bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Brother LC 1240Y geel / yellow cartridge

Wil jij prijzen vergelijken voor de goedkoopste Brother LC 1240Y inktcartridge? Op deze pagina vind je geschikte winkels voor betaalbare cartridges. Het patroon Brother LC 1240Y bedoeld voor de kleur geel (yellow) is relevant voor de mooiste kleurenafdrukken. Denk dan aan “echte” cartridges van Brother. Velerlei verkooppunten als bijv. Alleeninkt.nl & Inkt.nl leveren ook zogenaamde huismerk-cartridges. Deze zijn een stuk goedkoper, er zit meer inkt in en de kwaliteit is gewoon erg goed.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

CategorieCartridge
Verkoopprijs€12,75
Huismerk tarief€6,38
LeverancierBrother
TypeBrother LC 1240Y
SeriecodeLC1240Y
Kleurengeel
Inhoud (ml)7,1 milliliter
Effectiviteit600 prints
EAN4977766694032

Goedkoopste Brother LC 1240Y inkt bestellen juli 2024

Het volume (ml) van de LC1240Y cartridge is 7,1 milliliter. Het printvermogen is 600 prints. Je originele merkcartridges zijn online goed verkrijgbaar. Je koopt het een stuk goedkoper in vergelijking met kleine winkels. Go4inkt & Handyman.nl zijn betrouwbare winkels voor het plaatsen van een bestelling van originele Brother inktcartridges. Ze hanteren een groot aanbod en staan bekend om hun goede klantenservice. Standaard hebben zij ook een goed huismerk.

 • De beste inkt schaf jij aan via shops als Inkclub en Staples.
 • Originele LC1240Y inktcartridges koop je online vanaf €12,75.
 • Brother imitatie inkt kan veel geld besparen. De kwaliteit is uitstekend.
 • Neem een hoge capaciteit XL-cartridge (volume) of een multipack (voordeelverpakking) in plaats van losse kleuren. Het maken van een printje is dan aantrekkelijker.
 • Andere tips om goedkoper te printen: print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden, test de diverse eco-printinstellingen (zoals snelle modus) & selecteer een zuinig lettertype als Ecofont Sans & Baskerville Old Face.
 • Via onze website check je gespecialiseerde webwinkels waar je eenvoudig LC1240Y cartridge aanbiedingen kan vinden.

Prijzen Brother LC 1240Y geel / yellow vergelijken
Brother inktcartridges zijn nu eenmaal niet goedkoop. Dit type gele inktcartridge ligt in de winken voor gemiddeld €14,03. Online ben je een stuk voordeliger uit en ligt de verkoopprijs rond de €12,75. De beste optie is alternatieve huismerk inkt. Deze kosten komen neer op zo’n €6,38. Lees ook het gedeelte over voordelen en gevaren van huismerk cartridges. Met voordeelverpakkingen kan je fors extra besparen.

ProductPrijs
Brother LC 1240Y originele inkt€12,75
Brother LC 1240Y multipack (merkcartridge)€25,50
Brother LC 1240Y huismerk inkt * €6,38
Brother LC 1240Y huismerk duopack * €12,75
Geschatte prijzen van de LC1240Y cartridge (yellow) in juli 2024. * Disclaimer: deze prijzen komen tot stand als een afgeleide van het volume originele cartridge.

Bij welke winkels kan ik de inktpatronen van Brother inkopen?

Gemakkelijk Brother LC 1240Y inkt kopen? Deze inkt of een budget huismerk alternatief hebben veel shops in hun assortiment. Zowel bij internet-leveranciers als bij gespecialiseerde winkels. Belangrijk: bestel bij een inkt-speciaalzaak op internet. Deze bedrijven bieden altijd ondersteuning, de meeste voorraad en verstrekken tevens een goed huismerk.

 • Plaatselijke winkels: Handyman, Bruna, Albert Heijn, Hema, Expert, Media Markt, Primera, Kruidvat.
 • Grote platformen als Amazon, Coolblue, Wehkamp, Ebay, Bol.com, Fonq verkopen de meest gangbare inktpatronen.
 • Echte inktwebwinkels als Inktwereld.nl, Alleeninkt.nl, Printabout.nl, Sneltoner.nl, 123inkt.nl, Inktweb.nl leveren alles uit voorraad, bieden de beste hulp en hebben vaak interessante kortingsacties.
brother-lc-1240y-geel-yellow-inktcartridge

Originele gele LC1240Y inkt van Brother kopen

Zoek jij de hoogste kwaliteit inkt? De Brother LC 1240Y originele gele inktcartridge is dan wat wij aanraden. De cartridges zijn afkomstig van Brother en hebben de hoogste afdrukkwaliteit. Deze doen wat ze moeten doen en je wordt niet lastig gevallen met frustrerende storingscodes en foutmeldingen. De beste optie als je vooral wilt dat de kwaliteit altijd goed is en je niet zit te wachten op storingen.

 • Originele cartridges van Brother hebben de hoogste afdrukkwaliteit.
 • Geen risico dat garantie op printer vervalt.
 • Geen hinderlijke foutcodes en printerstoringen. Printen werkt altijd.
 • Het grootste nadeel van originele merkcartridges is dat het vrij duur is (gemiddeld €12,75).

Brother LC 1240Y huismerk alternatieven

Minder uitgeven aan printen? Overweeg dan namaak-inkt van derde leveranciers. Het LC1240Y huismerk alternatief doet qua kwaliteit nauwelijks onder en de prijs is erg concurrerend. Deze besparing is mogelijk dankzij cartridges die simpelweg goedkoper zijn en omdat de patronen tot de rand gevuld worden met inkt. Een goed gevulde cartridge tegen de scherpste prijs. Een aanrader als je met name let op de prijs.

 • Brother LC 1240Y geel / yellow huismerk inktcartridges leveren besparingen op tot wel 60%.
 • Het grootste voordeel is dat er meer inkt in zit in vergelijking met originele inkt.
 • De kwaliteit van de afdrukken is erg goed (vooral gewone prints met enkel tekst).
 • Het grootste nadeel van budget inkt is dat je soms wordt geconfronteerd met foutcodes.

Vaak voorkomende problemen bij het vervangen van je cartridges

Heb je de geel inkt van Brother verwisseld maar blijf je foutcodes zien en print het apparaat niet? In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met veel voorkomende issues incl. tips die je kunt proberen.

ProbleemOplossing
Foutmelding: plaats originele inkt.Komt soms voor bij huismerk-cartridges. Klik op “doorgaan” en hervat de afdruktaak.
Foutmelding: cartridge ontbreekt.Loop nog eens na of je de beschermingstape los hebt gemaakt en controleer of de contactpunten schoon zijn.
Er zitten lelijke strepen op mijn afdruk.Check of je cartridges goed in de printer zitten en start het onderhoudsprogramma op.
Printerinkt is uitgedroogd.Start handmatig het reinigingsprogramma op waarna de printkop gereinigd zal worden. Als oplossing raden we aan om iedere week / 2 weken een testprintje te doen.
De cartridge lekt inkt.Breek de printopdracht af, verwijder de lekkende cartridge en zorg dat je alles grondig reinigt. Retourneer het product naar de leverancier.
Relevante afdrukproblemen in relatie tot Brother LC 1240Y inkt.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van de Brother LC 1240Y inktcartridge ?
De gemiddelde kostprijs van de Brother LC 1240Y bedoeld voor de kleur geel (yellow) cartridge is doorgaans +/- €10,54 excl. de btw (€12,75 inclusief de btw). Wanneer je een voordeelverpakking / duopack koopt betaal je uiteindelijk zo’n €25,50. Wanneer je gaat voor een huismerk cartridge met het nummer LC1240Y kan je fors besparen. De prijs van de deze huismerk-cartridges is goedkoper (+/- €6,38) en maximale aantal afdrukken is beter (je krijgt meer inkt).

De cartridge wordt niet herkend, moet moet ik doen?
Af en toe valt het voor dat een net nieuw patroon niet wordt herkend. Je kunt een aantal dingen proberen: onderzoek of de patronen op de juiste manier vast zitten, en controleer of je het stukje tape verwijderd hebt. Loop de printersoftware na of reset de printer naar fabriek-instellingen. Reinig het koperkleurige deel met een droge doek en start het interne reinigingsprogramma.

Is een Brother LC 1240Y huismerk alternatief net zo goed als het origineel?
Het huismerk LC1240Y alternatief kopen is vaak erg aantrekkelijk. Namaak inkt is soms wel 65% goedkoper ten opzichte van originele inkt. De verkoopprijs is voordeliger en deze cartridges zijn gevuld met meer inkt. De kwaliteit van de afdrukken wordt nauwelijks beïnvloed. Het grootste nadeel is dat je eventueel last kan krijgen van errors of foutcodes. Zulke storingen kan je meestal zelf verhelpen.

Kan ik de Brother LC 1240Y inktcartridge navullen?
Een inktcartridge bijvullen kan je zelf ook thuis doen. Voor dit klusje kies je voor navulinkt sets die toepasbaar zijn op het Brother inktpatroon. Op internet vind je precies hoe dit werkt: Start met het verwijderen van het omhulsel. In stap 2 spuit je de gele inkt in het gaatje zoals aangegeven. Later mag je het product in elkaar zetten. Ter controle check je of de nagevulde Brother inkt correct functioneert door een testprintje te maken.

Plaats een reactie