bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Envy 114

Snel en voordelig inkt voor de HP Envy 114 bestellen en laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker check je de voordeligste online verkooppunten en acties voor toners en cartridges voor elke printer. Middels onze tools check je snel goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en zwarte (key) inkt geschikt voor de envy 114 in januari 2023. Ook vind je via onze specialisten printer bespaartips, adviezen omtrent imitatie inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €11,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de envy 114: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is voordeliger en bevat een grotere inhoud inkt. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 65%.
 • Een prima product is de HP 300XL Voordeelbundel.
 • Tip van de expert: bespaar met een voordeelverpakking.

Spring direct naar: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP Envy 114 | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt is goed voor een envy 114? | Stappenplan inkt vervangen | Informatie over huismerk inkt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Printerserieenvy
Model114
Categorie printerInkjet
Populaire cartridgeHP 300XL Voordeelbundel
Verkoopprijs € – €€

Goedkoopste HP Envy 114 printerinkt bestellen (januari 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost al snel enkele centen en een full-color om en nabij de €0,10 – €0,12 voor een afdruk. Door de aankoop van de de goedkoopste HP Envy 114 cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om nieuwe inkt te kopen is in de regel onnodig duur. Er is veel geld te besparen wanneer je online inkt bestelt. Dit blijkt uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merktoners en merkcartridges. In onderstaand overzicht vind je de beste shops waar je gerust snel inkt voor jouw printer kunt vinden. Per leverancier zie je of ze namaak inkt of ook merkinkt in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Zonder veel kosten printen met een envy 114? In onderstaande opsomming kan je aan de slag met belangrijke aanwijzingen om te besparen op de printkosten.

 • Neem namaak inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als milieuvriendelijk. De print zal iets minder donker zijn, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Courier en Baskerville Old Face.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het stroomnet als er niet geprint wordt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt past in de envy 114?

Ontvang je een seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Opletten: Deze berichten zijn niet altijd nauwkeurig. Wacht dus altijd even af met vervangen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en verwissel deze direct op het moment dat de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP Envy 114 is een zogenoemde inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Bekijk altijd welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Hierna vergelijk je welk soort model jij nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Kijk naar het cartridgenummer of fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op het printertype. Hier betreft het de 114 uit de serie envy van het merk HP.
 3. Kijk in de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij de bekende webwinkels als coolblue.nl en Inkt-bestellen.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en ook volledig gevuld. Meer details daarover bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP Envy 114 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Marineblauw en RAL 5010.
HP Envy 114 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Beigerood of RAL 3022.
HP Envy 114 YellowGeelGele inkt voor Signaalgeel of RAL 1000.
HP Envy 114 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de envy 114.

Relevante cartridges voor een envy 114.
We hebben diverse gesignaleerd die werken met deze printer.

 1. HP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL
 2. HP 78 XL Kleur


Voordelige HP Envy 114 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan is het tijd om de cartridge te vervangen. Verderop bieden wij een praktisch stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges envy 114 vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  Je computer of laptop vertelt je welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Open de printerkast en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Dump ze niet in de container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Haal het plastic eraf zoals dit wordt aangegeven op het doosje.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep.

 5. Installatieproces

  De printer controleert de geplaatste inkt. Indien je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het actuele inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP Envy 114

Beste HP Envy 114 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw envy 114? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft een groter inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Je kunt hiervoor terecht bij derde partijen en de prijs is erg concurrerend. Namaak inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dit bij originele inktpatronen er nog wel eens aan schort. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit van een printje is nagenoeg hetzelfde i.v.m. officiële inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het plaatsen van huismerk cartridge
Wellicht zul je een foutmelding krijgen als je wilt printen met imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges koopt. Dit type storingscode is vaak gewoon te negeren. Nog niet opgelost? Je treft hierna een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Ga eerst na of je de geschikte imitatie cartridge hebt gesteld. Schrijf het modelnummer op en ga na of deze hetzelfde is als het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij nieuwere printers moet je mogelijk eerst een keer printen met de originele inkt. Wanneer dat is gelukt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Bekijk of je het ontluchtingslabel helemaal hebt verwijderd.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe los ik dat op?
Verschillende printer schakelen de zwart-wit functie uit zodra 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dat is zeer frustrerend. In veel gevallen is dit op te lossen. Open de printinstellingen en kies voor zwart-wit. Geen succes? Plak wat schilderstape over op het plastic venstertje van de lege HP Envy 114 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de envy 114?
Een groot deel van de apparaten hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Zo blijft de printer mooie afdrukken maken. Om de paar maanden de HP cartridges ontdoen van stof is ook aan te raden. Je apparaat laat het automatisch weten als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Envy 114 bijvullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen beschikbaar. Het betreft inktpatronen met een ARC chip die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Daarnaast kan je dit ook laten doen bij printshops die hier meer ervaring mee hebben. Deze ondernemingen verstrekken voordelige huismerk artikelen en dus niet originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de envy 114?
Jouw printer op de juiste manier installeren kost gelukkig niet veel tijd. Doorgaans herkent jouw Mac of windows PC de printer direct na het aansluiten. Randvoorwaarde is wel het installeren van de up-to-date printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de bijgeleverde CD van HP. De erkende printer drivers voor je envy 114 kun je altijd raadplegen op de website van HP. In het supportcenter bekijk je daarnaast extra informatie zoals instructies, de juiste instellingen en hulp bij netwerkproblemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de envy 114?
Een printerstoring is frustrerend en kan voor veel problemen zorgen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke error-codes zijn op te zoeken via handleidingen van het merk. Bekende HP Envy 114 storingen zijn; geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, vastgelopen papier, printkop fout, afdrukken kost veel inkt, langzaam, wil niet printen, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De beste HP printers hebben Wifi en Airprint voor draadloos printen. Groot pluspunt is dat ze ook werken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De envy 114 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Tevens kun je eenvoudig een printopdracht versturen met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig meerdere aanbieders die een inkt-abonnement aanbieden. Een winkel of fabrikant stuurt dan 4 wekelijks, per half jaar of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde goedkope cartridge. Op die manier kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je de garantie dat de printer 100% zeker werkt. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van een lage prijs (tientallen prints per maand) tot duur (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie