bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Kyocera FS 3040 MFP

Eenvoudig online inkt voor de Kyocera FS 3040 MFP bestellen en laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl ontdek je de betrouwbaarste online verkooppunten en acties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Zo check je snel goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en vanzelfsprekend zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de fs 3040-mfp in april 2024. Evenzeer tref je via onze specialisten slimme bespaartips, info met betrekking tot imitatie inkt en storingen en foutcodes.

  • Inkttoners zijn er al vanaf €43,00.
  • Er zijn verschillende kleuren voor de fs 3040-mfp: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
  • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit een huismerk of originele inkt van Kyocera.
  • Namaak inkt is aanzienlijk voordeliger en is volledig gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
  • Een veel besteld inktpatroon is de Kyocera TK-350 toner zwart Hoge capaciteit.
  • Advies: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Inhoud: Webshops met goedkoopste inkt voor Kyocera FS 3040 MFP | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt is geschikt voor de fs 3040-mfp? | Informatie over inkt vervangen | Uitleg over huismerk inkt | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerknaamKyocera
Printerseriefs
Model3040-mfp
PrintersoortLaser
Veel gebruikte tonerKyocera TK-350 toner zwart Hoge capaciteit
Verkoopprijs €€

Goedkoopste Kyocera FS 3040 MFP printerinkt bestellen (april 2024)

Printen is best kostbaar. Een A4-tje met tekst kost al snel €0,03 – €0,06en eentje met kleuren rond de €0,10 per a4. Middels de goedkoopste Kyocera FS 3040 MFP toners kan je jaarlijks veel geld besparen. De lokale computerwinkel bezoeken voor je inkt-aankoop is vaak aan de prijs. Het is qua prijs gunstiger als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit is met name zo voor Kyocera originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel vergelijk je de beste online aanbieders waar je probleemloos snel jouw patronen kunt kopen. Per verkooppunt zie je of ze budget inkt en/of originele producten verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de fs 3040-mfp? In het lijstje hierna kan je aan de slag met praktische adviezen die helpen om nog goedkoper te printen.

  • Kies voor imitatie inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en zo bespaar jij tot maar liefst 50%.
  • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
  • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld snel-modus. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
  • Test het gebruik van lettertypes als Ryman Eco en Garamond.
  • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
  • Haal de printer van het stroomnet als er niet geprint wordt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt past in de fs 3040-mfp?

Zie je een melding dat de inkt vervangen moet worden? Opletten: Deze meldingen kloppen nooit helemaal. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en zet deze er pas in zodra de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Kyocera FS 3040 MFP is een laserprinter. Dit type maakt gebruik van toners. Onderzoek als eerste welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Dan achterhaal je welk type je nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

  1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer of fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
  2. Zoek specifiek op het modelnummer. Denk dan aan 3040-mfp uit de serie fs van Kyocera.
  3. Kijk in de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij diverse shops zoals printershop en Inkt-bestellen.nl worden ook huismerken aangeboden. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en gevuld met meer inkt. Meer details tref je verderop.

TypeKleurInfo
Kyocera FS 3040 MFP CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Azuurblauw en RAL 5026.
Kyocera FS 3040 MFP MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Zalmrood of RAL 3004.
Kyocera FS 3040 MFP YellowGeelGele inkt voor tinten als Grijsbeige of RAL 1001.
Kyocera FS 3040 MFP Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met beschikbare inkttoners voor de fs 3040-mfp.

Geschikte toners voor in een fs 3040-mfp.
We hebben diverse gekozen die compatibel zijn met deze printer.

  1. Kyocera TK-170 toner zwart


Voordelige Kyocera FS 3040 MFP toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan wordt het tijd om de toner te vernieuwen. Hierna is er een praktisch stappenplan met een concrete uitleg.

Uitleg toners fs 3040-mfp vervangen

  1. Welke kleuren moet ik vervangen?

    De printer of computer zal een melding tonen met info over de CMYK-patronen inhoud.

  2. Oude toner uit de printer halen

    Open de printerkap en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

  3. Verwijder verpakkingsmateriaal

    Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Haal het plastic eraf zoals je kunt zien op het doosje.

  4. Nieuwe toner plaatsen

    Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de printerkap.

  5. Inktcontrole

    De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Kyocera FS 3040 MFP

Beste Kyocera FS 3040 MFP huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw fs 3040-mfp? Dan bestel je nieuwe inkt. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Kyocera of huismerk toners. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, bevat vaak meer inkt en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele producten.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn ingezamelde oude merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit navullen gebeurt vaak door derde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Huismerk-inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de A-merken soms niet zo is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De printkwaliteit is zo goed als hetzelfde als originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het installeren van een huismerk toner
Wellicht krijg je een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Kyocera liever heeft dat jij hun originele toners plaatst .Een dergelijke storing is vaak gewoon te negeren. Blijft de printer foutcodes geven? Dan vind je onderstaand een aantal dingen die je kunt proberen.

  1. Kijk allereerst of je de geschikte namaak toner hebt. Bekijk het modelnummer op de verpakking en controleer of deze hetzelfde is als de fabriekscode van een origineel patroon.
  2. Ga de printer opnieuw opstarten. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
  3. Kijk of de inkttoner wel goed vast zit.
  4. Bij nieuwere printers moet je mogelijk eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Vervolgens kan je de alternatieve inkt gebruiken.
  5. Bekijk of je het dopje / plastic hebt weggedaan.
  6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
  7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Kyocera.
  8. Reinig de printkop.

Veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe los ik dat op?
Sommige printer schakelen de zwart-wit functie uit in de situatie waar 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dit is frustrerend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor printen in zwart-wit. Geen succes? Plak ondoorzichtige tape op de volumelezer van de lege Kyocera FS 3040 MFP toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de fs 3040-mfp?
Een aanzienlijk aantal apparaten draaien automatisch een reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Op deze manier blijft de print kwaliteit goed. Maandelijks de Kyocera toners schoonmaken met een doekje is slim om te doen. Je model laat het automatisch weten wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de Kyocera FS 3040 MFP opnieuw vullen?
Op de markt zijn navulbare inktpatronen in de handel. We bedoelen dan zogenaamde hervulbare patronen die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Tevens wordt dit ook gedaan door printshops die hier meer ervaring mee hebben. Deze specialisten bieden goedkope kloon producten en verstrekken geen originele Kyocera toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de fs 3040-mfp?
Een printer opstarten en installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. Normaliter detecteert een windows of Mac computer de nieuwe printer direct. Denk wel aan de geldige printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de portalen van Kyocera. De printer drivers voor de fs 3040-mfp kan je altijd vinden op de website van Kyocera. Daar tref je bovendien praktische info zoals een gebruikershandleiding, tips voor het installeren en het verhelpen van storingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de fs 3040-mfp?
Een printerstoring is irritant en kan voor veel problemen zorgen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Dergelijke foutmeldingen worden uitgelegd op het informatieportaal en via de klantenservice. Vervelende Kyocera FS 3040 MFP storingen zijn; printkop fout, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen inkt, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, langzaam, wil niet printen, cartridgeprobleem.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De beste Kyocera all-in-one printers hebben draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dat betekent dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De fs 3040-mfp WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Daarnaast kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
De laatste jaren zien we verschillende aanbieders waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Het printermerk stuurt automatisch om de 30 dagen, halfjaarlijks of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde goedkope toner. Op die manier weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kan je ervan uitgaan dat de printer je niet laat zitten. Maak een keuze uit velerlei toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (15 prints per maand) tot wat duurdere contracten (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie