bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Lexmark Nr 83 18LX042 drie kleuren / multicolor cartridge

Uitsluitend benieuwd naar de goedkoopste Lexmark Nr 83 18LX042 inktcartridge? Op deze website bekijk je geschikte printwinkels voor verrassend goedkope cartridges. De Lexmark Nr 83 18LX042 met kleur drie kleuren (multicolor) is geschikt voor perfect ogende kleurenafdrukken. Populair zijn de echte merkartikelen van Lexmark. Flink wat inktaanbieders als bijvoorbeeld Goedkoopprinten.nl of Inkt.nl verkopen ook hele goede huismerk-patronen. De prijs ligt een stuk lager, ze hebben een grotere inhoud inkt en de afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

CategorieCartridge
Verkoopprijs€32,50
Huismerk prijzen€16,25
LeverancierLexmark
ProductLexmark Nr 83 18LX042
Artikelnummer18LX042E
Kleur beschrijvingdrie kleuren
Volume (ml)19,2 milliliter
Effectiviteit500 prints
EAN0734646964418

Goedkoopste Lexmark Nr 83 18LX042 inkt kopen juli 2024

Het volume (ml) van de 18LX042E cartridge is 19,2 milliliter. De effectiviteit is 500 prints. De originele merkcartridges kun je snel online kopen. Je bestelt het dan veel gunstiger dan bij een regionale speciaalzaak. Inktshop.nl & Paradigit zijn gespecialiseerde webshops voor het aanschaffen van originele Lexmark inktcartridges. Ze hanteren een groot aanbod en geven advies / service. In de regel leveren zij ook een goed huismerk.

 • De goedkoopste inkt is aan te schaffen bij webshops als replacedirect of Inktbaas.nl.
 • Originele 18LX042E inktcartridges koop je online vanaf €32,50.
 • Lexmark imitatie inkt levert je een aanzienlijke besparing op. Dat hoeft de kwaliteit niet te beïnvloeden.
 • Zoek op XL-cartridges die extra gevuld zijn of een multipack (voordeelverpakking) en neem geen losse modellen. De prijs per afdruk wordt dan lager.
 • Instructies om goedkoper te printen: kies voor de optie dubbelzijdig printen, profiteer van de verschillende zuinige eco-opties (zoals snelle modus) of probeer lettertypes zoals Ryman Eco en Baskerville Old Face.
 • Op Inktaanbieding.nl vind je de directe links naar de beste bedrijven waar je goedkope 18LX042E cartridge aanbiedingen kunt vergelijken.

Prijzen Lexmark Nr 83 18LX042 drie kleuren / multicolor vergelijken
Lexmark inktcartridges hebben een prijskaartje. Deze meerkleurige inktcartridge heeft een adviesprijs van €35,75. Online ben je een stuk voordeliger uit en betaal je gemiddeld €32,50. De meest gunstige optie is het eigen huismerk. Deze is er omgerekend al voor €16,25. Bekijk ook info over de voordelen en nadelen van het huismerk. Met een voordeelverpakking ben je nog voordeliger uit.

ProductPrijs
Lexmark Nr 83 18LX042 originele inkt€32,50
Lexmark Nr 83 18LX042 multipack (merkcartridge)€65,00
Lexmark Nr 83 18LX042 huismerk inkt * €16,25
Lexmark Nr 83 18LX042 huismerk duopack * €32,50
Prijsoverzicht van de 18LX042E cartridge (multicolor) in juli 2024. * N.b.: prijs is omgerekend naar inhoud van originele cartridge.

Bij welke (web)winkels kan ik inktpatronen van Lexmark bestellen?

Direkt Lexmark Nr 83 18LX042 inkt bestellen? Deze inkt (en huismerk alternatieven) bieden veel winkels aan. Zowel via webshops als in de winkel in de buurt. Tip van onze medewerkers: bestel sowieso bij een online inktshop. Deze partijen hebben verstand van zaken, bezorgen supersnel aan huis en verkopen vaak een kwalitatief huismerk.

 • Retailers: Handyman, Bruna, Albert Heijn, Hema, Kruidvat, Jumbo, Primera, Expert.
 • Landelijke winkels als Coolblue, Bol.com, Blokker, Fonq, Wehkamp, Ebay bieden ook steeds meer merken en series aan.
 • Online inktwebwinkels als Sneltoner.nl, 123inkt.nl, Inktwereld.nl, Inkt.nl, Printabout.nl, Alleeninkt.nl onderscheiden zich met hun aanbod, bieden een top-service en hebben doorgaans de beste deals.
lexmark-nr-83-18lx042-drie-kleuren-multicolor-inktcartridge

Originele meerkleurige 18LX042E inkt van Lexmark kopen en laten bezorgen

Wil je niet tegen problemen aanlopen? De Lexmark Nr 83 18LX042 originele meerkleurige inktcartridge is in dat geval een aanrader. Deze cartridges worden geproduceerd door Lexmark en zorgen voor de mooiste afdrukken. De inktpatronen doen wat ze moeten doen en je voorkomt irritante storing en meldingen. Een aanrader als je veel waarde hecht aan de kwaliteit van de prints en het vooral simpel moet zijn.

 • Originele inktcartridges van Lexmark zorgen voor de mooiste afdrukken.
 • Schade aan de printer wordt opgelost door de fabrikant (garantie).
 • Geen lastige errors of foutmeldingen. Printen werkt altijd.
 • Een belangrijk nadeel van originele cartridges is de relatief hoge prijs (gemiddelde kosten liggen op €32,50).

Lexmark Nr 83 18LX042 huismerk alternatieven

Minder uitgeven aan printen? Overweeg in dat geval eens imitatie inkt van derde leveranciers. Het 18LX042E huismerk alternatief komt vaak bijna net zo goed uit de tests en zorgt voor een besparing tot wel 60%. De besparing komt tot stand door een lagere prijs van de cartridge en omdat deze patronen simpelweg meer ML inkt bevatten. Meer inkt, lagere kosten dus. Een aanrader als kwaliteit van ondergeschikt belang is.

 • Lexmark Nr 83 18LX042 drie kleuren / multicolor huismerk inktcartridges zijn tot de helft zo goedkoop.
 • Een belangrijk voordeel is dat imitatie producten meer inkt bevatten als je het vergelijkt met originele merkinkt.
 • De printkwaliteit is nagenoeg hetzelfde (helemaal als je het meest in zwart print).
 • Het grootste nadeel van klooninkt is dat je soms wordt geconfronteerd met foutcodes en printerstoringen.

Storingen en fouten bij het vervangen van de cartridges

Heb je intussen de drie kleuren inkt van Lexmark vervangen maar blijf je foutcodes zien en print het apparaat niet? In de bijgaande tabel staan veel voorkomende cartridge problemen met daarbij een aantal tips & tricks.

ProbleemOplossing
Foutmelding: cartridge is niet compatible.Komt vaak voor bij huismerken. Sluit de pop-up en probeer gewoon te printen.
Cartridge wordt niet herkend.Kijk of je het beschermingsmateriaal goed verwijderd hebt en check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
Strepen en vage vegen (slechte printkwaliteit).Check allereerst of de cartridges juist geplaatst zijn en probeer een onderhoudsprogramma uit.
Last van opgedroogde inkt.Start het interne reinigingsprogramma om de printkop weer vrij te maken. Als oplossing raden we aan om elke week een testpagina te printen.
De printer lekt inkt.Breek de afdruktaak af, klik de cartridge uit de gleuven en maak alles direct goed schoon. Tip: Uitsluitend nieuwe patronen gebruiken.
Veel voorkomende inktproblemen met betrekking tot Lexmark Nr 83 18LX042 inkt.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat betaal ik voor de Lexmark Nr 83 18LX042 inktcartridge ?
De adviesprijs van de Lexmark Nr 83 18LX042 met kleur drie kleuren (multicolor) cartridge is gewoonlijk €26,86 excl. btw (dat is €32,50 inclusief de btw). Zodra je een voordeelverpakking / duopack wenst betaal je zo’n €65,00. Wanneer je gaat voor een huismerk cartridge met het OEM-nummer 18LX042E kan je fors besparen. De gemiddelde prijs van deze huismerk-cartridges is goedkoper (+/- €16,25) en het aantal printjes ligt hoger (meer milliliters).

De inktcartridge wordt niet gevonden, wat kan ik doen?
Af en toe valt het voor dat een gloednieuwe inktcartridge wordt geweigerd door de printer. Je kunt het volgende proberen: Controleer nog eens of de patronen goed vast zitten, en onderzoek of je het stukje tape hebt weggedaan. Loop de printersoftware na of kies voor een totale fabrieksinstellingen reset. Gebruik een droog doekje om de cartridge schoon te maken en start het interne reinigingsprogramma.

Is een Lexmark Nr 83 18LX042 huismerk alternatief kopen een goed idee?
Een huismerk 18LX042E alternatief nemen is een veel gevallen een juiste beslissing. Namaak inkt is plus minus 55% goedkoper dan originele inktpatronen. De aanschafprijs is gunstiger en de cartridges bevatten doorgaans een stuk meer inkt. De kwaliteit van de afdrukken doet amper onder voor merkinkt. De schaduwkant is dat er zich situaties kunnen voordoen met foutmeldingen. Zulke storingen kan je vaak zelf oplossen.

Hoe werkt de Lexmark Nr 83 18LX042 inktcartridge navullen?
Het bijvullen van een inktpatroon kan je met een beetje ervaring zelf doen. Om dat te doen gebruik je een navulset die speciaal bedoeld is voor het Lexmark inktpatroon. Op internet zijn hiervoor handleidingen te vinden: Verwijder de capsule. Daarna injecteer je de meerkleurige inkt in het patroon (ga voorzichtig te werk). Dan kun jij het artikel in elkaar klikken. Als check probeer je of de nieuwe Lexmark inkt op de goede manier op het papier terecht komt door een testprint te draaien.

Plaats een reactie