bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C4285

Online inkt voor de HP Photosmart C4285 bestellen en laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker check je de beste aanbieders en aantrekkelijke acties voor toners en cartridges voor elke printer. Online check je direct goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en zwarte (key) inkt die toepasbaar zijn voor de photosmart c4285 in januari 2023. Eveneens bieden wij op deze pagina tips om te besparen op de printkosten, info met betrekking tot imitatie inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €18,00.
 • Beschikbare kleuren voor de photosmart c4285: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is goedkoper en bevat meer inkt. Je bespaart al gauw 55%.
 • Een uitstekend patroon is de HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel.
 • Onze tip: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Inhoud: Overzicht goedkoopste inkt voor HP Photosmart C4285 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt kan in een photosmart c4285? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkHP
Printerseriephotosmart
Modelc4285
Type printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
Prijsindicatie €€ = €€€

Goedkoopste HP Photosmart C4285 printerinkt kopen (januari 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een printje in zwart wit kost je circa een paar cent en een print met kleur al gauw €0,10 – €0,12 per afdruk. Dankzij de goedkoopste HP Photosmart C4285 cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om daar inkt aan te schaffen is in veel gevallen nogal prijzig. Het is qua prijs gunstiger als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat weten we van de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit is vooral het geval voor HP originele merktoners en merkcartridges. In de vergelijker hieronder vergelijk je erkende online aanbieders waar je op een gebruiksvriendelijke manier binnen enkele minuten inkt kunt bestellen. Per verkoper check je of ze alternatieve inkt en/of originele inkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Nog goedkoper printen met de photosmart c4285? Hierna bekijk je verschillende tips die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Neem klooninkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en je bespaart op deze manier al gauw 55%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is duur.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld beperkte kwaliteit. De kwaliteit is iets minder, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont Sans en Times New Roman.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het net als je deze niet gebruikt. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Wat is de juiste inkt voor de photosmart c4285?

Ontvang je een seintje dat de inkt op is? Goed om te weten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad kloppen nooit helemaal. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en vernieuw deze op het moment dat de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP Photosmart C4285 is een zogeheten inkjetprinter. De printer gebruikt cartridges. Controleer eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Daarna onderzoek je welke inkt geschikt is. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Zoek naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op printernaam. Hier betreft het de c4285 uit de serie photosmart van HP.
 3. Neem een handleiding door; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij een aantal shops zoals replacedirect en Inkt-bestellen.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Dit is scherper geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer informatie bieden we verderop.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C4285 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Staalblauw of RAL 5007.
HP Photosmart C4285 MagentaRozeRoze inkt voor met name Telemagenta en RAL 3004.
HP Photosmart C4285 YellowGeelGele inkt voor o.a. Zwavelgeel of RAL 1028.
HP Photosmart C4285 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de photosmart c4285.

Werkende cartridges voor in een photosmart c4285.
Wij hebben de volgende gekozen die werken met deze printer.

 1. HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
 2. HP 350XL inktcartridge Zwart
 3. HP 351XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart C4285 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te vervangen. Hierna vind je een handige uitleg met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges photosmart c4285 vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  De software op de PC zal een melding tonen welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge onttrekken

  Open de printerkap en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi het nooit zomaar weg. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Haal het plastic eraf zoals aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Zodra je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het correcte inktniveau getoond. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-HP Photosmart C4285

Beste HP Photosmart C4285 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw photosmart c4285? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Je hebt twee opties: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft een groter inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele merkinkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit navullen gebeurt vaak door derde partijen en zijn fors goedkoper. Deze B-merk inkt is vaak volledig gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet het geval is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. officiële inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het gebruiken van een huismerk cartridge
In sommige gevallen laat de printer een foutmelding zien als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dat komt omdat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges toepast. Zo’n foutmelding kan je gewoon negeren. Lukt printen dan alsnog niet? Je checkt verderop een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Ga eerst na of je de geschikte imitatie cartridge hebt gesteld. Bekijk het modelnummer op de verpakking en ga na of deze klopt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je wel eens eerst een afdruk maken met originele inkt. Vervolgens is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Onderzoek of je het ontluchtingslabel hebt losgemaakt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat kan ik doen?
Veel printers weigeren zwart-wit te printen indien de roze, gele of blauwe inkt op is. Dat is erg vervelend. Er bestaan meerdere lifehacks. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart en wit printen. Heeft je printer die keuze niet? Plak ondoorzichtige plakband over het venstertje van de lege HP Photosmart C4285 cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de photosmart c4285?
Een aanzienlijk aantal multifunctionals hebben de ingebouwd reinigingsprogramma voor de printkop. Zodoende komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Maandelijks de HP cartridges ontdoen van stof is ook een goed idee. Je model toont je wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP Photosmart C4285 bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare artikelen te koop. We bedoelen dan inktpatronen met een ARC chip die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Daarnaast kan je het navullen ook laten doen bij printshops die hier ervaring mee hebben. Deze bedrijven geven betaalbare kloon artikelen en geen originele HP cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de photosmart c4285?
Een printapparaat aansluiten en installeren is sinds enkele jaren kinderspel. In de regel herkent een Mac of windows PC je printer binnen enkele seconden. Randvoorwaarde is wel het installeren van de geldige printersoftware. Dat kun je downloaden via de online portalen van HP. De beste printer drivers voor een photosmart c4285 kun je altijd raadplegen op de website van HP. Op dit portaal biedt de leverancier ook praktische details als handleidingen, de juiste instellingen en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de photosmart c4285?
Een printerstoring is vervelend en kan voor veel problemen zorgen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Deze foutmeldingen kun je achterhalen via handleidingen van de leverancier. Irritante HP Photosmart C4285 storingen zijn; vastgelopen papier, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen wifi, afdrukken kost veel inkt, langzaam, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, wil niet printen.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De nieuwere HP printapparaten hebben draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dat betekent dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De photosmart c4285 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Daarnaast kan er worden geprint met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
We onderscheiden opvallend veel fabrikanten waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Je ontvangt dan maandelijks, 4 keer per jaar of wanneer de inkt bijna op is een gevulde voordelige cartridge. Op die manier heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kan je ervan uitgaan dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van budget (tientallen prints per maand) tot het zakelijke aanbod (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie