bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

HP 72 C9398A cyaan / blauw cartridge

Koop jij ook altijd de goedkoopste HP 72 C9398A inktcartridge? Op deze pagina vind je de populairste shops voor extra voordelige cartridges. Het artikel HP 72 C9398A met de kleur cyaan (blauw) is ideaal voor perfect ogende kleurenafdrukken. Er zijn diverse opties binnen de verschillende merkartikelen van HP. Steeds meer winkels zoals Inkt-bestellen.nl en inktcartridge store bieden ook een assortiment aan geschikte huismerken. De verkoopprijs is erg interessant, er zit meer inkt in en de kwaliteit is gewoon erg goed.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

CategorieCartridge
Gemiddelde verkoopprijs€45,50
Huismerk tarief€22,75
FabrikantHP
TypeHP 72 C9398A
SeriecodeC9398A
Kleurcyaan
Hoeveelheid (ml)69 milliliter
Effectiviteitonbekend
EAN0808736779661

Goedkoopste HP 72 C9398A inkt bestellen december 2023

De inhoud (ml) van de C9398A cartridge is 69 milliliter. Het printvermogen is onbekend. Je kunt deze originele merkcartridges gemakkelijk thuis laten bezorgen. Dit kan daar qua prijs veel gunstiger als je het vergelijkt met fysieke winkels. Inktshop.nl & Paradigit zijn erkende verkooppunten voor het plaatsen van een bestelling van originele HP inktcartridges. Ze beschikken over een uitstekend assortiment en geven extra ondersteuning. Gewoonlijk beschikken ze over een betrouwbaar huismerk.

 • Inkt aanbiedingen bestel je online bij aanbieders zoals 123inkt en Alleeninkt.nl.
 • Originele C9398A inktcartridges kosten je ongeveer €45,50.
 • HP imitatie inkt kan veel geld besparen. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt.
 • Bestel een cartridge met extra veel inkt (XL) of een voordeelverpakking (multipack) en bestel de individuele kleuren niet los. De afdrukprijs wordt dan gunstiger.
 • Onze tips om goedkoper te printen: kies indien mogelijk voor zwart-wit printen, loop alle eco-printinstellingen na (o.a eco-modus) en overweeg een lettertype als Century Gothic of Garamond.
 • Via ons platform vind je de betrouwbaarste bedrijven waar je probleemloos en snel C9398A cartridge aanbiedingen kunt bestellen.

Prijzen HP 72 C9398A cyaan / blauw vergelijken
HP inktcartridges zijn normaal gesproken vrji duur. Dit soort blauwe inktcartridge kost in de winkel al snel €50,05. Online ben je een stuk voordeliger uit en kost het zo’n €45,50. De voordeligste optie is alternatieve huismerk inkt. Deze kosten komen neer op zo’n €22,75. Meer daarover lees je onder het kopje de plus- en minpunten van huismerk inkt. Informeer altijd naar de speciale voordeelverpakking.

ProductPrijs
HP 72 C9398A originele inkt€45,50
HP 72 C9398A multipack (merkcartridge)€91,00
HP 72 C9398A huismerk inkt * €22,75
HP 72 C9398A huismerk duopack * €45,50
Prijstabel voor de C9398A cartridge (blauw) in december 2023. * N.b.: de prijs is een afgeleide van de capaciteit van de originele cartridge.

Hoe en waar kan ik inktpatronen van HP aanschaffen?

Direkt HP 72 C9398A inkt bestellen? Deze inkt (en eigen-merk alternatieven) kan je op veel plekken wel kopen. Zowel bij internet-leveranciers als bij boekhandels. Advies van de specialist: koop altijd bij een online inktshop. Deze winkels bieden de beste service, kunnen snel thuisbezorgen en hebben bovendien een uitstekend huismerk.

 • Retailers: Handyman, Hema, Bruna, Albert Heijn, Expert, Primera, Kruidvat, Jumbo.
 • Bekende webshops als Coolblue, Bol.com, Wehkamp, Blokker, Ebay, Fonq breiden het inktaanbod ook in rap tempo uit.
 • Populaire inktwebwinkels als Alleeninkt.nl, Sneltoner.nl, Inktweb.nl, 123inkt.nl, Printabout.nl, Inkt.nl bieden het grootste aanbod, hebben de beste ondersteuning en hebben de beste aanbiedingen.
hp-72-c9398a-cyaan-blauw-inktcartridge

Originele blauwe C9398A inkt van HP bestellen via internet

Wil jij printen in topkwaliteit? De HP 72 C9398A originele blauwe inktcartridge is in dat geval een aanrader. Deze cartridges worden geproduceerd door HP en bieden standaard een hoge kwaliteit. De inktpatronen doen wat ze moeten doen en je wordt niet lastig gevallen met frustrerende foutmeldingen of storingen. De beste optie als je veel waarde hecht aan de kwaliteit van de prints en het vooral simpel moet zijn.

 • Originele inktpatronen van HP geven de mooiste prints.
 • Schade aan de printer wordt opgelost door de fabrikant (garantie).
 • Geen irritante storingen en foutcodes. Je kunt altijd printen.
 • Het ongunstige van merkcartridges is dat het vrij duur is (gemiddeld betaal je €45,50).

HP 72 C9398A huismerk alternatieven

Minder uitgeven aan printen? Overweeg in dat geval eens imitatie inkt van goedkope merken. Het C9398A huismerk alternatief biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit en zorgt voor een besparing tot wel 60%. Je kunt zoveel besparen door een hele lage prijs per cartridge en doordat deze patronen meer inkt bevatten. Meer inkt voor minder geld. Ons advies als je vooral goedkoop wilt printen.

 • HP 72 C9398A cyaan / blauw huismerk inktcartridges zijn tot wel 60% voordeliger.
 • Het grootste voordeel is dat je meer inkt krijgt dan merk-inkt.
 • De kwaliteit van de printjes is prima (vooral eenvoudige tekstdocumenten).
 • De schaduwkant van alternatieve inkt is dat je soms te maken hebt met foutmeldingen of storingen.

Lastige situaties bij het vervangen van de cartridges

Heb je de cyaan inkt van HP vervangen maar blijf je problemen ondervinden? In de onderstaande tabel bekijk je algemene afdrukproblemen incl. tips die je kunt proberen.

ProbleemOplossing
Foutmelding: cartridge is leeg.Soms gebeurt dit bij huismerk-inkt. Klik op “ok” en hervat de afdruktaak.
Cartridge wordt niet herkend.Bekijk of je het beschermmateriaal goed verwijderd hebt en gebruik een droog doekje om de cartridge schoon te maken.
Vage vlekken en strepen op de afdruk.Check of je cartridges goed in de printer zitten en zoek naar het interne onderhoudsprogramma.
Uitgedroogd inkt in de printer.Kies voor het reinigingsprogramma om zo de printkop te reinigen. Een goede oplossing is om iedere week / 2 weken een testprintje te doen.
De inktcartridge lekt.Stop het printen meteen, verwijder snel alle cartridges en zorg dat je alles grondig reinigt. Stuur het defecte product retour.
Bekende problemen bij de HP 72 C9398A inkt.

FAQ (veelgestelde vragen)

Wat is de verkoopprijs van de HP 72 C9398A inktcartridge ?
De kostprijs van een HP 72 C9398A bedoeld voor de kleur cyaan (blauw) cartridge is standaard zo’n €37,60 excl. btw (€45,50 inclusief de btw). Wanneer je een duopack of voordeelverpakking neemt moet je denken aan €91,00. Door te kiezen voor een een huismerk cartridge met de code C9398A betaal je een veel lagere prijs. De gemiddelde prijs van deze huismerk-cartridges is aantrekkelijker (+/- €22,75) en het aantal printjes ligt hoger (meer inhoud).

De inktcartridge wordt niet gedetecteerd, welke stappen moet ik doorlopen?
Soms gebeurt het dat een gloednieuw patroon niet wordt herkend. Wij adviseren om eerst de volgende zaken te checken: Controleer of de patronen goed vast zitten, en onderzoek of je het plakkertje hebt weggedaan. Loop de printersoftware na en reset eventueel de printer naar de fabrieksinstellingen. Neem de cartridge af met een pluisvrije doek en voer reiniging van de printkop uit.

Is het HP 72 C9398A huismerk alternatief een slimme keuze?
Het huismerk C9398A alternatief proberen is over het algemeen zeer interessant. Namaak inkt is +/- 65% goedkoper ten opzichte van originele producten. De winkelprijs is goedkoper en de cartridges bevatten simpelweg meer milliliter inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde. Nadelig effect is dat er sprake kan zijn van storingen of foutmeldingen. Dergelijke foutcodes kan je veelal eenvoudig herstellen.

Kan ik ook zelf de HP 72 C9398A inktcartridge navullen?
Het bijvullen van een cartridge raden we alleen aan voor gevorderden. Om dat te doen kies je voor de navulinkt set die beschikbaar is voor het HP inktpatroon. Op Youtube en diverse website vind je precies hoe dit werkt: Verwijder het veiligheidskapje. Nu plaats je de injectiespuit met blauwe inkt in een zelfgemaakt gat in het patroon. Dan kun je alles weer opnieuw vastklikken. Tenslotte test je uit of de nieuwe HP inkt juist op het papier gespoten wordt door een testprint te draaien.

Plaats een reactie