratis laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl vind je de bekendste aanbieders en acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Daardoor koop je snel goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en zwarte inkt die compatibel zijn met de photosmart 7960gp in januari 2023. Eveneens check je op deze website printer bespaartips, info m.b.t. voordelen + nadelen van huismerk en printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €16,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de photosmart 7960gp: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit het huismerk of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is aanzienlijk voordeliger en wordt volledig gevuld. Je bespaart al snel 55%.
 • Een prima patroon is de HP 56 XL + HP 57 XL multipack.
 • Advies: bespaar met een voordeelverpakking.

Snelkeuze: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP Photosmart 7960gp | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik kopen voor de photosmart 7960gp? | Uitleg inkt vervangen | Uitleg over huismerk inkt | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerknaamHP
Seriephotosmart
Model7960gp
Soort printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 56 XL + HP 57 XL multipack
Vanafprijs € – €€

Goedkoopste HP Photosmart 7960gp printerinkt bestellen (januari 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je circa enkele centen en een kleurenafdruk om en nabij de €0,15 per print. Wanneer je kiest voor de goedkoopste HP Photosmart 7960gp cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een merkdealer / winkel binnenlopen om nieuwe inkt te kopen is meestal een duur grapje. Je kunt veel geld besparen als je bij een webwinkel koopt. Dat blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merkcartridges en merktoners. In de tabel hieronder bekijk je populaire online aanbieders waar je gerust binnen enkele minuten de juiste inkt kunt vinden. Per verkooppunt kan je bekijken of ze navulbare inkt of ook originele a-merk producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Goedkoop printen met de photosmart 7960gp? In onderstaande opsomming check je meerdere tricks die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Bestel altijd imitatie inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en bespaart al snel 50%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als draft mode. Dit zorgt voor een wat lichtere print, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont of Calibri.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt heb ik nodig voor de photosmart 7960gp?

Geeft de printer een berichtje dat dat de voorraad inkt te laag is? Advies: Deze berichten worden doorgaans te vroeg afgegeven. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en vernieuw deze op het moment dat de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP Photosmart 7960gp is een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Ook informeer je welk product past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Google op het specifieke printernummer. Hier betreft het de 7960gp uit de serie photosmart van het merk HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij de meeste webshops zoals inktcartridge store en Goedkoopprinten.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn voordeliger en beschikken over meer printvermogen. Meer details daarover bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP Photosmart 7960gp CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Ultramarijn blauw en RAL 5023.
HP Photosmart 7960gp MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Wijnrood en RAL 4005.
HP Photosmart 7960gp YellowGeelGele inkt voor met name Briljantgeel of RAL 1032.
HP Photosmart 7960gp Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de photosmart 7960gp.

Geschikte cartridges die passen in de photosmart 7960gp.
Ons systeem heeft verschillende achterhaald die werken met deze printer.

 1. HP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel
 2. HP 336XL inktcartridge Zwart
 3. HP 342XL inktcartridge Kleur
 4. HP 338XL + HP 343XL Voordeelbundel
 5. HP 338XL inktcartridge Zwart
 6. HP 343XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart 7960gp cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan is het tijd om de cartridge te wisselen. Hierna plaatsen we een kort informatieblok zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges photosmart 7960gp vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  De PC geeft aan welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Open de printerkast en haal de oude patronen uit het device. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder de tape zoals geïnstrueerd in de instructies.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Zorg dat het goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installatieproces

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Op het moment dat je dit op de juiste manier hebt gedaan geeft de printer het huidige inktniveau aan. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP Photosmart 7960gp

Beste HP Photosmart 7960gp huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw photosmart 7960gp? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft meer inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inktpatronen.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door gecertificeerde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Deze B-merk inkt is doorgaans 100% gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken soms niet zo is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De printkwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. originele inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Wellicht laat de printer een foutmelding zien bij het gebruik van imitatie inkt. Dat komt omdat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges installeert. Een waarschuwing kan je gewoon wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? In dat geval vind je verderop een aantal quick fixes.

 1. Onderzoek of je de juiste budget cartridge hebt geplaatst.Zoek uit welk modelnummer erop staat en controleer of deze strookt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je mogelijk eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Vervolgens kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Bekijk of je het plakkertje verwijderd hebt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Reinig de printkop.

Veelgestelde vragen (FAQ)

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, wat kan ik doen?
Meerdere printers printen geen zwart-wit zodra de kleureninkt op is. Dat is niet erg handig. Er bestaan meerdere lifehacks. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart en wit printen. Geen effect? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege HP Photosmart 7960gp cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de photosmart 7960gp?
Nieuwe modellen hebben een intern reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Door dit systeem heb jij altijd een mooie printafdruk. Maandelijks de HP cartridges stofvrij maken met een doekje draagt ook bij aan een langere levensduur. Je apparaat heeft een melding wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Photosmart 7960gp bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare inktpatronen te koop. Dit zijn concreet inktpatronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Daarnaast wordt dit ook gedaan door ondernemers die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze winkels bieden betaalbare kloon artikelen in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de photosmart 7960gp?
Een printapparaat aansluiten en installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. Vaak detecteert een windows PC of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Je kunt uiteraard gebruik maken van de bijbehorende printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de downloadpagina van HP. De erkende printer drivers die passen bij de photosmart 7960gp zijn te vinden op de website van HP. Op de downloadpagina vind je verder bijkomende hulp zoals instructies, onderhoudstips en het verhelpen van storingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de photosmart 7960gp?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke foutmeldingen worden verder toegelicht op de site en via supportmedewerkers. Ongemakkelijke HP Photosmart 7960gp storingen zijn; geen inkt, printkop fout, geen wifi, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, afdrukken kost veel inkt, langzaam, wil niet scannen, wil niet printen, cartridgeprobleem.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De nieuwste HP scanners en printers hebben Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Groot voordeel is dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De photosmart 7960gp WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Bovendien kan er worden geprint via de app op je telefoon of tablet.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
De laatste jaren zien we verschillende fabrikanten waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Je krijgt dan maandelijks, halfjaarlijks of wanneer het inktpatroon bijna op is een nieuwe voordelige cartridge. Zodoende kan je niet meer vergeten inkt te kopen en mag je erop vertrouwen dat de printer altijd bruikbaar is. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van goedkoop (tientallen prints per maand) tot het zakelijke aanbod (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie