bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C5288

Eenvoudig online inkt voor de HP Photosmart C5288 bestellen en laten thuisbezorgen? Op deze website bekijk je de meest geschikte webwinkels en kortingsacties voor printerinkt voor alle printers. Hierdoor ontdek je vandaag nog goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en key (zwarte) inkt die toepasbaar zijn voor de photosmart c5288 in december 2023. Ook check je hieronder handige printer tips, info m.b.t. klooninkt & problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €12,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de photosmart c5288: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: huismerkproducten of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is goedkoper en er zit vaak meer inkt in. Dit geeft een besparing van wel 65%.
 • Een populair product is de HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel.
 • Aanrader: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Snelkoppelingen: Vind de goedkoopste inkt voor HP Photosmart C5288 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt moet ik hebben voor de photosmart c5288? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriephotosmart
Modelnummerc5288
Type printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
Gemiddelde prijs € – €€

Goedkoopste HP Photosmart C5288 printerinkt kopen (december 2023)

Printen is niet goedkoop. Een afdruk in zwart wit kost gemiddeld €0,03 – €0,06en in kleur gemiddeld €0,12 voor een afdruk. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste HP Photosmart C5288 cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om inkt in te kopen is bijna altijd een duur grapje. Het is vaak extra voordelig als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat toont de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij HP originele merktoners en merkcartridges. In het bijgesloten overzicht vergelijk je erkende aanbiederswaar je moeiteloos en vandaag nog de juiste inkt kan bestellen. Per verkooppunt beschrijven we of ze navulbare inkt en/of de officiële producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Printen voor een lage prijs met de photosmart c5288? In het lijstje hierna check je praktische foefjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Bestel altijd huismerk inkt. De kwaliteit is uitstekend en dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als lage kwaliteit. De print zal iets minder donker zijn, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont Sans en Baskerville Old Face.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van het net als er niet geprint wordt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt moet ik kopen voor de photosmart c5288?

Geeft de computer een melding dat dat de voorraad inkt te laag is? Advies: Deze meldingen kloppen nooit helemaal. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en ververs deze zodra de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP Photosmart C5288 noemen we ook wel een inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Controleer eerst welke kleur vervangen moet worden. Vervolgens achterhaal je welk typenummer geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Denk dan aan c5288 uit de serie photosmart van HP.
 3. Kijk in de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij een aantal aanbieders zoals Go4inkt en Vikingdirect.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Dit is scherper geprijsd en gevuld met meer inkt. Een uitgebreidere uitleg check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C5288 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Paarsblauw of RAL 5013.
HP Photosmart C5288 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Zalmrood of RAL 4011.
HP Photosmart C5288 YellowGeelGele inkt voor met name Citroengeel en RAL 1012.
HP Photosmart C5288 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de photosmart c5288.

Werkende cartridges die passen in de photosmart c5288.
Ons systeem heeft verschillende gedetecteerd die in jouw printer passen.

 1. HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
 2. HP 350XL inktcartridge Zwart
 3. HP 351XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart C5288 cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Dan is het tijd om de cartridge te plaatsen. Hierna bieden wij een overzicht met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges photosmart c5288 vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  De PC laat een popup zien welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge onttrekken

  Zet de printerklep open en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het label zoals dit wordt aangegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Laatste controle fase

  De printer controleert de geplaatste inkt. Indien het allemaal gelukt is zal de storingscode verdwijnen. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP Photosmart C5288

Beste HP Photosmart C5288 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw photosmart c5288? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij gecertificeerde partijen en de prijs is erg concurrerend. Klooninkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dit bij originele inktpatronen er nog wel eens aan schort. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit van een afdruk is zo goed als hetzelfde als standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het installeren van een huismerk cartridge
In enkele gevallen krijg je een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges gebruikt. Deze foutmelding kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Werkt dit niet? Je treft onderstaand een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Onderzoek of je de goede budget cartridge hebt liggen. Schrijf het modelnummer op en ga na of deze in lijn is met de originele inkt.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je misschien eerst een keer printen met de originele inkt. Pas daarna kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Kijk of je het plakkertje hebt losgemaakt.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Maak de printkop schoon.

FAQ met veelgestelde vragen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe is dat op te lossen?
Meerdere printers werken niet met zwart-wit als een andere kleur op is. Dat is erg vervelend. Er is wel een oplossing zodat je niet onnodig dure kleureninkt hoeft te kopen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor alleen zwart. Geen succes? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege HP Photosmart C5288 cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de photosmart c5288?
De meeste apparaten hebben een intern reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Met behulp van dit programma zul je altijd een goede afdruk krijgen. Maandelijks de HP cartridges stofvrij maken met een doekje is ook aan te raden. Het systeem laat het automatisch weten als het nodig is om te reinigen. Ook in de slaapstand kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP Photosmart C5288 bijvullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen in voorraad. We bedoelen dan cartridges of toners waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Tevens wordt dit ook gedaan door ondernemers die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze organisaties bieden betaalbare kloon producten en geen originele HP cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een photosmart c5288?
Jouw all-in-one printer op de juiste manier installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. Vaak herkent een Mac of windows laptop je printer binnen enkele seconden. Randvoorwaarde is wel het installeren van de bijbehorende printersoftware. Dit is te downloaden via het downloadcentrum van HP. De geldige printer drivers die passen bij de photosmart c5288 zijn te vinden op de website van HP. Op dit portaal tref je daarnaast bijkomende details als handleidingen, tips voor het installeren en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de photosmart c5288?
Een printerstoring is frustrerend en kan zorgen voor de nodige stress. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Zulke foutmeldingen worden uitgelegd op het informatieportaal van de leverancier. Irritante HP Photosmart C5288 storingen zijn; geen wifi, printkop fout, vastgelopen papier, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, langzaam, wil niet printen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De tegenwoordige HP printers en scanners beschikken over draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Groot pluspunt is dat je ook kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De photosmart c5288 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Tevens kun je eenvoudig een printopdracht versturen met smartphone apps of tablet (iPad).

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
De laatste jaren zien we opvallend veel aanbieders waar je een inkt-abonnement kunt nemen. De fabrikant stuurt je 4 wekelijks, om de zoveel maanden of wanneer de inkt bijna op is een nieuwe goedkope cartridge. Op basis daarvan weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kan je ervan uitgaan dat de printer altijd bruikbaar is. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van goedkoop (50 prints per maand) tot duur (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie